Skočí Abramsova Epizoda IX v čase?

Skočí Abramsova Epizoda IX v čase?

15.5.2018 18:24


Epizoda VII se odehrávala celých třicet let po Epizodě VI, kdy Luke Skywalker přivedl mír do galaxie. Johnsonův Poslední z Jediů ovšem přesně navazoval na film Síla se probouzí a nedočkali jsme se žádného časového skoku. To by se ovšem mělo změnit u posledního dílu trilogie.


Každý Star Wars film si drží od předchozí epizody určitý časový rozestup, toto vzácné pravidlo porušila až Epizoda VIII Riana Johnsona, která přesně navazovala na události Epizody VII. John Boyega, který ve filmech hraje Finna, naznačil, že bude mít v nejnovějším díle zcela jiné vlasy než ty, na které jsme zvyklí, což nám dává naději, že se události posunou vpřed.

To by i dávalo smysl. Leii Organy se již nedočkáme a zřejmě by působilo divně, kdyby zmizela ze dne na den. Navíc v Epizodě VIII jsme sledovali slaboučký Odboj, který se nyní celý vejde do lodi Millenium Falcon. Pokud má tedy poslední díl trilogie být velkolepý a Odboj má nějak konkurovat Prvnímu řádu, bude zapotřebí větší armáda, která se pochopitelně nesežene ze dne na den.

(Co nás asi čeká v závěrečném filmu trilogie? Foto: Disney)

A John Boyega dále naznačil, že vůbec celá Epizoda IX má mapovat válku mezi Odbojem a Prvním řádem, což nám dává další vodítko, že tentokrát se v čase rozhodně skočí. Boyega také prohlásil, že i když nečetl scénář a neví, co si pro něj J. J. Abrams přichystal, už radši trénuje, protože se připravuje na válku mezi dvěma znepřátelenými tábory a každý trénink navíc se bude hodit.

Dříve jsme vás informovali, že Alden Ehrenreich, nový a svěží Han Solo, podepsal smlouvu rovnou na tři filmy. Nyní režisér snímku Solo: A Star Wars Story Ron Howard naznačil, že se skutečně můžeme dočkat dalších Hanových dobrodružství, ale vše pochopitelně bude záležet na tom, jak moc si diváci nový film zamilují (a kolik peněz nechají v kinech).

Těšíte se na film Solo? Jak podle vás bude vypadat Finn v novém díle? A měly by události skočit trochu v čase?

Zdroj: ComicBook.com (článek 1, článek 2)


Jít na Star Wars | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!