Epizoda IX: Rey a Finn budou mít opět společné scény. A dá se nahradit Carrie Fisher?

Epizoda IX: Rey a Finn budou mít opět společné scény. A dá se nahradit Carrie Fisher?

10.5.2018 18:15


Star Wars: Epizoda IX se začne natáčet již za pár měsíců a nyní bylo odhaleno, že Rey na svých poutích v novém příběhu nebude osamocena. Společnost jí bude dělat Finn, tak jako tomu bylo v Abramsově předchozím filmu. Mark Hamill se také vyjádřil o tom, zda Carrie Fisher může někdy někdo nahradit.


Rey a Finn byli nerozlučnou dvojkou v Epizodě VII. Mnozí fanoušci se na jejich další počiny těšili v Epizodě VIII, ale tam měla každá z postav svůj vlastní příběh a k společnému setkání došlo až v samotném závěru filmu. Podobnou situaci si můžeme pamatovat například z Epizody V, kde se Luke Skywalker setkal se svými přáteli až na úplném konci.

John Boyega doposud nečetl scénář k Epizodě IX, ale Daisy Ridley z J. J. Abramse vymámila, že se může těšit na společné scény s Finnem. Příběh těchto dvou postav bude tedy pokračovat. Fanoušci tak opět mohou dávat dohromady oblíbené předpoklady, zda Finn a Rey zůstanou pouze přáteli, nebo se z toho vyklube něco víc. Navíc by teď byl ve hře zajímavý milostný trojúhelník (nebo čtyřúhelník?) s Rose Tico (a Poem Dameronem?). Ostatně potenciální láska ve vzduchu je pro fanoušky vždy horkým tématem.

(Daisy Ridley a John Boyega si natáčení vždy užívají. Foto: Disney)

Mark Hamill byl dotázán na Carrie Fisher, která zemřela v prosinci 2016 v šedesáti letech. Prozradil, že Carrie je nenahraditelná a přeobsadit ji by bylo prakticky nemožné. Na druhou stranu chápe, že když celá Epizoda VII byla z velké části o Hanu Solovi a Luke dostal více prostoru v Epizodě VIII, Leia Organa měla mít důležitou roli v posledním díle.

Když Carrie Fisher zemřela o předloňských vánočních svátcích, Rian Johnson se po Novém roce se svým týmem a Kathleen Kennedy vrátil do studia, pečlivě se podívali na všechny scény s Carrie a nakonec rozhodli, že se jim líbí natolik, že nebudou nic měnit. Její odchod do ústraní snad Abrams nějak vysvětlí, ostatně Leia v Epizodě VIII nepřímo předala otěže vedení Odboje svému oblíbenému pilotovi Poe Dameronovi.

Na závěr odbočíme ke snímku Rogue One: A Star Wars Story. Tony Gilroy, který byl z velké části zodpovědný za rozsáhlé přetáčky, se vyjádřil, že nikdy neměl v úmyslu točit Star Wars film. A je vlastně poněkud překvapující, že ho (zatím) neoslovilo studio, aby pro ně něco natočil v budoucnu, když je vytáhl z obrovské bryndy. Gilroy byl pouze zodpovědný za přetáčky a zdá se, že tato úloha mu bohatě stačila. Tony se vyjádřil, že když se ke snímku dostal, bylo studio a hlavně celý film v obrovské kaši, kterou on mohl jen a jen vylepšit.

Jak se stavíte k filmu Rogue One nyní? Těšíte se na společné scény Rey a Finna? A dá se nějak nahradit Carrie Fisher?

Zdroj: ComicBook.com (článek 1, článek 2, článek 3, článek 4)


Jít na Star Wars | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!