Rian Johnson konečně odhalil, kdo je posledním z jediů

Rian Johnson konečně odhalil, kdo je posledním z jediů

20.10.2017 17:20


Podnázvy jednotlivých epizod jsou vždy pro fanoušky důležité. Někdy je hned jasné, co chce autor říci, jindy je to záhada. Právě ten druhý případ nastal u Epizody VIII, která dostala název The Last Jedi. Kdo tím posledním jediem tedy je? Rian Johnson to konečně odhalil.


Záhadný název The Last Jedi způsobil mezi fanoušky hned několik nedorozumění. Nejdříve se nevědělo, jak se bude název v zahraničí překládat. Nikdo totiž netušil, zda se jedná o jednotné, či množné číslo a některé země si automaticky začaly název přizpůsobovat. Český distributor vymyslel skvělý způsob, jak to obejít. Název Poslední z jediů je skvělou kombinací, která vystihuje ten pravý slovní význam v angličtině. A není z něj také poznat, zda jde o jednotné, či množné číslo.

Následně bylo potvrzeno, že podtitulem The Last Jedi se myslí číslo jednotné. Okamžitě se začalo spekulovat, koho tím Rian Johnson myslí. Pochopitelně se nabízel Luke Skywalker, Rey a další. Správnou odpověď jsme ale bohužel neslyšeli. Novináři a reportéři se pokoušeli již několikrát z Kathleen Kennedy a Riana Johnsona název dostat. Bohužel neúspěšně.

(Luke a Rey stráví spolu ve filmu opravdu hodně času. Foto: Disney)

Nyní dva měsíce před premiérou zničehonic na sociálních sítích Rian Johnson oznámil, že název odkazuje na Lukea Skywalkera. On je tím posledním jediem. A vlastně to celé dává smysl a mohli jsme něco podobného čekat již od začátku. V nových dílech nemáme žádného jiného jedie a dle výcviku Rey to vypadá, že ta se nakonec vydá jinou cestou. Luke je tedy posledním jediem.

Zatím to také vypadá, že nás v prosinci čeká jeden z nejdelších Star Wars filmů. Doposud rekord drží Epizoda II, která trvala 142 minut. A Epizoda VIII by měla být ještě o pár minut delší. Je vidět, že Rian Johnson si připravil opravdu hutný příběh a má toho dost co říci. Doufejme, že delší stopáž bude ke prospěchu. Důležité je, že ve světě Star Wars strávíme o nějakých pár minut navíc.

Jste rádi, že název odkazuje právě na Lukea Skywalkera?


Jít na Star Wars | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!