Fanoušci vymýšlejí další teorie, proč některé postavy nejsou mrtvé

Fanoušci vymýšlejí další teorie, proč některé postavy nejsou mrtvé

30.4.2018 18:02


Rian Johnson se s osudem leckterých postav příliš nepáral a v nejnovějším filmu je potkal nepěkný úděl. Někteří fanoušci zkrátka nemohou přenést přes srdce, že se nimi musí definitivně rozloučit, a tak vymýšlejí další a další teorie, jak by mohly zůstat naživu.


Řeč je pochopitelně o Luku Skywalkerovi a samozřejmě o Snokeovi. O druhém jmenovaném jsme již psali, že by nemusel být mrtvý. Dnes si trošku rozvineme, proč by vrchní velitel Prvního řádu mohl být stále mezi živými. Rian Johnson nám v Epizodě VIII představil dva zcela nové aspekty Síly – astrální projekci a spojení myslí mezi dvěma postavami.

Jestli s novými schopnostmi fanoušci souhlasí nebo ne, není nyní důležité. Snoke dokázal vytvořit mezi Benem Solem a Rey spojení v Síle na míle daleko. A to Rey nikdy v životě neviděl. Chtěl v Benovi ještě více rozdmýchat rostoucí konflikt. Zároveň také chtěl, aby naplnil svůj osud, splnil poslední zkoušku a definitivně se poddal temné straně Síly, protože po vraždě svého otce příliš nevěděl, komu patří jeho loajalita.

Jenže byla to opravdu poslední zkouška? Možná ne. Snoke mohl mít s Kylem Renem ještě jiné úmysly. A to přeci takové, že sám chtěl, aby ho zabil. To měla být poslední zkouška, kdy učedník zabije mistra, zaujme jeho místo a zcela propadne temné straně Síly. Co by z toho ale Snoke měl, kdyby sám zemřel? A zde přichází fanoušci, kteří tvrdí, že Snoke není mrtvý.

(Snoke a Luke. Potkají se někdy tváří v tvář? Foto: Disney)

Pokud se Luke Skywalker dokáže z planety Ahch-To astrálně přenést na Crait, bojovat s Benem a všem přítomným vlézt do hlavy a vytvořit iluzi, že na planetě skutečně je, proč by to nedokázal i Snoke? Ve filmu bylo několikrát řečeno, že pokud existuje velká temnota, přirozeně se musí objevit protějšek, který bude vládnout velkým světlem. Pokud se dokáže astrálně přenést Luke, proč by to nedovedl i Snoke? Ben Solo může být protikladem Rey, Snoke zase Lukeův.

Z filmu víme, že astrální projekce může být více než přesná. Luke se dotkl své sestry Leii, políbil ji a předal jí kostky z lodi Hana Sola, které zmizely až dlouho poté, co Luke fyzicky zemřel. To vše v nás a hlavně ve fanoušcích budí naději, že Snoke přežil. Celou dobu se astrálně přenášel před Kyla Rena, který ho možná nikdy v životě vlastně neviděl.

Snoke věděl, že si Kylo k Rey našel cestu a nebude ji na jeho příkaz chtít zabít. Sám položil Skywalkerův meč tak, aby ho mohl mladý Solo probodnout. A tak se i stalo. Samozřejmě existují teorie, že přežil i Luke Skywalker, ty ale zní už méně pravděpodobně než tato o Snokeovi. Otázkou ovšem zůstává, co Snoke bude mít z toho, že Bena dostal na temnou stranu, když ten neví, že to celou dobu byl Snokeův plán. Snoke by se samozřejmě mohl ve vhodný okamžik objevit a vydávat se opět za živého, kdyby věděl, že pro Bena už není cesta zpět ke světlu. A právě tuto dějovou linku by mohl nakousnout závěrečný díl ságy. J. J. Abrams se již brzy vrhne na natáčení Epizody IX, tak uvidíme, zda uniknou nějaké zákulisní informace o případné účasti Snokea.

Je podle vás Snoke stále mezi živými? A co Luke?

Zdroj: ComicBook.com


Jít na Star Wars | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!