Epizoda IX: Scénář je dokončen a nespokojení fanoušci předchozího dílu ho nijak neovlivnili

Epizoda IX: Scénář je dokončen a nespokojení fanoušci předchozího dílu ho nijak neovlivnili

2.3.2018 18:56


K květnu se sice v kinech objeví film o Hanu Solovi, ale zároveň už skoro v letních měsících přijde další důležitá událost – natáčení Epizody IX. J. J. Abrams je již patřičně připravený, protože už nyní má scénář hotový a pomalu tak může přemýšlet, jak natočí závěrečné scény série.


Po vyhození Colina Trevorrowa se dostal ke kormidlu opět J. J. Abrams, který si tentokrát na pomoc povolal Chrise Terria. Abrams teď vítězně oznámil, že scénář k Epizodě IX je hotový. Samotné natáčení by podle všech dostupných informací mělo začít už v létě 2018. Film se do kin podívá v prosinci 2019, takže se zdá, že tentokrát nebude Abrams v takové časové tísni jako u Epizody VII (tam dokonce žádal o posunutí premiéry o rok, ale studio mu nevyhovělo).

(Abrams na natáčení Epizody VII. Foto: Disney)

Zatím se neví, zda Abrams vycházel z původního scénáře Colina Trevorrowa, nebo s Terriem začal nanovo. Scénář se jim ale podařilo dle hrubých propočtů napsat za šest až sedm měsíců. Abrams se také přiznal, že původně se neměl v úmyslu do série vrátit, ale když se naskytla příležitost při odchodu Trevorrowa, návrat mu najednou dával smysl, protože mohl dokončit příběh postav, které pomohl stvořit.

J. J. Abrams také ubezpečil fanoušky, že zčásti negativní pohled některých diváků na Epizodu VIII nijak neovlivnil psaní scénáře Epizody IX. Abrams s Terriem věděli, jaký příběh chtějí vyprávět, a toho se také drželi. Ve středu dění budou stále Rey, Finn, Kylo Ren a Poe. Abrams se v minulosti již několikrát vyjádřil, že chce uctít památku všech dosavadních filmů (původní i nové trilogie) a chce, aby dílo bylo Epizodou IX patřičně sjednoceno.

Co říkáte na slova J. J. Abramse?

Zdroj: ComicBook.com (článek 1, článek 2, článek 3)


Jít na Star Wars | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!