John Williams u Star Wars: Epizoda IX naposledy? Skladatel to naznačuje

John Williams u Star Wars: Epizoda IX naposledy? Skladatel to naznačuje

7.3.2018 17:16


John Williams je dvorním skladatelem Star Wars filmů a nebude chybět ani u Epizody IX. Skladateli je aktuálně 86 let a naznačil, že jeho práce u příštího filmu J. J. Abramse možná bude jeho poslední. Pokud je to pravda, budou vám John Williams a jeho úžasná hudba chybět?


Zatím máme za sebou osm filmů z hlavní linie o rodu Skywalkerů a ke všem složil hudbu matador John Williams, který se mimo jiné podílel na skvělé hudbě k Harrymu Potterovi, Jurskému parku či k snímku Sám doma. Williams nebude chybět ani u Epizody IX, která se pod taktovkou J. J. Abramse začne natáčet letos v létě. Jelikož Disney nyní vydává jeden Star Wars film ročně, John Williams pochopitelně nemohl (a nemůže) být u všeho.

(John Williams při skládání hudby k Epizodě VII. Foto: Disney)

Soundtrack k Rogue One za pět minut dvanáct složil Michael Giacchino, dlouholetý obdivovatel Johna Williamse, který nahradil Alexandera Desplata, jenž měl hudbu složit původně. K filmu Solo: A Star Wars Story zase hudbu připravuje John Powell, ale o hlavní motiv se postará právě John Williams. John by takto u ságy mohl pokračovat donekonečna (vždyť je mu teprve 86 let a zdá se být velice čilým pánem), ale nyní naznačuje, že složení hudby k Epizodě IX by mohlo být jeho poslední prací na Star Wars filmech.

Williams pro Kusc.org řekl následující:

J. J. Abrams připravuje Epizodu IX a jsem rád, že znovu budu u toho. Když tu hudbu složím, budu mít za sebou devět Star Wars filmů, což je, myslím, dostatečné. Disney má pochopitelně se sérií další plány a nové snímky z galaxie nás budou provázet ještě další desetiletí.

Williams také odhalil, že po složení hudby ke Star Wars se k filmům už nevrací. Ve studiu strávil se snímky dlouhé hodiny a dny, některé scény zná úplně nazpaměť, takže se na filmy zpětně nedívá. To ale neznamená, že ho nezajímají. Naopak. Je velice zvědavý na původ Rey a myslí si, že ten bude odhalen právě v Epizodě IX. Williams taktéž odmítá věřit, že Kylo Ren ví o rodičích Rey něco, co my ne.

Chyběla by vám hudba Johna Williamse? Kdo by mohl být jeho důstojným nástupcem a novým dvorním skladatelem Star Wars?

Zdroj: Kusc.org, ComicBook.com (článek 1, článek 2)


Jít na Star Wars | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!