Rian Johnson ignoroval Abramsovy scénáře pro epizody VIII a IX

Rian Johnson ignoroval Abramsovy scénáře pro epizody VIII a IX

13.3.2018 15:15


O Johnsonovi a jeho úpravách Epizody VIII koluje čím dál tím více zpráv, které navíc potvrzují samotní herci. Abrams měl původně pro celou trilogii jednotnou vizi, kterou se Johnson rozhodl ignorovat. Udělal ale správný krok?


Z čím dál tím více zdrojů se ozývá, že Rian Johnson zahodil Abramsův nástin příběhu pro celou trilogii. Ten ji měl udržet krásně konzistentní a zřejmě i více při zemi. Jedním ze zdrojů, který se neschovává ve stínech, je samotná Daisy Ridley, představitelka Rey. Takhle se svěřila francouzskému magazínu GeekLeMag:

„JJ napsal kromě Epizody VII také pracovní scénáře pro VIII a IX. Poté přišel Rian a Posledního z Jediů přepsal úplně od základů. Věřím, že to tak bylo na základě hromadného souhlasu, ale jinak jsme se shodli, že každý režisér by měl natočit film svou vlastní cestou. Rian a JJ se setkali mnohokrát a o Posledním z Jediů diskutovali, i když je tedy Epizoda VIII převážně Rianova. Věřím také, že Rian ve filmu nezanechal nic z první verze scénáře.“

Mnozí si tímhle vysvětlují, proč byl poslední film tak špatný a působil spíše jako Marvel než Star Wars. Možná i proto se k poslední epizodě vrátil Abrams, aby napravil alespoň některé věci, které dle něj Johnson ve svém snímku pokazil. Minimálně víme, že Johnson ignoroval Abramsem vymyšlenou minulost Rey a Snokea, přičemž úplně změnil Luka Skywalkera, který měl mít velmi silné pouto se Silou už od začátku filmu.

Právě Hamill si na tyto změny mnohokrát stěžoval. Dle náznaků víme, že během pokračování scény ze setkání Luka a Rey měly kolem Skywalkera létat kameny, které měly ukázat jeho napojení na Sílu. Zahraniční weby se navíc shodují, že Abrams poslední scénou Epizody VII určitě nebudoval takové napětí, aby Luke jen tak zahodil svůj meč a do konce filmu nic nedělal.

Pokud si vzpomínáte na Colina Trevorrowa, původního režiséra Epizody IX, tak ten nedávno poslal Disneymu přes Twitter zprávu, že jeho Jurský svět je udělaný pro fanoušky, zatímco jejich nové Star Wars spíše cílí na nové diváky a ty původní dává stranou. O Trevorrowově odchodu od Star Wars navíc kolují další zprávy. Colin totiž chtěl po Epizodě VIII nějakým způsobem vrátit na scénu Luka a Snokea, což se Kennedyové a Johnsonovi nemělo líbit. S Colinovou vizí ale naopak souhlasil Hamill, jeho názor jej však u filmu neudržel.

Měly by podle vás zůstat jednotlivé trilogie ve stejném duchu? Jak se podle vás Johnson zachoval?

FOTO: Disney, Lucasfilm

Zdroj: CosmicBookNews


Jít na Star Wars | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!