Čeho chtěl Imperátor ve finálovém díle docílit?

Čeho chtěl Imperátor ve finálovém díle docílit?

28.3.2018 16:59


Sheev Palpatine seriál poctil svou návštěvou v posledních pár epizodách. Velice se zajímal o lothalský Chrám Jediů, který skrýval nejedno tajemství. Jenže chrám byl v jedné ze závěrečných epizod zničen. O co tedy mocnému Imperátorovi šlo úplně v posledním díle Rebels?


Velkoadmirál Thrawn ve finálovém díle Family Reunion and Farewell odvede Ezru Bridgera za samotným Imperátorem, který se mu ale kupodivu zjeví jako kancléř Sheev Palpatine. Imperátor usoudil, že když se Ezrovi ukáže jako starý dědeček s optimistickým úsměvem, snadněji ho dostane na svou stranu než znetvořená postava zahalená v černé kápi.

Některým divákům ovšem mohlo uniknout, čeho chtěl vlastně Imperátor docílit. Na Thrawnovu loď nechal přivést poslední zbytky z lothalského Chrámu Jediů, brána se zdála být zavřená, protože tu Ezra správně zapečetil. Dave Filoni přesně neodpověděl, o co Imperátorovi v posledním díle šlo, ale lze se snadno dovtípit, čeho chtěl lstivý Palpatine dosáhnout.

(Takto Imperátor vypadal v seriálu The Clone Wars. Foto: Disney/Cartoon Network)

Dave Filoni a Pablo Hidalgo také vysvětlili, že Imperátor v epizodě A World Between Worlds nemohl vstoupit do světa mezi světy, protože do Chrámu nevstoupil přes klasickou bránu jako Ezra. Palpatine pochopitelně věděl o existenci tohoto místa, viděl tam a mohl ovlivňovat pouze ty, kteří tam skutečně byli. Když tedy na tomto místě spatřil Ezru, chtěl toho ihned využít. Sám mohl tedy natáhnout ruku a přenést své schopnosti na toto zvláštní místo, ale nikdy se tam nemohl přenést celý. Právě k tomu potřeboval Ezru.

Ezra se také v místě mezi světy před Ahsokou zmíní, že by si přál, aby se některé události staly jinak, hlavně v případě jeho rodičů. A to právě slyšel Imperátor. Největší Ezrovu slabinu tedy využil právě ve finále, kdy chtěl, aby se Ezra znovu setkal se svými rodiči a dost možná vstoupil právě do světa mezi světy. Imperátor tam vstoupit nemohl, ale doufal, že se pomocí Ezry, kterého by se chytil, nějakým způsobem na toto místo dostane.

Asi všichni víme, že toto místo je velice nebezpečné, a proto se ho Filoni rozhodl zničit. Kdyby se Imperátor dostal do světa mezi světy, snadno by mohl ovlivnit minulost, přítomnost i svou budoucnost. My bychom tak možná nikdy neviděli Imperátorův pád, protože tomu by egoistický Palpatine zabránil jako první. Můžeme tedy být rádi, že Ezra pochopil poslední Kananovu lekci a nenechal se zlákat.

Jak se vám líbil kancléř Palpatine v poslední epizodě? Zklamalo vás něco na Imerátorově vystoupení?

Zdroj: ComicBook.com


Jít na Star Wars: Rebels | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!