Přivede knižní podoba Posledního z Jediů zpět na scénu Maru Jade?

Přivede knižní podoba Posledního z Jediů zpět na scénu Maru Jade?

1.3.2018 16:00


Novela Poslední z Jediů má fanouškům odpovědět na mnoho otázek. Zprávy o knize říkají, že nám má představit Lukovu manželku nebo také odhalit Snokův příběh a jeho napojení na mistra Skywalkera. Bude Lukovou vyvolenou opět Mara Jade nebo tvůrci přijdou s někým jiným?


Již za pár dní vychází v anglicky mluvících zemích knižní podoba Posledního z Jediů, která bude jako obvykle obsahovat i vystřižené scény a nové informace týkající se minulosti některých postav. První kniha novely by měla začínat větou, která popisuje, jak Luke stojí na Tatooine se svou ženou po svém boku. Ještě nebylo oficiálně potvrzeno, zda se tato věta v knize nachází, nebo jestli jde o flashback či snovou sekvenci, ale nahrává to tomu, že se do univerza vrátí populární Mara Jade.

Tvůrci by fanoušky asi moc nepotěšili, kdyby nahradili slavnou Maru jinou ženou, takhle by si navíc zaručili, že si knihy koupí i fanoušci Legend, kteří se k novým příběhům obrátili zády. Pokud jste o Maře neslyšeli, tak se jednalo o Silou nadanou ženu, která byla poprvé představena v Zahnově Dědici Impéria. Mara původně v příbězích vystupovala jako Lukův nepřítel, ale nakonec se přidala na jeho stranu, dvojice se vzala a měla syna.

Pokud bychom se Mary opravdu dočkali, mohlo by to znamenat, že další animovaný seriál tvůrci časově zasadí za Návrat Jediů. Seriál by nám ukázal Lukovo manželství a výcvik mladých Jediů, přičemž by mohl končit Lukovým odchodem do exilu. Zatím jde samozřejmě o spekulace, ale dávalo by to smysl i kvůli tomu, že by tvůrci přitáhli spoustu nových fanoušků, kteří se ke Star Wars dostali přes novou trilogii.

Potvrzeno ale bylo, že kniha bude zahrnovat informace o Snokeově minulosti. Snoke měl být údajně nadaný Silou již od mládí a používat ji k tomu, aby viděl svoji temnou budoucnost. V ní patrně viděl Luka Skywalkera, který měl být jeho nepřítelem, což jej již od počátku obrátilo proti němu. Díky své moci se navíc dokázal skrýt před Palpatinem, podobně jako to on sám udělal s Jedii. Po jeho pádu nakonec využil jeho Operace Cinder, získal kontrolu nad Impériem a proměnil jej v První řád.

Jakmile vyjde kniha a veškeré informace budou dostupné, budeme vás o jednotlivých bodech opět informovat. S novými informacemi tak možná bude děj filmu dávat znechuceným fanouškům větší smysl a zlepší jejich názor na samotný snímek.

Chtěli byste, aby se Mara Jade vrátila do kanonu? Jste rádi, že se dozvíme více informací o Snokeovi?

FOTO: Disney, Lucasfilm

Zdroj: ComicBookMovie


Jít na Star Wars | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!