Jak vyrůstala Scarlett Harker?

Jak vyrůstala Scarlett Harker?

11.12.2017 17:26


Druhá řada nám servíruje jeden flashback za druhým, tentokrát vyšla řada na Scarlett Harker a její těžké dětství na farmě. Její otec si uvědomuje, že jednou se k moci dostanou upíři, proto svou dceru náležitě připravuje na osudný den, kdy se upíři chopí moci.


Epizoda Wakey, Wakey nás zavedla zpět do roku 1996, kde jsme se setkali se stylovým upírem, který ctil, že lidstvo stále neví o existenci upírů a podle toho se také choval. Když tedy přijde do bistra a touží po krvi, zběsile se nevrhne po servírce a kuchaři, ale jako slušný upír si objedná krvavý steak a poprosí o skleničku, do které si následně vymačká krev ze steaku.

I když tato první scéna epizody Wakey, Wakey byla opravdu stylová, nesloužila k tomu, abychom poznali novou postavu, která by se mohla pravidelně vyskytovat v seriálu. Pouze nám nastínila, jak těžkou dobu měli upíři v roce 1996. Část epizody je věnována flashbacku Scarlett Harker, která měla těžké dětství již od malička. Na své začátky s Vanessou v laboratoři si zřejmě nepamatuje.

(Jak se vám líbila Axelova ochranná vesta z peněz? Foto: Syfy)

Ale její pravděpodobně nevlastní otec zřejmě ano. Ví, že vychovávat Scarlett Van Helsing nebude snadné a že se časem objeví upír, který se ji pokusí zabít. Proto ji již od malička trénuje a připravuje na její osud. V epizodě se tedy dozvídáme, jak Scarlett zabila svého prvního upíra, ztratila lidství a stala se tak chladnou osobou, kterou aktuálně v současnosti vídáme v seriálu.

Zase tolik chladná ale Scarlett nebyla právě v díle Wakey, Wakey. Její náklonnost k Axelovi byla znát již v epizodě Big Mama, nyní se zcela potvrdila. Když pár skončí v opevněné dodávce plné peněz, vyspí se spolu. A to dvě epizody nazpátek Axel v klidu flirtoval s Vanessou, ke které se po proměně zpět v člověka měl.

Do epizody se již podruhé za sebou nevešla Vanessa Helsing. Ta na nás čeká již v příští epizodě, ve které bychom se měli dozvědět více o její minulosti a rodičích. Epizoda by měla nyní dávat mnohem větší smysl, když jsme se dozvěděli, jak vyrůstala její sestra Scarlett. Obdobná situace by měla nastat i Samem a Mohamedem, kteří se už v seriálu také dvě epizody neobjevili. U nich je ještě to riziko, že je uvidíme až ve finále druhé řady.

Jak se vám doposud druhá řada seriálu líbí?


Jít na Van Helsing | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Ale k tomu se musíš registrovat nebo se přihlásit!

Zatím žádné komentáře