Byla odhalena identita nejvyššího vůdce Snokea?

Byla odhalena identita nejvyššího vůdce Snokea?

2.10.2017 15:33


O YouTube kanálu Star Wars Theory jste možná již slyšeli. Jeho autor již nějakou dobu tvrdí, že mu někdo posílá informace dříve, než se opravdu vyplní nebo se o nich začne diskutovat. Nedávno se podělil o údajně skutečné informace o Snokeovi, který je možná něčím víc, než si všichni vůbec mysleli.


Star Wars Theory je patrně nejsledovanějším YouTube kanálem o Star Wars, který divákům přináší zajímavé informace i podivné teorie. Jako první například přinesl informace o pravém původu Snokea, které pochází z tajemného zdroje. Informace nemusí být úplně pravdivé, ale tvůrce kanálu tvrdí, že zatím vše, co mu od zdroje dorazilo, se vyplnilo.

Jak víme již z oficiálních zdrojů, Snoke se má vyžívat v elegantním oblékání. Údajně má mít také prsten s kyber krystalem, tedy předmětem, který dodává energii světelným mečům nebo Hvězdám smrti. Již první díl trilogie nám pak ukázal, že Snoke utrpěl za život četná zranění, mohl by se ale regenerovat? K tomu se za chvíli dostaneme, hned po odhalení Snokeovy identity.

Snoke má být prastarý Sith, který pochází z dob Staré Republiky, což může znamenat potencionální filmy o Snokeově původu. Temný lord byl v nějakém momentu uvězněn a zapomenut. Palpatine se o něm však měl doslechnout a nechal po něm pátrat. Právě knihy a komiksy nám napověděly, že Sidious shromažďoval Sithské vědění, a také vydal rozkaz k prozkoumání neprobádaných sektorů v galaxii.

Po celou dobu Snoke přežíval díky vysávání Síly a životní energie z Jediů a dalších bytostí, jako nějaký vesmírný upír. Svými schopnostmi by tak trochu připomínal slavného Sitha z Legends, který se nazýval Darth Nihilus, ten také vysával cizí životní energii. V jednom ze starších videí autor sám poznamenal, že Snoke na obrázcích z Epizody VIII vypadá lépe, než v sedmé epizodě. Jeho zranění se prý léčí, devátá epizoda by pak mohla být o jeho uzdravení nebo snaze tomu zabránit.

Modré oči má mít Snoke kvůli tomu, že je opakem ducha, ve kterého se mění Jediové, jenž pochopili podstatu Síly. Jedna cesta vede právě přes ducha, druhá skrze tělo/hmotu. Snoke se tedy snaží žít věčně a materiálně lpí na svém těle. Neustále se snaží najít palivo, kterým by se udržel při životě, film by nám tak přinesl nový pohled na uživatele Síly.

Kyla se snaží využít k tomu, aby nalezl Lukea, jehož Síla by jej uzdravila úplně. Kylo ale neví, že je dalším na řadě, před čímž se jej snažili jeho rodiče zachránit. Říkali mu, že jej využije k tomu, aby získal, co chce, poté se jej zbaví. Snoke také může stát za proroctvím o Vyvoleném, čímž neustále pátrali po nadaných jedincích, které by vycvičili. Snoke by poté jednoduše přišel, „Vyvoleného“ vysál a situace by se opakovala.

A jak do toho všeho zapadá Snokeovo: „spatřil jsem vzestup a pád Republiky“? Právě kvůli rozkazu 66 se mohl probudit ze svého spánku, když začaly umírat stovky a tisíce Jediů. Několik dalších let poté jen čekal, než jej někdo objeví, což se nakonec stalo.

Jaký je váš názor na tuto teorii o Snokeovi? Chcete, aby po třetí trilogii vznikly filmy o Staré Republice?

Zdroj: Star Wars Theory


Jít na Star Wars | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!