Pět tipů, jakým směrem by se mohli tvůrci vydat v případě dalšího Star Wars seriálu

Pět tipů, jakým směrem by se mohli tvůrci vydat v případě dalšího Star Wars seriálu

5.4.2018 17:20


Seriál Star Wars: Rebels skončil po čtyřech řadách, na dalším animovaném seriálu se již pracuje, ale zatím nevíme, jakému období ze světa Star Wars bude pozornost věnována tentokrát. Přinášíme vám pět našich tipů, co by z tohoto bohatého světa rozhodně stálo za prozkoumání.


Období mezi Epizodou III-IV

Období mezi Epizodou III a IV čítá celkem 19 let, jedná se tedy o období, které stojí za to pořádně prozkoumat. I když díky výplňovým filmům (Rogue One, Solo) a seriálům (Rebels) známe část příběhů z tohoto období, 19 let je i tak dlouhá doba, která by si zasloužila patřičnou pozornost. Většina těchto děl se soustředí na období bližší Epizodě IV.

Nikdo se tedy pořádně nezabýval obdobím těsně po vzniku Impéria a pádu Republiky. Samotný přerod Republiky v Impérium by rozhodně stál za bližší prozkoumání. Pokud by přeci jenom tvůrcům Povstalci nedali spát, klidně by bylo možné vytasit se s Galenem Marekem, lépe známým pod přezdívkou Starkiller, který byl tajným učedníkem Darth Vadera a který lovil přeživší Jedie po vykonání Rozkazu 66. To vypadá na docela dobrou zápletku, co říkáte?

Prequel k Epizodě I

Poměrně nezmapované období nabízí i události před Epizodou I. I zde si dokážeme představit, že by se do hry vrátily postavy především z prequelové trilogie. Nalezení Obi-Wana Kenobiho a jeho následný výcvik Qui-Gonem Jinnem, mladý (a nezkažený) Dooku – to vše jsou zajímavé zápletky, kterým by mohla být věnována pozornost. Navíc tyto postavy jsou velice oblíbené a seriál by na nich mohl stavět.

Zároveň by se do hry mohl vrátit mladý Palpatine či samotný Darth Plagueis, Maul či celá řada jiných postav, které by dokreslovaly následný děj v prequelové trilogii (například otázka vyvoleného). Seriál by nemapoval žádnou galaktickou válku, ale pouze malé konflikty v galaxii, kdy se Jediové pokoušeli udržet křehký mír. Jelikož v kánonové podobě je toto období poněkud prázdné, tvůrci by měli i celkem volnou ruku.

(Hra The Old Republic je stále i po letech velice oblíbená. Foto: Lucasfilm/Disney)

Zrod Odboje a Prvního řádu

Období po Epizodě VI je pochopitelně velkým lákadlem a nejspíše se v dalším animovaném seriálu dočkáme právě této myšlenky. Dave Filoni by tak mohl do hry vrátit přeživší postavy ze seriálů Rebels a Clone Wars a zároveň sem tam ukázat nějakou známou postavu z původní trilogie. Jediné, co by bránilo vzniku tohoto seriálu, by byl zájem studia Disney, které by se chtělo k příběhům vrátit třeba skrze filmy či hraný seriál.

Příběh Ezry Bridgera a velkoadmirála Thrawna ovšem nebyl dopovězen. Filoni by tedy určitě stál o to, aby jejich příběhy dovyprávěl. Ještě před vznikem Rebels dostal právě Dave zcela volnou ruku a mohl si vybrat kterékoliv období ze Star Wars historie, kterému bude věnován seriál. Doufejme, že tomu tak bude i u dalšího projektu.

Stará republika

Období, které milují především milovníci her Knights of the Old Republic. Tam se totiž tvůrci a vývojáři her vytasili se skvělými příběhy, postavami a myšlenkami, které následně ocenil i George Lucas – Revan, bojová meditace, ozvěny v Síle. To vše jsou velice zajímavá témata, kterým ještě nebyla věnována pozornost. Stará republika navíc mapuje období, kdy se Jediové a Sithové počítali na tisíce.

Navíc tento seriál by měl ještě jednu velkou výhodu – téměř by se nemusel ohlížet na původní i nové filmy, protože příběh by se odehrával několik stovek let před nimi. Tvůrci by tak měli zcela volnou ruku a mohli by popustit uzdu své fantazii. Možnosti jsou zde takřka neomezené. Jediné, v čem by byl risk, je vydávat se na tenký led s fanoušky, kteří toto období milují a nedají na něj díky skvělým hrám dopustit.

(Galen Marek a jeho velká citlivost k Síle by stáli za prozkoumání. Foto: Lucasfilm/Disney)

Jakýkoliv jiný seriál nezaměřující se na hlavní konflikty v galaxii, Jedie, Sithy 

Zatím jsme se nedočkali ani jednoho filmu či seriálu, který by nemapoval jedny z největších konfliktů v galaxii, válku či soupeření mezi světlou a temnou stranou Síly. Star Wars jsou více než jen to a nový seriál by to mohl jen potvrdit. Přijít s přízemním příběhem, zcela odlišnými postavami, které nikdo nezná, by stálo za zvážení. Žádný hlavní hrdina by nebyl Jedi, velkoadmirál či senátor, ale pouze obyčejný občan v galaxii, který chce pouze přežít v už i tak složitém světě.

K této obyčejné myšlence měl nejblíže film Solo: A Star Wars Story, ale i ten se (dle posledních ukázek) bude soustředit ve velké míře na Impérium. Ale co třeba konflikt mezi občany a soupeření mezi námezdními lovci? To jsme doposud neviděli a v tomto směru by byl nový seriál zcela originální, nevšední a neokoukaný. Na druhou stranu chápeme, že tuto myšlenku lze těžko zpracovat tak, aby se líbila náročným fanouškům Star Wars.

A co si o našich nápadech myslíte vy? Jaké období by podle vás stálo za to prozkoumat?


Jít na Star Wars: Rebels | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!