Imperátor dává svým jednotkám rozkazy i po smrti

Imperátor dává svým jednotkám rozkazy i po smrti

11.10.2017 16:11


V novém traileru na očekávanou hru Star Wars: Battlefront II si nešlo nevšimnout záběru na tvář císaře Palpatina. Asi jste si lámali hlavu, jak je možné, že je Imperátor naživu, když zemřel po bitvě na Endoru. V tomto článku vysvětlíme, proč tomu tak je.


Čtenáři knih Shattered Empire a Star Wars: Aftermath už zřejmě tuší odpověď, protože tam jsme se poprvé v jisté formě setkali s Sheevem Palpatinem i poté, co zemřel. Knihy jsou navíc novým kánonem, takže příběh, který budeme sledovat ve hře Batllefront II by jím pravděpodobně měl být taky. Palpatine byl odjakživa posedlý svou mocí. Vždy chtěl vše kontrolovat, proto si připravil i náhradní plán v případě, kdyby náhodou jednou zemřel.

(Konečně se dočkáme pořádného propojení knih a her. Foto: Marco Checchetto)

Palpatine nechtěl, aby kdokoli zaujal jeho místo, vždy pouze nahrazoval své učedníky mladšími a silnějšími kandidáty, zatímco o náhradě sebe samotného nikdy neuvažoval. Proto Imperátor připravil náhradní řešení. Do droidů, které se ve zmíněných knihách nazývají sentinelové, nahrál předem nastavené rozkazy pro své guvernéry, admirály, vojáky a své další přívržence.

Imperátor si tak pojistil svou vlastní smrt. V případě skonu bude stále u moci, protože sentinelové byli rozmístěni po celé galaxii a aktivují se pouze v případě, když Palpatine přijde o život. Sentinelové přesně vědí, jak má Impérium postupovat po Imperátorově smrti. A právě tento příběh budeme sledovat ve hře Battlefront II. Zdá se, že prvním císařovým rozkazem bylo stáhnout se do ústraní, jak jsme viděli vůbec v prvním traileru na listopadovou hru.


Jít na Star Wars | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!