Na čtvrtou sérii si budeme muset počkat o rok déle

Na čtvrtou sérii si budeme muset počkat o rok déle

1.4.2018 17:00


Tvůrci seriálu Sera Gamble a John McNamara oznámili, že premiéra čtvrté řady se odsouvá na leden 2020. Stanice Syfy se rozhodla dát přednost letošní novince Happy!, a to mimo jiné i kvůli kritice fanoušků, která zaplavila sociální sítě.


Tento týden měl premiéru předposlední díl série s názvem The Fillorian Candidate, v němž se strhl boj o křeslo filorijského krále. Zatímco o přízeň lidských obyvatel Filorie se přeli EliotTickem Pickwickem, volby nakonec nečekaně vyhrála Margo, která získala hlasy většiny mluvících zvířat obývajících tamější lesy, kterých je ve Filorii mnohonásobně více než lidí. Původně humorně zamýšlená zápletka voleb se však zvrhla ve válku na sociálních sítích.

Doposud zastával pozici nejvyššího krále Eliot

Prvním důvodem ke sporům se stal nový titul, který Margo po zvolení obdržela. Volby byly totiž vypsané na pozici „High King“, tedy nejvyššího krále – nikoliv královny. Ve Filorii se nejedná o synonyma rozdílná pouze příslušností k pohlaví, ale král má fakticky větší moc než královna. Jmenování Margo na pozici krále tak zvýšilo tep odpůrcům feminismu, kterým se sloučení mužského titulu a ženské postavy zásadně nelíbí.

Ačkoliv toto gesto mělo podpořit vnímání rovnoprávnosti pohlaví, tvůrci se očividně nezavděčili ani příznivcům rovnoprávnosti. Ti jim pro změnu vytýkají, že dvě hlavní ženské postavy – Julia a Margo – získaly svou moc nedůstojným způsobem, zatímco mužské postavy se k moci dostávají zcela přirozeně. Fanoušci tak naráží na to, že zdrojem Juliiny moci bylo znásilnění bohem Reynardem a Margo se k moci dostala de facto tím, že vyjádřila souhlas se sňatky mezi zvířaty a lidmi, které přijdou většině Filorijců naprosto zvrácené.

Margo při rozhovoru s mluvícím medvědem Humbledrumem

V důsledku toho se stanice Syfy rozhodla prodloužit čas do premiéry nové řady o další rok, aby tvůrcům dali dostatek času k uklidnění fanoušků a k propracování zápletky, která nebude nikoho pohoršovat a povede ke korektnosti a všeobecnému spokojení.

Foto: Syfy
Zdroj: Entertainment We­ekly


Jít na The Magicians | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!