Mara Jade v Epizodě IX? Určitá šance tu je

Mara Jade v Epizodě IX? Určitá šance tu je

26.4.2018 18:49


S odchodem mistra Jedie Luka Skywalkera by se mohla objevit na scéně jeho žena Mara Jade, která byla jeho věrnou chotí v rozšířeném universu. Nyní probíhá casting na nové postavy a popis jedné z rolí přesně odpovídá Maře. Objeví se tento oblíbený charakter v závěrečném dílu trilogie?


Epizoda IX J. J. Abramse se začne natáčet již letos v létě a aktuálně se hledají herci do nových rolí. That Hashtag Show informuje o tom, že se hledá 40–50 letá herečka, jejíž postava se bude jmenovat Mara. Ano, čtete správně. Fanoušci si tedy okamžitě myslí, že se dočkáme Mary Jade, populární postavy z rozšířeného universa Star Wars.

Mara Jade byla silná žena citlivá na Sílu, která byla Imperátorovou pravou rukou, tajným vrahem, který řešil záležitosti, do kterých se Impérium nemohlo přímo zapojovat. Mara Jade byla Sheevu Palpatinovi věrná i po jeho smrti a až Luke Skywalker ji přivedl zpět na světlou stranu Síly a následně se s ní oženil a měl s ní potomky. Rozšířené universum již ovšem bohužel není kánonové, a tak se události mohly odehrát zcela jinak (a zřejmě i odehrály).

(Dočkáme se Mary Jade? Foto: Disney)

O Lukově životě po Epizodě VI toho nicméně víme stále velice málo. Nyní, když Luke Skywalker zemřel, by dávalo smysl, že by se objevila jeho (např. odcizená) žena, která by věkem odpovídala Maře Jade. Navíc J. J. Abrams respektuje nejen prequelové díly, ale má i vřelý vztah k rozšířenému universu, takže zapojení Mary by v jeho případě dávalo skvělý smysl.

Jenže zprávy nikdy nemusí být tak horké, jak na první pohled vypadají. Recyklace jmen je poměrně běžná praxe. Ve hrách The Force Unleashed jsme se dočkali Galena Mareka, v Rogue One zase Galena Ersa. Je tedy možné, že jde zcela o jinou Maru, úplně jinou postavu. Také je velice pravděpodobné, že postava má pouze kódové jméno a to pravé bude znít úplně jinak. Představa Mary Jade v Epizodě IX je rozhodně pěkná, ale vše nakonec může být zcela odlišná.

Přáli byste si, aby se Mara Jade objevila v Epizodě IX?

Zdroj: ComicBook.com


Jít na Star Wars | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!