Simon Pegg: Star Trek 3 byl napsaný podle tajných tužeb fanoušků

Simon Pegg: Star Trek 3 byl napsaný podle tajných tužeb fanoušků

16.5.2018 17:15


Fanouškovské teorie mnohdy stojí za to, přesto si tvůrci jdou většinou vlastní cestou a snaží se vymyslet něco svého. Když ovšem Simon Pegg pracoval na scénáři k filmu Star Trek: Do neznáma, naopak fanouškům naslouchal a chtěl jim dát takový film, jaký sami chtějí.


Simon Pegg a Karl Urban jsou asi ti z herců, kteří se nejčastěji vyjadřují ke starým a novým Star Trekům. Nyní se k němu vyjádřil opět Pegg, který prohlásil, že když společně s Dougem Jungem psal scénář k zatím poslednímu filmovému Star Treku, pečlivě procházeli diskuze na internetu a zjišťovali, jak na fanouškovskou komunitu zapůsobil předchozí film Star Trek: Do temnoty.

Pegg a Jung chtěli zkrátka napsat příběh, který by se líbil fanouškům, a tak oba pečlivě naslouchali těm nejvěrnějším, psali všechny poznatky, až nakonec vznikl scénář k filmu Star Trek: Do neznáma. Pegg přirovnává film k dlouhé epizodě seriálu, která odkazovala svým pojetím, ztracením na neznámé planetě a rozdělením posádky na původní Star Trek seriály.

(I když nebylo nic oficiálně potvrzeno, vrátit by se mělo celé původní obsazení. Foto: Paramount Pictures)

Ovšem i když se oba pánové snažili, patřičný efekt to zřejmě nevyvolalo, a film komerčně neuspěl. Nemusíme ale zoufat. Už nyní se chystá Star Trek 4, který bude mít na starosti SJ Clarkson. J. J. Abrams o tom všechny původní herce informoval e-mailem ještě předtím, než studio tuto odvážnou volbu oficiálně oznámilo.

Jennifer Morrison se nedávno vyjádřila, že ve Star Treku 4 se nutně nemusí cestovat časem, aby se do hry vrátil George Kirk v podání Chrise Hemswortha. Fanoušci ihned začali vymýšlet teorie, že Kirk útok Romulanů přežil. Nyní se Jennifer na sociálních sítích vyjádřila, že pouze nahlas říkala své myšlenky, o Star Treku 4 neví vůbec nic a nikdo z tvůrců a ani herců s ní o tom nemluvil.

Je dobrý tah psát scénář na přání fanoušků?

Zdroj: ComicBook.com (článek 1, článek 2)


Jít na Star Trek: Discovery | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!