Rodinné drama u Van Helsingů začíná

Rodinné drama u Van Helsingů začíná

20.11.2017 18:35


Seriál se konečně začíná zaměřovat na schopnosti Vanessy Van Helsing a její záhadnou minulost, o které toho zatím moc nevíme. Poslední dvě epizody nám ovšem nastínily, kdo vlastně Vanessa je, a ještě víc odpovědí jsme se dočkali v epizodě Everything Changes.


Hned v úvodu epizody Everything Changes nás flashback zavede do 80. let, kdy je Dmitri chycen rodinou Van Helsingů. S touto rodinou má už několik desítek let problémy. Jen si vzpomeňme, že kdysi Vanesse povídal o tom, jak prchal před jejím předkem Abrahamem Van Helsingem, kterého sice neměl rád, ale choval k němu patřičný respekt.

V 80. letech na něm rodina Van Helsingů experimentovala, konkrétně matka Vanessy a Scarlett. Přesto mu zatím neznámá osoba pomohla utéci. Víme, že je to žena, takže tipujeme, že Dmitrimu nakonec pomohla matka Vanessy, protože jinou ženu z této doby (zatím) neznáme. A kdo by mohl být ten tajemný doktor, o kterém neustále Dmitri mluvil? Klidně by to mohl být otec Vanessy, který svou rodinu moc nemusel, a proto na svých dětech experimentoval.

Něco nám říká, že rodiče sester jsou stále naživu. V předchozí epizodě Veritas Vincit Vanessa mluvila s nějakou ženou do telefonu, která ji hned po hlase poznala. Na konci nejnovější epizody zase neznámá organizace unesla Vanessu. Mohlo by jít o organizaci jejího otce? Jedná se o tajemného doktora? Čeká nás ještě do konce řady nějaké rodinné drama? Uvidíme.

(Máme tady novou lásku na obzoru? Foto: Syfy)

V dalších epizodách budeme odhalovat schopnosti Scarlett. Zatím víme, že její smysly jsou taktéž zesílené. Možná má i větší sílu, ale úplně stejné schopnosti jako Vanessa nemá. Co ale bylo rozhodně zajímavé, je to, že když Vanessa kousla Scarlett, nějakým zvláštním způsobem ji to nabudilo a následně dokázala v boji porazit všechny Dmitriho poskoky.

Část epizody taktéž byla věnována Axelu Millerovi, který byl konečně proměněn zpět v člověka. Tvůrci se pokusili vše zdramatizovat, když nás chtěli vylekat, že Axel zemřel. Ale ten, kdo viděl fotky k další epizodě Big Mama, asi překvapen být nemohl. Je spíš zajímavý, jaký vztah se začíná vyvíjet mezi Axelem a Vanessou. Že bychom měli konečně první pár v seriálu?

Příběh se konečně taktéž posunul u Fleshe, Lucky a Mohameda, jehož zranění začínají být opravdu vážná. Jeho krev ale vycítil blázen Sam, který se tak konečně dostal ke svému nejlepšímu příteli. Na jejich setkání čekáme už dlouho. A dá se říci, že se v podstatě jedná o nějakou zajímavou dějovou linku, která je spojena s Mohamedem.

V příští epizodě nás čeká menší návrat do civilizace, kdy se naši hrdinové setkají s policií. Těšíte se?


Jít na Van Helsing | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!