Otázky, které nedají spát aneb rekapitulace první série

Otázky, které nedají spát aneb rekapitulace první série

12.10.2017 17:17


Ještě před tím, než se tým cestovatelů naplno vydá do dalšího boje o budoucnost, připravili jsme pro vás devět hlavních otázek, které vyplývají z první série a na které, jak doufáme, dostaneme odpovědi. Zároveň jde i o malé připomenutí toho nejdůležitějšího, co se v první sérii odehrálo.


1. Jak cestování časem funguje?

Cestovatelé mají velmi málo informací o tom, jak to celé funguje. Ví jen jedno: Jde o cestování časem. Zdá se, že změna přítomnosti mění budoucnost, ale tým Cestovatelů si žádné změny z budoucna neuvědomuje. Od té doby jsou jakoby z jiné časové reality. Jak tedy cestování časem změnilo jejich vztah s budoucností?

2. Jakou roli v tom všem hraje Ředitel?

Podle toho co víme, Ředitel je vysoce inteligentní počítačový program, který řídí všechny přenosy cestovatelů. Nejspíš jen Ředitel je oprávněn rozhodovat o tom, jak daleko se může změnit budoucnost a to i bez ohledu na emoce. Jak důvěryhodná je však tato inteligence?

3. Co víme o Frakci?

S jistotou můžeme říci, že druhá série se takzvanou Frakcí, která unesla Cestovatele v první řadě, bude zabývat více. Je důležité říci, že Cestovatelé přišli z budoucnosti, kde žádná Frakce neexistovala. Podle nás jde o skupinu lidí se zlými úmysly, která bojuje proti Řediteli a Cestovatelům, ale žádné vodítko k této domněnce přímo nevede, kdo ví.

4. Jak moc se Marcy změnila?

Pro záchranu jejího života musela Grace znovu stáhnout a nahrát mysl cestovatele 3569 do hostitelského těla, což způsobilo ztrátu veškerých vzpomínek na život v současnosti. Co nás tedy zajímá je, jak moc je nyní Marcy jiná, zvláště, když znovu stažená mysl pochází z již odlišné budoucnosti, než původní originál.

5. Jsou už Cestovatelé mrtví?

Grace jednoduše zkopírovala uloženou verzi Marcy zpět do hostitele, podobně jako zálohu v počítači. Ale co jsou přesně tyto uložené verze? Jedná se o osobnosti v digitální podobě, uložené někde na harddisku? Co to pro Cestovatele přesně znamená?

6. Jak dlouho Cestovatelé žijí?

Víme, že Cestovatel může skočit do těla jiného člověka, ale je to důvod pro to, aby žil vlastně napořád? Mohli jsme si všimnout, že cestovatelé žili přes několik dekád až za hranici délky života, dokonce až do post-apokalyptického života. Může to třeba znamenat i to, že oni sami využívají jejich vlastní těla v budoucnu jako hostitele pro své vědce?

7. Co se stane s lidmi, do kterých Cestovatelé vstupují? 

Poté, co se cestovatel nahraje do mozku člověka, svého hostitele, původní osobnost tím přepíše. Ale dvakrát jsme mohli vidět, že něco z originálu přeci jen přežívá. Vyvstává zde proto důležitá otázka: „Může takový člověk nějak ovlivnit samotného cestovatele?“

8. Co se přesně změnilo v budoucnosti?

Od počátku první epizody došlo v budoucnosti k hodně změnám. Například došlo k vytvoření již zmíněné Frakce a také zničení Úkrytu 41, kvůli kterému bylo započato cestování časem pro nápravu vzniklých problémů, bylo odvráceno. Jak teď budoucnost vůbec vypadá, a jaký to má dopad na misi Cestovatelů?

9. Co se stalo s asteroidem Helios-685?

Všechny týmy pracovaly na odvrácení jedné katastrofy: asteroid mířící na Zem. Cestovatelé úspěšně vypálil laser antihmoty na asteroid pro jeho vychýlení, ale vypadá to, že budoucnost je stále zkažená a k nápravě nedošlo. Fungoval tedy laser správně? Je svět stále v troskách? Pokud ne asteroid, tak co zničilo svět v budoucnu?

Co si o tomto menším zamyšlení myslíte? Znáte na něco odpověď? Nebo vás napadají další momenty, které ještě nebyly vysvětleny?

Foto: Showcase


Jít na Travelers | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!