Supergirl: Z dívky se ve finálových epizodách stane žena

Supergirl: Z dívky se ve finálových epizodách stane žena

21.5.2018 17:25


Tvůrci a představitelka hlavní role Melissa Benoist nás lákají na finále, které dorazí za několik týdnů. V posledním díle vyvrcholí příběh Supergirl, která si během této sezóny prošla velikým vývojem. Dle slov herečky se z dívky konečně stane žena. Co na tento přerod říkáte?


Seriál běží již třetím rokem a mapuje příběh Kary Danvers, ze které se v první sezóně stala Supergirl. Ano, Supergirl, nikoliv Superwoman. I v komiksech je Kara mladá, nevyzrálá dívka, která se má co učit od svého bratrance Clarka Kenta, který v řadě komiksů působí jako její mentor (tuto roli zastával i v seriálu především v první řadě, kdy s ním Kara komunikovala přes chat). Ve finále se ovšem stane hned několik zásadních událostí a dle slov Melissy Benoist dojde k prozření a z mladé, nevěřící dívky se konečně stane žena.

Celá třetí řada byla v podstatě o sebepoznání Kary, jejích myšlenkách, ideálech a postojích. Je člověk, nebo mimozemšťan? To byla hlavní otázka v první půlce sezóny, kdy Kara zažívala ohromnou bolest, když ztratila Mon-Ela, a prožívala tak lidské city, od kterých se chtěla co nejrychleji oprostit. Vlastně už nechtěla být člověkem, s jakými vyrůstala celý život, ale pouze mimozemšťanem.

(Karu čeká další proměna. Foto: CW)

Jenže to se muselo v průběhu sezóny změnit, protože Alex ztratila Maggie a potřebovala svou sestru, která tu pro ni bude. Dále se do hry vrátil Mon-El, o kterém se Kara dozvěděla, že přežil a hlavně že je ženatý s Imrou Ardeen. Lidská stránka Kary se tak musela opět projevit. V průběhu řady se Kara tedy musela vypořádat se svými osobními city, bolestí její sestry Alex po neúspěšném vztahu, ztrátou kamarádky Samanthy Arias a také s nevěřící Lenou Luthor.

Asi nikoho nepřekvapí, že ve finále se Kara zřejmě se vším nakonec popere a že vše dopadne nakonec dobře tak, jak tomu u seriálů stanice CW bývá. Přesto to bude pro Karu zatěžkávací zkouška a z nerozhodné dívky se ve finále stane plnohodnotná žena. To alespoň tvrdí Melissa Benoist. Nikdo ovšem nemluvil o tom, že by se Supergirl začalo v příští sezóně říkat jinak, nebo bychom se snad mohli dočkat zcela jiné superhrdinské identity.

Je pro vás vývoj Kary Danvers důležitý?

Zdroj: ComicBook.com


Jít na Supergirl | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!