Proč Star Trek: Beyond nevydělal v kinech tolik peněz?

Proč Star Trek: Beyond nevydělal v kinech tolik peněz?

29.4.2018 16:20


Celovečerního filmu ze světa Star Treku jsme se naposledy dočkali před dvěma lety. Studio si muselo (a možná stále musí) pečlivě rozmýšlet, zda do dalšího filmu jít, když ten minulý v kinech příliš neuspěl. Nyní se k věci vyjádřil i Simon Pegg, který má jasný názor, proč film u diváků pohořel.


Herec Simon Pegg se po odchodu režiséra J. J. Abramse zhostil i zcela jiné role, a tak pomáhal Justinu Linovi se scénářem k filmu Beyond. Ten měl završit celou trilogii novodobých filmů s tématikou Star Treku, ale jak už to někdy u třetích filmů bývá, trilogie nebyla zakončena zrovna nejlépe. Jak finančně, tak u diváků. Co za tím mohlo stát? Simon Pegg má poměrně jasnou odpověď:

Abych byl upřímný, tak film měl hrozný marketing. Když se podíváte třeba na snímek Suicide Squad, tak o filmu všichni věděli dlouho před tím, než šel vůbec do kin. V případě našeho filmu Star Trek: Beyond se s marketingem začalo až příliš pozdě. Kus práce marketéři odvedli, ale nedá se to porovnat třeba s předchozím snímkem Do temnoty. Oproti tomuto filmu to bylo velké zklamání.

(Simon Pegg v posledním filmu. Foto: Paramount Pictures)

Kdybychom si měli sesumarizovat čísla, tak první Star Trek J. J. Abramse z roku 2009 celosvětově vydělal 385 milionů dolarů. O čtyři roky později šel do kin snímek Do temnoty, který utržil z celého světa 467 milionů dolarů. A poslední film Do neznáma, o kterém především Simon Pegg mluví, vydělal celosvětově 343 milionů dolarů. Tedy nejméně z celé série, i když diváci postavy a svět Star Treku již dobře znali. A to ani nemluvíme o tom, že film šel do kin, když Star Trek slavil 50-leté výročí. Pro studio se tedy jednalo o dvojnásobné zklamání.

Po dvou letech je už těžké odhalit pravou příčinu neúspěchu filmu. Nesmíme zapomínat, že odchod J. J. Abramse z postu režiséra fanoušky značně znejistil, navíc si snímek prošel těžkým vývojem, několikrát se přepisoval scénář a z tvůrců bylo cítit, že vlastně nevědí, co chtějí v dalším filmu vyprávět. To vše mohlo ovlivnit tržby. V poslední době diváci slyší na špatně recenze, prvotní ohlasy a především na krkolomnou cestu na stříbrná plátna. Jakýkoliv zádrhel se u pokladen kin může projevit. Snad Quentin Tarantino, který údajně chystá nový film, vše napraví.

A co podle vás stálo za neúspěchem filmu? Byli jste s ním vůbec spokojeni?

Zdroj: ComicBook.com


Jít na Star Trek: Discovery | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!