Připravuje si seriál půdu na Kananův odchod?

Připravuje si seriál půdu na Kananův odchod?

9.11.2017 18:53


Kanan Jarrus se v dalších filmech již nevyskytoval a vlastně ho nikdy nikdo nezmínil, takže je jasné, že se s ním něco muselo stát. Filoni již potvrdil, že jeho příběh dovypráví. Jenže jak to nakonec s jediem bude? Nenaznačilo nám posledních pár dílů, co se s Kananem stane?


Máme za sebou další dvě epizody, které nás posunuly zase o něco dále. Povstalci na Lothalu chtějí převést na Yavin 4 ukořistěný hyperpohon z TIE Defenderu, aby mohli analyzovat slabiny a obávané stíhačky, které se ve velkém na planetě vyrábí, zničit. Co nám jen tato zápletka připomíná? Ano, dost se to podobá krádeži plánů Hvězdy smrti a následné její zničení.

O to ale v epizodách Kindred a Crawler Commandeers až tak úplně nešlo. Jelikož je Impérium neschopné, povolává velkoadmirál Thrawn svého osobního zabijáka Rukha, dobře známou postavu z již neplatného expandového universa. Bohužel se seriál musel vytasit s další postavou, která byla představena někde jinde. Originálních a původních postav pro seriál, které by byly zajímavé a za něco stály, by člověk musel lupou hledat.

(Ezra a jeho napojení na zvířata opět zafungovalo. Foto: DisneyXD)

Rukh své slovo ještě určitě řekne, přesto do seriálu přinesl aspoň nový nádech. A také příslib věcí budoucích, že konečně se naši hrdinové budou moci poprat s někým sobě rovným. Co si budeme říkat. Od dob Inkvizitorů nemají moc s kým se srovnávat. Přestřelky se slaboučkými a věčně neschopnými vojáky Impéria snad už nikoho nemůžu ani bavit.

Určitou pozornost dostali v epizodě i lothalští vlci. Ti mají hluboké napojení na Sílu, znají místa v jeskyních, pomocí kterých se dokážete teleportovat z jednoho místa planety na druhé. A jsou jasně proti Impériu. Trošku to vypadá, jakoby si všechna zvířata na Lothalu uvědomovala, že Impérium jim ničí faunu. Možná nás tedy v příští epizodě nečeká jen boj Povstalců a Impéria, ale boj Impéria s všemožným zvířectvem na planetě (něco na styl Avatara).

Seriál se blíží ke konci a je jasné, že většinu postav bude muset Dave Filoni někam uklidit. V případě Sabine Wren a Garazeba Orreliose to nebude až tak velký problém. Jak vysvětlit, proč se neobjevovali ve filmech? Zkrátka se neobjevovali. S nimi si nikdo lámat hlavu nebude. Všechny zajímá především Kanan Jarrus a Ezra Bridger. Něco nám ale napovídá, že ani jeden z nich nezemře. Tvůrci si zkrátka netroufnou zabít hlavní postavu v seriálu určeném pro děti.

(Yavin 4 a Mon Mothmu nyní navštěvujeme skoro v každé epizodě. Foto: DisneyXD)

A pro Kanana se už tak pomalu připravuje půda na odchod. Tři série jsme sledovali nevinné flirtování mezi Kananem a Herou Syndullou. Nyní ale začal Kanan tlačit na pilu, plánuje život po Povstání, ptá se Hery, co k němu cítí. Skoro to i vypadá, že by chtěl Povstalce opustit a začít svůj vlastní život. Je tedy klidně možné, že na konci řady Kanan odloží světelný meč a odejde do ústraní.

Ale odejde s ním i Hera? Zatím se to nezdá být příliš pravděpodobné. Z budoucích událostí víme, že Povstání pro ní znamená hodně. Zúčastnila se boje o Scarif a i o Endor. Pokud Kanan odejde do exilu, tak nejspíše sám. A co se stane s mladým Bridgerem? Pokud bude Lothal zachráněn, tipujeme, že se vrátí na planetu, kde strávil většinu svého života. A nikdo umírat nemusí.

Co se podle vás stane s Kananem a Ezrou?


Jít na Star Wars: Rebels | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!