The Grand Tour není nejdražším pořadem od Amazonu

The Grand Tour není nejdražším pořadem od Amazonu

24.3.2018 20:53


Pokud jste si mysleli, že si Amazon za zrealizování epizody Grand Touru musí sáhnout hluboko do kapsy, tak se pletete. Amazon totiž zveřejnil čísla, která nejsou nikterak vysoká.


Streamovací služba Amazon se snaží divákům nabídnout naprosto špičkový zážitek, což není žádná levná věc. V případě Grand Touru se Amazon snažil zaujmout něčím novým, co si v televizi jen tak nepustíte. Producenti se museli porvat s těžkým úkolem, protože se chtěli svým obsahem lišit od Top Gearu a chtěli divákům nabídnout něco lepšího. Štáb v první sérii procestoval celý svět a použil mnoho drahých kulis, aby do seriálu přenesl kapku humoru a mohl předvést velkolepě pojatou show.

(Grand Tour není finančně nákladný, jak by se mohlo zdát. Foto: Amazon)

Diváckou spokojenost dokazují krásná čísla, jenže kolik celkově utratil Amazon za první sérii? Díky údajům, které zveřejnila zpravodajská agentura Reuters, víme, že první série stála 78 milionů dolarů, což je přibližně 1,6 miliardy korun českých. Tato částka dělá Grand Tour pátým nejdražším pořadem od Amazonu. Na první příčce se částkou 107 milionů dolarů umístil Muž z vysokého zámku, kde si vizuální efekty vybraly svou daň.

Seznam nejdražších seriálů od Amazonu za rok 2017: 

Umístění Seriál Útrata v dolarech Útrata v korunách
1. The Man in the High Castle, S2 107 milionů 2,20 miliard
2. Sneaky Pete, S1 93 milionů 1,91 miliardy
3. Goliath, S1 82 milionů 1,68 miliardy
4. Good Girls Revolt, S1 81 milionů 1,66 miliardy
5. The Grand Tour, S1 78 milionů 1,60 miliardy

Jít na The Grand Tour | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!