V sedmém díle jsme se dočkali známé smrti, ke které došlo v komiksech

V sedmém díle jsme se dočkali známé smrti, ke které došlo v komiksech

6.12.2017 17:00


I když se seriál drží hlavní dějové linie své komiksové předlohy, tak se v něm vždy neděje to, co v komiksech. V sedmé epizodě jsme se dočkali jednoho velkého pomrknutí po komiksech skrze ikonickou smrt, i když nepostihla stejnou postavu.


Na konci sedmého dílu Time for After přišli Rick a Mrchožrouti ke Svatyni. Ještě předtím, než Rick uviděl, že chodci, kteří obklopovali Svatyni, jsou pryč, se osobně vypořádal s pár chodci, kteří ožírali mrtvého ostřelovače. Tento ostřelovač se dočkal podobné smrti jako jedna z postav v komiksech.

Onoho ostřelovače jste si možná ani nevšimli, ale skutečně byl vidět. Na začátku žebříku vedoucím na vodojem ležel vzhůru nohama mrtvý ostřelovač, kterého před dopadem na zem držely zaklíněné nohy právě v onom žebříku. Téměř totožně, akorát za jiných okolností, zemřela i jedna hlavní postava v komiksech. Následující řádky vyzrazují události z komiksů, proto je raději dáváme do spoileru.

(Ostřelovač, kterého ožírají tři chodci. Foto: AMC)

V komiksech podobně zemřel otec Gabriel, který se takto zachytil o žebřík. Nezemřel však kvůli chodcům, ale kvůli Betovi, vůdci skupiny zvané Šeptači, který mu vykuchal břicho. V té chvíli bezbranný Gabriel tak neměl šanci přežít.

Navíc se díky této smrti opět objevily spekulace, že jsme se dočkali prvního náznaku Šeptačů. Této nebezpečné skupiny se v seriálu určitě jednou dočkáme, nicméně aktuálně na ně jednotlivé díly pouze odkazují, což by nemělo být chápáno jako to, že už v seriálu figurují.

A díky čemu vznikly tyto nové teorie o příchodu Šeptačů? Onen ostřelovač měl totiž natolik ožranou tvář, že si fanoušci myslí, že mu ji Šeptači odřezali.


Jít na The Walking Dead | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!