Kathleen Kennedy tvrdí, že Star Wars nepotřebuje mužské fanoušky

Kathleen Kennedy tvrdí, že Star Wars nepotřebuje mužské fanoušky

17.3.2018 14:20


Kathleen Kennedy již přes dva roky tvrdí, že Star Wars nepotřebuje nutně mužské fanoušky. Poslední měsíc tuto debatu řeší hned několik YouTube kanálů, mezi které patří například MadTalkTV nebo Geek and Gamers. Jak se k těmto tvrzením stavíte vy?


Na Kathleen Kennedy se v posledních měsících snáší čím dál tím větší vlna kritiky. Mohou za to nejen její názory, ale také neschopnost udržet univerzum konzistentní, což je v popisu její práce. Na internetu se momentálně ve velkém řeší Kathleenino tvrzení, se kterým přišla již před dvěma lety. Tehdy v rozhovoru s The New York Times řekla, že se necítí zodpovědná za to, aby se starala o muže. Nikdy by navíc neřekla, že se jedná o frančízu primárně pro muže, přičemž by jim měla něco dlužit.

Právě MadTalkTV upozornil na to, že fanouškům pohádek by se také nelíbilo, kdyby se například v Popelce nebo Krásce a zvířeti začala prosazovat mužská práva, muži by šli do popředí a tvůrci by tvrdili, že se nepotřebují starat o ženy. Disneymu jde dle něj pouze o to, vytvořit novou fanouškovskou základnu, přičemž ta stará je pro ně nepodstatná.

Kvůli těmto problémům se začali fanoušci ozývat, že by chtěli do vedení Lucasfilmu Filoniho, který stvořil seriály The Clone Wars a Rebels. S jeho přístupem ke značce jsou fanoušci zdá se spokojení, hlavně po finále Rebels, jež splnilo mnohá očekávání.

Jaký je váš názor na Kathleen Kennedy? Chtěli byste ve vedení Lucasfilmu Filoniho?

FOTO: Disney, Lucasfilm

Zdroje: ScreenRant, MadTalkTV, Geek and Gamers


Jít na Star Wars | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!