Ve výrobě je dost možná hned několik Star Trek filmů

Ve výrobě je dost možná hned několik Star Trek filmů

24.4.2018 19:23


Star Trek film pod taktovkou Quentina Tarantina? O tom se už nějakou dobu mluví, ale v průběhu času se na internetu objevují i jiné zprávy. Trochu světla do všeho přináší Zachary Quinto, který tvrdí, že studio připravuje hned několik filmů ze světa Star Treku. Těšíte se na případné filmy?


Star Trek J. J. Abramse, který byl v prvních dvou dílech režisérem a u třetího jako výkonný producent, se dostal tak trochu na mrtvé místo, když film svými tržbami v kinech neoslnil tolik, jak se původně plánovalo. Studio Paramount Pictures to ovšem nevzdává a má v plánu sérii nadále využít, a tak připravuje další film. Chvíli se hovořilo o Star Treku 4, ve kterém by se stejně jako v prvním díle mělo cestovat časem a Kirk by se měl potkat se svým otcem, kterého by měl opět hrát Chris Hemsworth.

Jenže o tomto projektu se v posledních měsících přestalo mluvit a do popředí se dostal projekt Quentina Tarantina, který nečekaně projevil zájem o režii Star Treku, údajně se setkal s Abramsem a dokonce se i domluvili na spolupráci. V posledních týdnech tak všude na internetu vidíme informace o Tarantinově projektu, který by měl být mládeži nepřístupný a navrátit sérii zašlou slávu.

(Spock a Kirk jsou nerozlučná dvojka. Foto: Paramount Pictures)

Nyní se k celé situaci vyjádřil Zachary Quinto, filmový Spock z Abramsových fil­mů:

Jediné, co vám mohu povědět, je to, že okolo nových filmů je velký povyk. Jaký film se dostane na filmová plátna jako první? To popravdě nevím. Ale vím, že se vede hned několik konverzací o několika filmech. Určitě se dočkáte jednoho, ne-li více. Studio Paramount Pictures si chce udržet frančízu, takže jakmile se všichni setkáme, dá se dohromady scénář, kterému studio věří, a vybere se režisér, ať už to bude Quentin Tarantino nebo někdo jiný, věci se pohnou vpřed. Vím, že Quentin teď pracuje na svém vlastním projektu, což vlastně dává smysl mému vyjádření, že by mohlo v budoucnu přijít více filmů, pokud na ně dojde.

Z Quintových slov tedy vyplývá, že scénář zřejmě není hotový ani k jednomu filmu, ve vzduchu je pouze pár nápadů, možná námětů. Quentin Tarantino je aktuálně vytížen, ale je klidně možné, že se jeho R-kového filmu v budoucnu dočkáme, ale dost možná ho předhoní jiný režisér, který může natočit zcela jiný Star Trek film. O celovečerní filmy bychom se tak tedy neměli bát. Studio snad dá co nejdříve dohromady smysluplnou vizi a vydá oficiální vyjádření, jak to v budoucnu plánuje se Star Trek filmy.

Uvítali byste menší časový rozestup mezi Star Trek filmy?

Zdroj: Observer.com


Jít na Star Trek: Discovery | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!