Princ Harry se zasnoubil s Meghan Markle, herečkou ze seriálu Suits

Princ Harry se zasnoubil s Meghan Markle, herečkou ze seriálu Suits

28.11.2017 0:29


Sňatky britské královské rodiny jsou vždy vysoce sledovanou událostí a nejinak tomu bude v tomto případě. Rozvedená Američanka sice už objektem lásky u královského dvora byla, ale tehdy stála krále Eduarda VIII. trůn. Princ Harry to má mnohem jednodušší, a hlavně Británie už je dnes někde jinde.


Jak jistě víte, Harryho prastrýc Eduard VIII. se zamiloval do rozvedené Američanky a vzdal se kvůli ní trůnu a šel za svým srdcem. Pokud sledujete náš seriál nebo se orientujete v historii, je vám známé, že princezna Margaret se podobného štěstí v lásce nedočkala. Ona si rozvedeného muže za manžela vzít nemohla, i když ani jí se rozvod později nevyhnul. Stejný osud čekal na Harryho rodiče prince Charlese a princeznu Dianu, a pro další rozvody nemusíme chodit daleko. Pokud se Charles stane králem, na trůn usedne jako jeho manželka Camilla, již si Charles v mládí vzít nemohl právě proto, že byla rozvedená.

Thumbnail Play icon

Harry tedy nedělá nic přelomového, nehledě na to, že je momentálně až pátým v pořadí v nástupnictví na trůn, takže na výběr jeho budoucí manželky není kladen důraz. Nad tím, že je rozvedená, Američanka a herečka, dnes již po tom, co královská rodina za ta léta poddaným nachystala, průměrný britský občan nepozvedne ani obočí. Čím je ale toto zasnoubení pro Británii přelomové? Tím, že Meghan má otce bělocha a matku Afro-Američanku. V Británii je zasnoubení a celý vztah prince Harryho vnímán pozitivně a Britové se těší na jarní svatbu, která však pravděpodobně nebude takovou událostí jako v případě prince Williama a Kate. Meghan po svatbě nejspíše získá titul Vévodkyně ze Sussexu a oslovení Její královská Výsost, nestane se však princeznou, protože není královské krve. Jejich případné děti ale titul prince či princezny mít budou. Ještě dodáme, že Meghan nebude první herečkou, která se provdala mezi šlechtu. Tou byla Grace Kelly, která se v roce 1956 stala monackou kněžnou.

Thumbnail Play icon

Foto: Twitter Clarence House


Jít na The Crown | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!