Zavzpomínejte na speciální epizody seriálu

Zavzpomínejte na speciální epizody seriálu

11.4.2017 13:45


Máme za sebou pět let vysílání unikátního seriálu ze světa neslyšících, tak to chce projevit trošku nostalgie. Pojďte si s námi zavzpomínat na osm nejzajímavějších epizod Switched at birth.


S01E01 This Is Not a Pipe

Hned první díl a už v něčem speciální? Ano. Představuje se nám totiž seriál ze života dvou rodin, které odhalí, že byly jejich dcery vyměněny v porodnici. A to nestačí. Jedna z holek prodělala ve třech letech meningitidu a přišla o sluch. Populární seriál s dialogy ve znakovém jazyce spatřil světlo světa 6. června 2011.
Že vám ten námět něco připomíná? Esmeralda byla taky vyměněná a navíc slepá… ale Switched at birth je jiná liga a získalo si srdce diváků.

(První setkání dvou rodin. FOTO: ABC Family)

S01E20 Game On

V první sérii mě osobně oslovila ještě jedna pěkná scéna, kdy Daphne přestoupí znovu do basketballového týmu Carltonu a odehraje zápas s Bucknerem. Daphne si při zápasu vypne naslouchátko a díky ní tým z Carltonu zápas vyhraje.

(Daphne při zápasu. FOTO: ABC Family)

S02E09 Uprising

Jde o první (a asi jedinou vůbec) epizodu vysílanou v národní televizi, která byla celá v americkém znakovém jazyce s titulky pro slyšící diváky. Slyšet můžeme pouze úvodník „V minulých dílech jste viděli“, první a poslední scénu. V epizodě bojují studenti Carltonu proti zavření jejich školy.

(Stávkující studenti na Carltonu. FOTO: ABC Family)

S02E15 Ecce Mono

Co by se stalo, kdyby Regina kontaktovala úřady ihned poté, co se o výměně holek dozvěděla? Tento příběh vypráví zmíněná speciální epizoda, ve které vedle sebe holky vyrůstají společně jako sestry, protože Bay byla Kennishovým „svěřená do péče“.

(Taková normální rodinka. FOTO: ABC Family)

S03E21 And Life Begins Right Away

Holky odmaturovaly, odpromovaly a Daphne čeká trest za její vandalismus. Nedostane se na vysokou, nebude z ní lékařka, bude mít záznam… anebo ne? Pokud ne silná epizoda, pak alespoň hodně emocioální zakončení. Jestli jste kdy pochybovaly o vřelém vztahu těchto dvou „sester“, pak tato epizoda vám dokáže opak.

(Bay a Daphne promují společně na Carltonu. FOTO: ABC Family)

S03E22 Yuletide Fortune Tellers

A co kdyby se ta výměna vůbec nestala? Jak by vypadal život Vasquezů a život Kennishů? Speciální vánoční epizoda je naštěstí spíše komická a přinesla milé osvěžení tohoto rodinného drama. Tuto oddechovku vřele doporučujeme pro zopakování.

(FOTO: ABC Family)

S04E10 There is My Heart

Epizoda, ve které se rozešel osudový pár – Bay a Emmett. Bay jela celá natěšená navštívit Emmetta do LA, kde naneštěstí zjistila, že její životní příběh přenesl do školního projektu.

(Bay a Emmett na pokraji rozchodu. FOTO: ABC Family)

S05E07 Memory (The Heart)

Stá epizoda seriálu.
Angelo, biologický otec Bay, zemřel při autonehodě v průběhu třetí série a tvůrkyně seriálu nám ho chtěla ještě jednou připomenout. Do života holek seslala Ally, dívku, která dostala jeho srdce, když umírala.

(Daphne vzpomíná na Angela. FOTO: Freeform)

Na kterou epizodu nejraději vzpomínáte vy? Pouštíte si z nostalgie staré díly znovu? Nezmínili jsme nějakou vaši srdcovku, jakou?


Jít na Switched at Birth | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!