Jak dr. Shaun Murphy zaujal Edňáky svým debutem?

Jak dr. Shaun Murphy zaujal Edňáky svým debutem?

13.5.2018 15:15


Šikovný doktor Shaun Murphy si momentálně dopřává zasloužené pauzy od doktořiny. Naši redaktoři však pro vás zhodnotí, jak se jim líbilo jeho první vystoupení na obrazovkách.


@Valada06

Lékařské seriály mám velice rád, a proto jsem s nadšením očekával i Good Doctor. Celý seriál samozřejmě stojí a padá na Shaunovi. Freddie Highmore ale naštěstí pro tvůrce i diváky podává skvělé herecké výkony. Díky mému vlastnímu handicapu jsem se do hlavního hrdiny dokázal naprosto dokonale vcítit, bylo mi za něj trapně, bylo mi ho líto, zbožňoval jsem ho, byl na něj naštvaný. Seriál ve mně dokázal vyvolat naprosto všechny emoce. Claire (Antonia Thomas) byla skvělá a sympatická v každé scéně, skvěle i sekundovali také Melendez (Nicholas Gonzalez) a Glassman (Richard Schiff). Jaredovi (Chuku Modu) jsem nějak nepřišel na chuť a noví příchozí v polovině série mě také příliš neoslnili, ale dali se přežít. U Shaunova vztahu s Leou (Paige Spara) jsem zpočátku skřípal zuby, ale postupem času mi přirostla k srdci a jsem zvědav, jak se její linka se Shaunem bude vyvíjet ve druhé řadě. Pomyslnou třešničku na dortu dodávají zajímavé medicínské případy a skvělá hudba. Už teď se těším na druhou sérii.

Hodnocení: 80 %

@Lucifrid

Seriál jsem měla na seznamu toho, co zkouknu, když náhodou bude čas, nečekala jsem, že by nějak vyčníval. Ovšem nadšené reakce mých přátel mě donutily se na pilot rychle podívat a pak už jsem byla zaháčkovaná. Shaun je velice zajímavá postava a stejně tak i většina ostatních. Outsideři jsou vždy dobré téma, a když se přidá výjimečnost a navíc sympatické postavy a především hlavní hrdina, tak je zaděláno na úspěch. Na rozdíl od letošní další lékařské novinky nemám The Good Doctor co vytknout. Rozesměje, rozpláče, pobaví, zahraje na emotivní strunu. Na jednu stranu nepřináší nic objevného, na druhou stranu se těšíte na každý další díl a hlavně na Shauna.

Hodnocení: 80 %

@Valasek

Příběh doktora Shauna Marphyo mě zaujal už od první synopse, a tak jsem s napětím očekával první díl. Ten mi ukázal, že tohle bude seriál, který mě bude rozhodně bavit. Myslím si, že je rozhodně důležité ukázat, že i lidé, kteří jsou trošku „jiní“, mohou normálně pracovat a být součástí kolektivu. Shaun byl téměř v každém dílu vystaven něčemu pro něj zcela novému a je zde krásně ukázáno, jak to, co my považujeme zcela za normální, vidí autisté. Herecký výkon Freddiho Highmora předčil má očekávání. Nikdy bych nevěřil, že tak mladý herec si tak geniálně poradí s tak obtížnou rolí, jako je chlapec s autismem. Do toho mu sekundovali jeho kolegové, kteří také odvedli výbornou práci. Takže pokud máte rádi seriály z lékařského prostředí a s trochu „jinými“ lidmi, tak je The Good Doctor přesně pro vás.

Hodnocení: 85 %

@Malkivian

Přiznám se, že jsem k The Good Doctor přistupoval zpočátku hodně rezervovaně. Doktorské seriály si stále drží auru vděčných otloukánků a vybrat mezi nimi kousek, který nešustí papírem, není vždy jednoduché. Shaun Murphy mi ale k srdci přirostl až překvapivě rychle a občas jsem se přistihnul, že si víc než tu lékařskou užívám problematiku mezivztahovou. Na ploše těch prvních 18 epizod všechno fungovalo (včetně finále, které si pro ty divácké slzy šlo s až překvapivou jistotou) tak nějak samo bez námahy. Na druhou stranu jsem ale vcelku zvědavý, jak si autoři poradí s druhou řadou, do níž vstupují bez pořádného záporáka. Z Dr. Andrewse se jim už po pár epizodách podařilo udělat spíš antihrdinu a Dr. Reznicková na mě od první sekundy na obrazovce působí jako na sílu tlačená rádoby „záporačka“. Každopádně budu moc rád u toho, abych to zjistil.

Hodnocení: 90 %

@Kubc6a

Na The Good Doctora jsem narazil úplnou náhodou, když jsem měl zrovna dosledováno drama Bates Motel. Všiml jsem si, že Freddie Highmore se tady chopil obtížné role, a jelikož herce zbožňuju, tak mi tahle doktořina nesměla chybět v bedně, i když jsem žádný seriál s lékařským prostředím nikdy neviděl. První epizoda nám představí autistu, který se uchází o práci v nemocnici kvůli své historii. Jeho budoucí kolegové jsou z celého návrhu velmi skeptičtí, protože jak by mohl autista zachraňovat životy, když nemůže ani komunikovat s pacienty. Vše nakonec vyjde a Shaun dostane práci, ve které ho čeká mnoho těžkých překážek. Velmi se mi líbí jeho uvažování a porozumění, kdy si k nikomu nebere servítky, a tím celou situaci promění na zábavnou podívanou. S ostatními herci jsem velmi spokojený. Seriál je vykresluje tak, že se s nimi ihned spřátelíte, a pokud ne, časem si k nim najdete cestu. Pokud vás však ani tohle nebude bavit, příběhy pacientů vás jistě dostanou. Každý příběh samozřejmě hraje na city, takže si seriál troufnu přirovnat k seriálu This Is Us, na který musíte koukat o samotě s tajným úkrytem pro krabici kapesníků. Seriály, kde divák může zkusit porozumět hendikepovaným, se každým rokem rozrůstají. Kromě doktora tu máme i komedie Speechless a Atypical, které v oblíbenosti velmi bodují. Rozhodně se těším na další pokračování s Highmorem, jehož výkon v seriálu je ohromující.

Hodnocení: 90 %

Napište nám také v komentářích pod článkem, jak vás zaujal seriál The Good Doctor. A pokud jste seriál stále neohodnotili, tak je čas to napravit.

Foto: ABC


Jít na The Good Doctor | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!