Tarantino chce vzkřísit Star Trek, chystá Rkový film

Tarantino chce vzkřísit Star Trek, chystá Rkový film

9.12.2017 15:43


Když se série dostane na mrtvý bod, studio moc možností nemá. Buď může na nějaký čas uložit projekt k ledu, udělat reboot a nebo pokračovat a najmout zkušeného tvůrce, který přiláká do kin diváky. A to se právě teď stalo. Quentin Tarantino chystá nový Star Trek a bude se jednat o Rkový film.


Filmová série Star Treku se dostala trošku na mrtvý bod. Filmy jsou sice převážně kladně přijaty, ale tržby v kinech nejsou až tak oslnivé. Poslední film Justina Lina s názvem Star Trek: Do neznáma celosvětově vydělal 343 milionů dolarů, což při rozpočtu 185 milionů dolarů opravdu nejsou pro studio přívětivá čísla. Je vidět, že zkrátka fanouškovská základna Star Treku oproti jiným současným sériím spíše stagnuje.

A někdo by měl sérii oživit. Quentin Tarantino je známý tím, že má Star Trek rád. Nicméně takových režisérů je hodně, ale radši si točí své vlastní projekty a pro Tarantina to platí dvojnásobně. Jeho filmy jsou originální a dost nápadité. Proto novinka, že by byl ochotný točit Star Trek film, působí dost podivně. Nicméně vše se zdá, že tomu tak skutečně bude.

(Těšíte se na nový film? Foto: Paramount)

Producentem dalšího filmu bude ostřílený J. J. Abrams, který si pochopitelně kvůli natáčení nových Star Wars nemůže odběhnout sám snímek natočit. Tarantino se údajně s Abramsem sešel, kde mu představil svou vizi. Oba páni se na vzájemných nápadech shodli a nyní by se měl psát scénář. Scénáristou bude Mark L. Smith, který má například za sebou práci na Revenantovi od Alejandra Gonzáleze Iñárritu.

Série potřebuje oživit, o tom není pochyb. Zvučná jména režisérů, scénáristů a skladatelů filmu rozhodně mohou pomoci, protože by do kin přilákali i fanoušky těchto tvůrců. Tarantino má ovšem jednu podmínku – musí se jednat o Rkový film (mládeži nepřístupný). A studio mu jeho požadavek schválilo. Dočkáme se tedy tak naprosto unikátního Star Trek filmu. Kdo viděl nějaký Tarantinův film, může tušit, že nás čeká opravdu krvavé finále.

Zatím se neví, zda se počítá i se staršími hercemi, kteří byli pro Star Trek 4 již dříve potvrzeni. Řeč je především o Chrisu Hemsworthovi, který si měl zopakovat roli Kirkova otce. Ve filmu se mělo cestovat časem, tak uvidíme, zda Tarantino bude začínat od nuly, nebo bude navazovat na původní plány studia. Rozhodně se můžeme shodnout, že nás čeká neobvyklý film.

Co říkáte, že nás čeká Rkový Star Trek film?


Jít na Star Trek: Discovery | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!