Snoke: Serkis a Johnson se rozpovídali o nejzáhadnější postavě nové trilogie

Snoke: Serkis a Johnson se rozpovídali o nejzáhadnější postavě nové trilogie

27.11.2017 17:31


Jen jméno Snoke zvedá mnohé fanoušky ze židle a většina se nemůže dočkat filmu The Last Jedi, kde se o něm dozvíme něco víc. Nové informace ovšem přinesl jeho představitel Andy Serkis a režisér snímku Rian Johnson, kteří toho o Snokeovi odhalili až nečekaně dost.


Andy Serkis, mistr CGI rolí, dostal velice důležitou roli vrchního velitele Prvního řádu Snokea. O této záhadné postavě nevíme skoro nic, ale nyní se pár týdnů před premiérou Serkis sám rozpovídal. Tentokrát se jedná o docela zajímavé informace, které lze brát jako potenciální spoilery. Takže pokud si nechcete kazit překvapení, nyní máte poslední možnost článek přestat číst.

Vztah Snokea a Kyla bude hrát v The Last Jedi velkou roli. Nebude ale vždy sluníčkový, jak sám Serkis naznačuje:

Trénink Kyla Rena nejde podle Snokeova plánu, takže vztek se vůči Kylovi neustále zvětšuje a zvětšuje, protože Snoke nesnáší, když vidí slabinu ve svých učních. Vrchní velitel také manipuluje s Armitagem Huxem, kterého částečně štve proti Kylu Renovi a naopak.

Snoke nejspíše celou dobu ví, že Kyla Rena nemá plně pod palcem. Jeho největší slabostí jsou především rodiče. I když se zbavil Hana Sola, Snoke si je vědom, že mezi matkou a synem je silné pouto. O této slabině ví, a pokud vztah mezi Benem a Leiou bude existovat, Snoke nikdy nebude mít svého učně plně na své straně.

(Tento památný moment zná asi každý z traileru. Foto: Disney)

Serkis se taktéž zajímavě rozpovídal o Snokeově minulosti, o které toho moc nevíme. Nyní alespoň můžeme tušit, co se mu stalo:

Snoke je mimořádně silný v Síle, především v temné straně Síly. Ale zároveň se také jedná o velice zranitelnou a ublíženou postavu. Snoke si prožil své a utrpěl velká zranění. Jeho tělo je takové zkroucené a Snoke se těžce pohybuje. Jeho nenávist k Odboji je poháněna jeho vlastní osobní tragédií.

Serkis toho prozradil poměrně hodně. Nyní víme, že jeho zvláštní vzhled není náhodný, ale jedná se o rozsáhlá zranění, za která může někdo konkrétní (Odboj, Povstalci či Republika?). O Snokeovi většina tvůrců a herců moc nemluví, protože ví, jak se snaží Disney vše okolo něj ututlat. Kromě jeho popisu moci, vztahu s podřízenými a jeho tělesných omezeních se ovšem vyjádřil i Rian Johnson, který prozradil, co přibližně máme od Snokea ve filmu čekat i nečekat:

V původní trilogii jsme o Imperátorovi nevěděli skoro nic. Až na to, co jsme potřebovali vědět, a to bylo to, že Luke si byl vědom jeho existence a také tušil, že za Vaderem je ještě jedna mocná osoba, která tahá za nitky všeho dění okolo. Ale prequely už nám o Palpatinově minulosti řekly víc a příběh prequelů byl o jeho vzestupu moci. A o Snokeovi se nyní dozvíme právě to, co budeme potřebovat v tuto chvíli vědět. Co je ale pro mě pěkný pocit, je to, že Andy Serkis si v The Last Jedi zahrál o dost víc než v Síla se probouzí.

Těšíte se na Snokea? Bojíte se, že po takovém hypu bude postava pro většinu zklamáním?


Jít na Star Wars | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!