Kdy přijde do kin film o Obi-Wanovi? A proč od Epizody IX odešel Trevorrow?

Kdy přijde do kin film o Obi-Wanovi? A proč od Epizody IX odešel Trevorrow?

20.5.2018 17:31


Za pár dní nás čeká premiéra filmu Solo: A Star Wars Story, příští rok o Vánocích zase Epizoda IX. Víme, že se paralelně chystá několik dalších projektů, ale nevěděli jsme, který z nich dostane prostor. Nyní už to alespoň z části víme. V dalším filmu by se měl dočkat Obi-Wan.


Když se před lety začalo hovořit o samostatných příbězích ze světa Star Wars, fanoušci okamžitě začali toužit po filmu s Obi-Wanem Kenobim, jehož představitel Ewan McGregor je v perfektním věku, aby se do této role vrátil a odvyprávěl nám jeho příběh mezi Epizodou III a IV, v období, které je pro nás fanoušky nejvíce nezmapované. Studio si nakonec dávalo na čas, ale loni v létě konečně film oznámilo.

To bylo ale všechno. Nedozvěděli jsme se oficiální název, předběžné datum premiéry či potvrzení, že Obi-Wana bude skutečně hrát Ewan McGregor, jak si většina fanoušků stále myslí. Nyní se však zdá, že se věci hnuly kupředu. Podle webu Fanthatracks se začne natáčet na jaře 2019 a film by měl mít premiéru někdy v roce 2020, mělo by se tedy jednat o další film po Epizodě IX.

(Kenobi – starý poustevník na Tatooinu. Foto: Disney)

Na projektu se údajně již nyní pracuje, kreslí se storyboardy, planety, zbroje, nákresy postav. Snímek by tak měl být oficiálně v preprodukci, ale drtivá většina pracovníků by se měla k projektu připojit, jakmile skončí práce na Epizodě IX, která se začne zase natáčet toto léto, takže to chvilku potrvá, než se studio bude Kenobimu věnovat naplno.

Poslední zpráva, kterou vám dnes přinášíme, se týká bývalého režiséra Epizody IX Colina Trevorrowa. Ten byl údajně vyhozen, protože studio nebylo spokojené se scénářem, který Colin pro poslední část trilogie napsal. Trevorrow sice chtěl druhou šanci, ale Kathleen Kennedy mu ji nedala. Dále se hovoří o tom, že ego Colina Trevorrowa bylo po úspěchu Jurského světa nezvladatelné. Některé zdroje také uvádějí, že Trevorrow chtěl vrátit mezi živé Snoka a Luka Skywalkera, ale vše jsou pouze nepotvrzené zvěsti. Jisté je pouze to, že Epizodu IX režíruje J. J. Abrams a Colin Trevorrow se na ní nijak nepodílí.

Těšíte se na film Kenobi? O čem asi bude pojednávat? A kdo je podle vás lepší režisér? Abrams, nebo Trevorrow?

Zdroj: ComicBook.com (článek 1, článek 2)


Jít na Star Wars | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!