Proč bude Millennium Falcon vypadat jinak oproti ostatním filmům?

Proč bude Millennium Falcon vypadat jinak oproti ostatním filmům?

11.3.2018 18:26


Už v traileru jste si mohli všimnout, že naše oblíbená loď Millennium Falcon je trochu jiná, než ji známe z původní trilogie a z nových dílů. YT-1300F bude mít ve filmu Solo: A Star Wars Story jiný vzhled a nyní tvůrci filmu vysvětlují, proč tomu tak bude. Stačí vám toto vysvětlení?


Na scénáři k filmu Solo: A Star Wars Story pracoval Lawrence Kasdan, který se podílel již na scénáři k opěvované Epizodě V, Epizodě VI a v roce 2015 pomáhal i J. J. Abramsovi s Epizodou VII. Není tedy divu, že právě sólový film o Hanovi dostal na starost právě on, protože Lawrence zná pašeráka Sola možná nejlépe. Kasdan napsal hned několik replik, kvůli kterým Hana tolik milujeme.

Ke psaní scénáře si tentokrát přizval i svého syna Jona Kasdana. Po uvedení traileru, kde jsme si nový Millennium Falcon mohli pořádně prohlédnout, oba vysvětlují, proč loď vypadá jinak. Tak za prvé se děj odehrává před Epizodou IV, takže uvidíme loď v tom nejlepším možném stavu, neotlučenou, když toho ještě moc nezažila. A za druhé – to nejdůležitější je podle Kasdanů samotný kapitán lodi.

(Upraví mladý Han loď už v závěru filmu? Takto vypadá loď ve většině filmech. Foto: Disney)

(Takto bude loď vypadat ve filmu Solo: A Star Wars Story. Foto: Disney)

Millennium Falcon v tuto chvíli vlastní Lando Calrissian, který se již dle jeho zevnějšku dokáže o věci postarat lépe než salámista Han. A to právě chtěl Lawrence Kasdan prodat do vzhledu lodi. Lando se o loď stará jinak, proto chodby jsou čistě bílé a uklizené. Nejsou špinavé a zažloutlé, jak je známe z dalších filmů. Jednou z nejvýraznějších změn je ale předek lodi, který nemá typická dvě kusadla, ale pouze jedno.

Han Solo, až porazí Landa v karetní hře Sabaac a vyhraje loď, patřičně Millennium Falcon upraví k obrazu svému. Na lodi si můžeme všimnout, že je také modře zbarvená, zatímco v dalších filmech je čistě šedá. I to je poznávací značka Landa, kterou Han časem odstraní. Ostatně modrá loď byla již ve filmu Pomsta Sithů, kde jsme se jí mohli na kratičký okamžik dočkat (viz přiložené video).

V něm ovšem vidíme klasickou loď s již zmíněnými dvěma chapadly, což trochu odporuje tomu, co popisují Kasdanovi. Loď Millennium Falcon se ale v Epizodě III blýskla pouze na okamžik a jednalo se jen o malé cameo, kterého si normální divák ani nevšiml, takže se nejedná o až tak velkou a závažnou chybu. A navíc nikdo neřekl, že loď takto původně vypadala a až Lando ji upravil. Ostatně Alden Ehrenreich prohlásil, že pašerácká loď musí vypadat co nejméně nápadně a hlavně chudě, aby o ni nikdo neprojevoval zájem.

Jaká podoba lodi Millenium Falcon se vám líbí víc?

Zdroj: ComicBook.com

Thumbnail Play icon

Jít na Star Wars | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!