Dva měsíce ticha. Třetí řada Temného případu stále není jistá

Dva měsíce ticha. Třetí řada Temného případu stále není jistá

26.10.2015 17:59


Od 10. srpna, kdy skončila druhá řada Temného případu, se její tvůrce Nic Pizzolatto společně s HBO odmlčeli. Zatímco jiné úspěšné seriály, mezi které tento rozhodně patří, bývají už dávno prodloužené v předstihu, o osudu Temného případu všichni zarytě mlčí.


Poslední oficiální informace o tom, zda Temný případ bude pokračovat i příští rok, zazněla z úst prezidenta stanice HBO Michaela Lombarda letos koncem července. Tehdy prohlásil, že „třetí sérii by rád natočil a dveře jsou pro ni u HBO otevřené“. Vše mělo záležet na tvůrci Nicu Pizzolattovi, jak se k pokračování postaví.

(Nic Pizzolatto se musí rozhodnout, zda podaný prst od HBO přijme. Foto: HBO)

A i když je toto prohlášení pouze autorovou spekulací, skoro se zdá, že se Pizzolatto po víceméně negativním přijetí druhé řady raději stáhl do ústraní. Věnuje se teď nejspíš scénáři k filmu The Magnificent Seven, který režíruje Antoine Fuqua a má jít do kin v druhé půlce roku 2016. Pokračování Temného případu ovšem nekomentoval. Spokojit se musíme jen s prohlášením, že „má pár nápadů“.

O něco více se rozpovídal režisér první řady a producent seriálu Cary Fukunaga. Ten alespoň potvrdil, že se do potenciálního pokračování rozhodně nevrátí jako režisér, ale aspoň jako producent ano. Mimochodem, druhou řadu prý ještě ani neviděl. A není se ani čemu divit, když měl ještě donedávna plné ruce práce s filmem Beasts of No Nation.

Otázku, zda True Detective bude za rok či dva pokračovat, tedy zatím nedovede nejspíš nikdo kromě Pizzolatta zodpovědět. Celá situace působí dojmem, že si 41letý scenárista a spisovatel vydobyl natolik silnou pozici, že mu HBO nemůže nijak lámat ruce, i když by nejspíš chtěla. I přes smíšené reakce publika ji sledovalo v průměru o 300 tisíc diváků více než tu první a vzhledem k formátu celého seriálu (nová řada = nový příběh a noví herci) se dá kalkulovat s tím, že i zklamaní fanoušci by se minimálně ze zvědavosti na tu třetí určitě podívali.

Myslíte, že by se Temný případ měl ještě vrátit? A co by mu podle vás mohlo prospět?


Jít na True Detective | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!