V této řadě nám Lagertha ukáže, jak dobrá je královna

V této řadě nám Lagertha ukáže, jak dobrá je královna

9.12.2017 14:00


Lagertha již delší dobu sedí na královském trůnu Kattegatu, ale až tato série ukáže, jak moc jí její nová role sedne. Udrží si svou pozici, nebo ji někdo sesadí?


Lagertha má prozatím poměrně pevnou pozici na postu královny Kattegatu. Sama se zasloužila o rozšíření a opevnění města, během čehož vycvičila spoustu štítonošek. Největší hrozby však teprve přijdou, a ty ukážou, jak je Lagertha dobrou královnou. Nejenom, že aktuálně čelí konfliktu s králem Haraldem, ale zároveň bude muset čelit Ivarovi, který se určitě jednou vrátí domů a bude se chtít pomstít.

„Letos je to velmi zajímavá série, protože je tu hodně zodpovědností, které jako královna má. Jsou tu lidé, kteří chtějí její trůn a je tu spor mezi syny Ragnara. Lagertha má silnou pozici, ale musí bojovat s mocí, kterou představuje,“ řekla herečka Katheryn Winnick. Její silná pozice však neslouží jí, ale lidu. „Lagertha se považuje za královnu lidu. Chce konat dobro pro lidi, proto Kattegat opevňuje a rozšiřuje. Snaží se dělat věcí, díky kterým se lidé budou mít lépe,“ dodala.

(Ani letos se Lagertha nevyhne bitvám. Foto: History)

Herečka dále prozradila, že Lagertha je silnou postavou, která se však bojí jedné věci: „Má strach, že ve svém poslání selže. Nyní má velkou zodpovědnost. Uvědomuje si, že byla manželkou Ragnara a že je matkou a zároveň královnou. Už tolikrát byla zrazena. Tuto sérii jí přijde, že není moc lidí, kterým by mohla věřit, z čehož bude mít velké obavy.“

Winnick se nakonec vyjádřila k možném vztahu mezi Lagerthou a Ubbem, protože dle upoutávek k dalším dílům si tito dva budou mít očividně blízko: „Na konci čtvrté řady řekla Lagertha Ubbemu, jak moc si je svému otci podobný. Původně toto nebylo ve scénáři, ale já zavolala tvůrci a řekla mu o tom. On mi to dovolil říct. Chtěla jsem to tak kvůli tomu, jak si jsou představitelé Ubbeho a Ragnara podobní. A dojde k něčemu mezi nimi? Nic vám neřeknu. Jen povím, že nás mezi nimi čeká zajímavá dynamika, která se v průběhu řady vyvine.“

Těšíte se na příběhy, které na Lagerhu čekají?

Zdroj článku: news.com.au


Jít na Vikings | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!