Ve Star Wars se už jen tak časem cestovat nebude

Ve Star Wars se už jen tak časem cestovat nebude

21.3.2018 18:14


Epizoda A World Between Worlds prohloubila vesmír Star Wars o zcela nový prvek, který je velice oblíbený u jiných seriálů a filmů. Cestovat časem je možné už i tady, ale Dave Filoni nás ubezpečuje, že se jednalo o výjimečnou situaci a na nic podobného si zvykat nemáme.


Ezra Bridger se v epizodě A World Between Worlds dostal do lothalského Chrámu Jediů. A navštívil opravdu zajímavé místo, kde bylo možné vidět věci minulé, současné i budoucí. Ezra dokonce zachránil Ahsoku Tano, kterou jsme měli skoro dva roky za mrtvou. Podobné jevy a možnosti ale ve Star Wars čekat již nemáme.

Dave Filoni nám dává nápovědu, zda se ještě někdy dočkáme cestování časem v dalších seriálech a filmech:

Doufám, že ne. Cestování časem bylo důležité pro náš příběh a pro konkrétní scénu. V dalším používání tohoto elementu bychom museli být velice opatrní, proto jsme se rozhodli, že v epizodě A World Between Worlds Chrám rovnou zničíme. Jednalo se o místo, kde jste mohli zahlédnout minulost a budoucnost, což je hrozně nebezpečné.

(Lothalský Chrám byl určitě jeden z nejzajímavějších, který jsme navštívili, nemyslíte? Foto: DisneyXD)

A jednalo se vůbec v případě Ahsoky o cestování časem? Podle nás tak napůl, podle Filoniho o cestování časem nešlo:

Když Ezra Ahsoku vytáhne z dané scény, o pár minut později je Ahsoka vrácena zpět do své doby, na své místo, kde byla původně. A navíc je Ahsoka tak chytrá, že okamžitě po událostech na Malochoru Ezru nevyhledá, ale vyčkává. Ví, že musí zůstat ve své době a nenarušit koloběh ostatních událostí, takže v podstatě nelze mluvit o nějakém velkém cestování časem.

A jaký máte názor na cestování časem ve Star Wars vy? Mělo by se objevovat častěji? A cestovala Ahsoka časem, nebo souhlasíte s Filonim?

Zdroj: ComicBook.com


Jít na Star Wars: Rebels | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!