Uz pri prvych naznakoch epidemie rabovania a zhadzovania napalmu na mesta by som uz staval vsetci utekali za rodinami hromadne odchadzali tak ja by som ostal a na miesto rabovania elektroniky by som ukradol dodavku a zamieril si to do stavebnictva po ceste do potravin a opevnil si nejaku krizovatku ako vo woodbury samozrejme nie sam ale ako partia budovy su najlepsie ako obrana proti zombie a zo strechy vyhlad najst nejake panelaky do tvaru U a vchod opevit alebo plno ludi maju velke rodinne domy niekde na dedine s betonovym plotom 2 metrovym a zeleznou branou alebo vezenie nie ako v seriali ale take murovane je plno moznosti ako mat 100 % utocisko ale je to serial a aby to nebola nuda tak davaju take nie 100% bezpecne aby sa tam aj umieralo alebo hrozilo prerazenie pletiva ako vo veznici proste v seriali daju 100% utocisko asi az na konci serialu ak sa hlavny hrdinovia toho doziju
Uz pri prvych naznakoch epidemie rabovania a zhadzovania napalmu na mesta by som uz staval vsetci utekali za rodinami hromadne odchadzali tak ja by som ostal a na miesto rabovania elektroniky by som ukradol dodavku a zamieril si to do stavebnictva po ceste do potravin a opevnil si nejaku krizovatku ako vo woodbury samozrejme nie sam ale ako partia budovy su najlepsie ako obrana proti zombie a zo strechy vyhlad najst nejake panelaky do tvaru U a vchod opevit alebo plno ludi maju velke rodinne domy niekde na dedine s betonovym plotom 2 metrovym a zeleznou branou alebo vezenie nie ako v seriali ale take murovane je plno moznosti ako mat 100 % utocisko ale je to serial a aby to nebola nuda tak davaju take nie 100% bezpecne aby sa tam aj umieralo alebo hrozilo prerazenie pletiva ako vo veznici proste v seriali daju 100% utocisko asi az na konci serialu ak sa hlavny hrdinovia toho doziju
#4973 Hodooor: Spíš ty to vidíš ze svého pohledu. Se stavbou mohli začít hned z počátku, kdy bylo benzínu ještě dost. Navíc když buduješ něco takového, tak čekáš, že tam zůstaneš, takže naco hafo benzínu. A až by benzín, či nafta došly, tak by makali ručně. Po měsíci, či dvou jim muselo být jasné, že pomoc asi nepřijde. Navíc se sem tam vydávali ven, takže mohli mít jakous takous představu. A argumentace, že zatím byli v pohodě, tak proč se snažit mi přijde hloupá. Rozumný člověk se připravuje na nebezpečí, než nastane a né potom.
#4970 deletest: Na farmě byli sotva pár dnů, jako hosté, pochybuju že by je Hershel nechal dělat nějaké úpravy když je tam ani nechtěl nechat zůstat, nechtěl ani zabíjet zombíky věřil že se dají vyléčit a shromažďoval je ve stodole. Ve věznici taky moc nepobyli, taky tam měli dost jiných problémů..guvernéra, nákazu. Za tu chvíli ji vylepšili slušně – bránu, nabodávací ježky.. A do bagru pochybuju že by měli dost paliva když věčně shánějí i do aut, a než by se s ním trochu slušně naučili, aby nenadělali víc škody než užitku = zbytečné plýtvání. A taky jak omílají pořád dokola, v Alexandrii se s žádným větším nebezpečím nesetkali, očividně je ocelový plot chrání víc než dostatečně tak proč by tam něco bagrovali. Ty to vidíš ze svého pohledu a podle komiksu, ne z jejich.
Tak uvidíme. Ten Aiden je arogantní hovado, rozhodně by mi nechyběl. Ale matinka by asi nebyla ráda, kdyby zařval, mohlo by to potencionálně vyvolat nějakej spor s Rickem a spol. (záleží na tom, jak zařve, kdo u toho bude atd.)… A Noah je v seriálu moc krátce, než aby jeho smrti někdo příliš litoval… I když osobně bych obětoval spíš toho kněze – naprosto zbytečná postava…
Při ,,útoku" zombíků jsou sloupky umístěné z vnějšku zdi namáhané na tah. Sloupky z vnitřku na vzpěr. Ocel ( a asi i všechny ostatní běžné materiály) toho vydrží mnohem více na tah než na vzpěr. U těch vnější sloupků je ale podmínka, aby byly dobře ukotveny v zemi, např do betonového základu. Pokud dojde k jejich vytržení ze země, tak nebudou držet vůbec nic. Jinak se mi výše uvedené návrhy na vylepšení zdi líbí. A nemyslím si že by byl problém najít nějaký funkční barg. V postapokaliptickém světě přece nikomu nemůže vadit, že nebude mít platnou technickou, že mu poteče chladič nebo z něj bude kapat olej. Prostě tam ty provozní kapaliny budu doplňovat a až se po 20 hodinách práce bagr definitivně pokazí, tak si vezmu druhý. Najdu nějakou stavební firmu, nebo třeba prodejnu bagru a je to. A určitě tam najdu i nějaký ten sud s olejem, naftou, chladící kapalinou a někde v kanclu i návod, jak se vlastně takový bagr ovládá. Rickova skupina je ale celkově málo tvořivá, aspoň co se zabezpečení jejich ,,domovů"(farma, věznice atd.) týče.
Ono ked uz taltizujete, tak podla mna by bol na zitie najvhodnejsi sikovny ostrov alebo nejake vyrobene openenie pri oceane, alebo jazere, co dava moznost na unik ci potravu. A tiez by som sa koli zime nebral moc na sever, predsaj liekov a energii moc memaju. Mevyhodou pobrezia je, ze k nemu bude smerovat asi moc ludi. Inak ta veznica bola v celku fajn, cista pevnost, niekolko obrannych okruhov, moznost partizanskeho boja A uniku. Keby nebolo tanku, tak ich nedaju, Mohli sa vratit,vratit sa mohli aj pre zdroje v terminusea dokoncit to.
Celá alexandria mi pripadá ako keby mala držať niečo vo vnútri ako naopak. Razítko na Rickovej ruke A mi pripomenulo značku terminusu a že nie sú v bezpečí a majú sa čoho báť
K prvnímu odstavci bych řekl, že pevnost v tahu jsem nebral v potaz. Mé uvažování bylo o tom, zda je snadnější podpěry vytrhnout, či zarazit do země. Osobně bych je dal na vnitřní stranu. Pokud k tomu mají konkrétní důvod, čekal bych, že bude v seriálu zmíněn. Někdo z naší skupiny se zeptá a šéfová mu odpoví.
teď tomu kosení haldy chodců. Otázkou je, co si pod pojmem halda chodců představit? Tvůj návrh by byl účinný, pokud by tam bylo pár desítek chodců a dostatečný prostor. Pokud by to bylo mezi stromy, či přišlo stádo čítající pár set, možná tisíc chodců, tak to by takhle nedali. Takové stádo by se dalo sejmout jen systematickým odstřelováním. Trvalo by to, ale dalo by se to zvládnout. Rozbíjení hlav tyčemi bych nedoporučoval, jelikož by se mrtví hromadili pod hradbami a ostatní by po nich časem vylezli jako po schodech. Na to by ani nebyly potřeba náboje, stačil by prak a kameny. Dobře udělaný prak by dokázal lebku prostřelit. Znal jsem jednoho chlápka a ten závodně střílel z praku. Měl tedy prak koupený, ale s ním dokázal prostřelit nejen prkno, ale i slabý železný plát. Viděl jsem to na vlastní oči. Pro boj s menším počtem chodců bych použil sparťanskou falangu. Pár chlapů v první řadě drží velké štíty, čímž udělají zeď a chlapi, či ženy v druhé řadě pak tyčemi rozbíjejí zombíkům hlavy. Postupně ustupují, doku nejsou všichni zombíci vyřízeni.
Na běžné ježdění je tank nepraktický, ale pokud by mým cílem bylo získat tu osadu, tak bych do toho šel, protože pak už nebudu potřebovat nikam jezdit. Zda by do toho byla munice je otázka. Nevím, k čemu potřebuješ tankovou střelu? Já bych si nabral obyčejné náboje a vzal jeepa. Tank a náboje do něj bych tam nechal. A popravdě bych tank spíše použil na proražení té zdi, či plotu, než na střelbu. Trefit se bez výcviku by bylo dost těžké. A když ten val budeš rovnou udusávat a sem tam něčím proložíš, tak se nesesune, ani kdyby byl čerstvě postavený. (také záleží na poměru výšky ku základně.
Ano, měli klid, ale rozumný člověk se připravuje na hrozbu ex ante, nikoliv ex post. Rozumnou úvahou by měli přijít na to, že se něco může stát. Je lepší mít obranu a nepotřebovat jí, než jí potřebovat a nemít. Obzvlášť, když nemají moc co jiného na práci.
#4952 Moor8: joo s vetsinou veci souhlasim. Ono ocel ma vetsi pevnost v tahu nez pri tlaku, takze to neni zase tak mimo, ovsem meli by tam mit minimalne jeste jednu uroven oploceni a to prave s opacnyma vzperama, kvuli lidem. Ale chapu, ze pokud to zrovna v te oblasti bylo fakt klidnejsi a nepotkali nejaky zvraceny skupiny, tak to staveli proste kvuli chodcum a tam se to da pochopit. Pokud takovy lidi nepotkali, tak nemaj jak vedet, co se z vetsiny lidi stalo a tim padem nemeli ani duvod delat obranu proti jinym lidem. To je treba si uvedomit. A z tohodle uhlu pohledu se jim nemuzes divit, ze jsou pomerne klidni.
Dale k tomu koseni haldy chodcu. Uz sem si nekolikrat rikal, proc tam takova taktika jeste nebyla ukazana, podle me naprosto jednoducha, ale ucinna. Staci dlouhe lano a neco s dlouhym ostrim – nejaka ta katana, ale i obyc kosa by stacila. Dva lidi (klidne i vic) ti natahnou lano kazdy za jeden konec a nabehnou s natazenym proti chodcum. Ti bud spadnou na zem, kde by je nejaky treti okamzite probodaval na zemi nez by cokoliv stihli a nebo by se sunuli spolu s lanem do velkeho hloucku, kterej by obvazali a pak jim jen posekali hlavy. V serialu bylo uz kotel mist, kde by se to dalo vyuzit. Tezko rict jestli by padali nebo se sunuli, ale to by se ozkouselo, coz v realu nemuzem :-D
Pokud by se ti tam ten tank opravdu dostal (nevim kdo by v takove dobe plytval palivem do stroje co zere 100 na 100 a vic), tak pokud by odpalil ten plot, kterej by drzel val, tak samotnej val by se ti sesunul (pokud by nestal uz par let a nebyl zpevnenej napriklad tebou zminenou vegetaci). Navic bych rekl, ze hodne takovych zbrani bude bez munice a v dezolatnim stavu, popripade budou takovy mista vybrany. Kazdej se chtel zachranit. Ta skupina vojaku u Woodberry mela co vim jen Jeepy s tezkejma kulaskama a taky toho nemeli zas tolik a navic meli vubec stesti, ze nekoho takovyho potkali. Jinak i tank ti projede hluboky prikop, uz v prvni svetovy na to meli svoje zpusoby.
Jinak s navrhem opevneni bych plus minus souhlasil. Samozrejme to jde udelat stokrat lip, nez maji v serialu. Na druhou stranu pokud nikdo z nich nikdy nenarazil na zadnyho zmrda, ani nevidel pobliz obri stado, tak nemaji duvod si myslet, ze nejsou v bezpeci. Ale je fakt, ze me zarazi, ze lepsi a mazanejsi napady se tam fakt neobjevuji skoro vubec. Pritom clovek vymysli porad nejaky zlepsovaky, byt kvuli capinam, tak nechapu, ze casto tam lidi jednaji jak bez mozku a racionalniho mysleni, pritom v takovem serialu je pro to hora prostoru.
#4961 oneill88: Ono momentálně těžko říct, jak a co bude podle předlohy, ale seriálová madam to možná dělá nejspíš z taktickýho hlediska, páč lokální a okolní poměry tak trochu určitě narozdíl od našich rambů z lesa přece jen víc zná. Počítám s tím, že nemíní zatím šlapat do hoven bosou nohou. Ale už ta srdceryvná snaha nasomrovat bandu Ricks do komunity za každou cenu o něčem přece jen vypovídá.
Působí prostě jako sluníčkový lidé. Neni tam náznak taktického myšlení dokonce i hlídání ve věži si musí madam vedoucí promyslet. Jediný problém je co uvařit k večeři. Rick by to tam měl ovládnout nebo je stáhnou ke dnu až se něco stane.
#4954 Mela: Ehm… není třeba 3. světová, aby se daly sehnat zbraně. To, že většina lidstva je pryč neznamená, že zmizely i jejich zbraně. Ba naopak, získat zbraně těžšího kalibru jdou získat mnohem snadněji. Jeden osamělý tulák to u sebe mít nebude, ale motivovaná skupina by si to sehnat mohla. Viz sklad národní obrany u Woodbury. A sorry, zatím jsem neviděl někoho něco dělat a všichni jsou tam celkem nastrojeni. Prostě to působí, že tam jen tak vegetují a sem tam někdo jde za hradby na průzkum, aby se neřeklo. Možná se mýlím, ale čekal bych, že v seirálu o přežití nám ukážou, jak přežívají, co pro to dělají. Měli na to dva díly, které byly naplněny kecáním, takže dokud neukážou opak, myslím si, že nic moc nedělají. Bagr? To je taková ta věc s křídly, co pluje po vodě ne? Ne?! Aha :( neboj, vím, jak vypadá bagr a věřím, že by ho dokázali dát dohromady, navíc to měli dělat už dávno.
#4956 pajajs: Zkus si to ještě jednou přečíst, jistě tam najdeš odpověď. Ale pokud i přesto nenacházíš odpověď, tak tady: „Pak bych začal budovat z plotu val.“ Ani tank by nepřekonal příkop a pak by ještě neprorazil val.
#4955 toren555: Hodně práce by zabralo budování toho valu.
#4978 k_ub0: alebo ist do opuateneho hradu ktori je na skale vyhlad vsade a na okolo les luky http://www.slovakia.com/…16127852.jpg
#4980 Czetkoo #4985 HodooorUz pri prvych naznakoch epidemie rabovania a zhadzovania napalmu na mesta by som uz staval vsetci utekali za rodinami hromadne odchadzali tak ja by som ostal a na miesto rabovania elektroniky by som ukradol dodavku a zamieril si to do stavebnictva po ceste do potravin a opevnil si nejaku krizovatku ako vo woodbury samozrejme nie sam ale ako partia budovy su najlepsie ako obrana proti zombie a zo strechy vyhlad najst nejake panelaky do tvaru U a vchod opevit alebo plno ludi maju velke rodinne domy niekde na dedine s betonovym plotom 2 metrovym a zeleznou branou alebo vezenie nie ako v seriali ale take murovane je plno moznosti ako mat 100 % utocisko ale je to serial a aby to nebola nuda tak davaju take nie 100% bezpecne aby sa tam aj umieralo alebo hrozilo prerazenie pletiva ako vo veznici proste v seriali daju 100% utocisko asi az na konci serialu ak sa hlavny hrdinovia toho doziju
#4979 k_ub0Uz pri prvych naznakoch epidemie rabovania a zhadzovania napalmu na mesta by som uz staval vsetci utekali za rodinami hromadne odchadzali tak ja by som ostal a na miesto rabovania elektroniky by som ukradol dodavku a zamieril si to do stavebnictva po ceste do potravin a opevnil si nejaku krizovatku ako vo woodbury samozrejme nie sam ale ako partia budovy su najlepsie ako obrana proti zombie a zo strechy vyhlad najst nejake panelaky do tvaru U a vchod opevit alebo plno ludi maju velke rodinne domy niekde na dedine s betonovym plotom 2 metrovym a zeleznou branou alebo vezenie nie ako v seriali ale take murovane je plno moznosti ako mat 100 % utocisko ale je to serial a aby to nebola nuda tak davaju take nie 100% bezpecne aby sa tam aj umieralo alebo hrozilo prerazenie pletiva ako vo veznici proste v seriali daju 100% utocisko asi az na konci serialu ak sa hlavny hrdinovia toho doziju
#4973 Hodooor: Spíš ty to vidíš ze svého pohledu. Se stavbou mohli začít hned z počátku, kdy bylo benzínu ještě dost. Navíc když buduješ něco takového, tak čekáš, že tam zůstaneš, takže naco hafo benzínu. A až by benzín, či nafta došly, tak by makali ručně. Po měsíci, či dvou jim muselo být jasné, že pomoc asi nepřijde. Navíc se sem tam vydávali ven, takže mohli mít jakous takous představu. A argumentace, že zatím byli v pohodě, tak proč se snažit mi přijde hloupá. Rozumný člověk se připravuje na nebezpečí, než nastane a né potom.
#4974 heminstein: nebo aspon jsem to cetla tady
http://www.tvguru.cz/…je-spoilery/
#4971 agi: PREJ. Mě tyhle spekulace fanoušků nechávají chladného.
#4975 agi#4970 deletest: Na farmě byli sotva pár dnů, jako hosté, pochybuju že by je Hershel nechal dělat nějaké úpravy když je tam ani nechtěl nechat zůstat, nechtěl ani zabíjet zombíky věřil že se dají vyléčit a shromažďoval je ve stodole. Ve věznici taky moc nepobyli, taky tam měli dost jiných problémů..guvernéra, nákazu. Za tu chvíli ji vylepšili slušně – bránu, nabodávací ježky.. A do bagru pochybuju že by měli dost paliva když věčně shánějí i do aut, a než by se s ním trochu slušně naučili, aby nenadělali víc škody než užitku = zbytečné plýtvání. A taky jak omílají pořád dokola, v Alexandrii se s žádným větším nebezpečím nesetkali, očividně je ocelový plot chrání víc než dostatečně tak proč by tam něco bagrovali. Ty to vidíš ze svého pohledu a podle komiksu, ne z jejich.
#4976 Moor8 #4982 deletestTak uvidíme. Ten Aiden je arogantní hovado, rozhodně by mi nechyběl. Ale matinka by asi nebyla ráda, kdyby zařval, mohlo by to potencionálně vyvolat nějakej spor s Rickem a spol. (záleží na tom, jak zařve, kdo u toho bude atd.)… A Noah je v seriálu moc krátce, než aby jeho smrti někdo příliš litoval… I když osobně bych obětoval spíš toho kněze – naprosto zbytečná postava…
SPOILER ! prej ma umrit Aiden a Noah o Tare jsem nic necetla… ale ani jeden mi nebude chybet …
#4974 heminsteinPři ,,útoku" zombíků jsou sloupky umístěné z vnějšku zdi namáhané na tah. Sloupky z vnitřku na vzpěr. Ocel ( a asi i všechny ostatní běžné materiály) toho vydrží mnohem více na tah než na vzpěr. U těch vnější sloupků je ale podmínka, aby byly dobře ukotveny v zemi, např do betonového základu. Pokud dojde k jejich vytržení ze země, tak nebudou držet vůbec nic. Jinak se mi výše uvedené návrhy na vylepšení zdi líbí. A nemyslím si že by byl problém najít nějaký funkční barg. V postapokaliptickém světě přece nikomu nemůže vadit, že nebude mít platnou technickou, že mu poteče chladič nebo z něj bude kapat olej. Prostě tam ty provozní kapaliny budu doplňovat a až se po 20 hodinách práce bagr definitivně pokazí, tak si vezmu druhý. Najdu nějakou stavební firmu, nebo třeba prodejnu bagru a je to. A určitě tam najdu i nějaký ten sud s olejem, naftou, chladící kapalinou a někde v kanclu i návod, jak se vlastně takový bagr ovládá. Rickova skupina je ale celkově málo tvořivá, aspoň co se zabezpečení jejich ,,domovů"(farma, věznice atd.) týče.
#4973 Hodooor#4968 Jedi knight: Ani jeden z těch tří mě nebaví a vadit mi to nebude. :)
tak sa zdá, že budúca epizóda bude záverečná pre Taru, Noaha a Aidena
#4969 Cermb0„Zase budu nenápadná“ :-) To moc nevyšlo …
Ono ked uz taltizujete, tak podla mna by bol na zitie najvhodnejsi sikovny ostrov alebo nejake vyrobene openenie pri oceane, alebo jazere, co dava moznost na unik ci potravu. A tiez by som sa koli zime nebral moc na sever, predsaj liekov a energii moc memaju. Mevyhodou pobrezia je, ze k nemu bude smerovat asi moc ludi. Inak ta veznica bola v celku fajn, cista pevnost, niekolko obrannych okruhov, moznost partizanskeho boja A uniku. Keby nebolo tanku, tak ich nedaju, Mohli sa vratit,vratit sa mohli aj pre zdroje v terminusea dokoncit to.
Celá alexandria mi pripadá ako keby mala držať niečo vo vnútri ako naopak. Razítko na Rickovej ruke A mi pripomenulo značku terminusu a že nie sú v bezpečí a majú sa čoho báť
#4963 Monkeyskunk: Děkuji za smysluplnou oponenturu. :)
K prvnímu odstavci bych řekl, že pevnost v tahu jsem nebral v potaz. Mé uvažování bylo o tom, zda je snadnější podpěry vytrhnout, či zarazit do země. Osobně bych je dal na vnitřní stranu. Pokud k tomu mají konkrétní důvod, čekal bych, že bude v seriálu zmíněn. Někdo z naší skupiny se zeptá a šéfová mu odpoví.
teď tomu kosení haldy chodců. Otázkou je, co si pod pojmem halda chodců představit? Tvůj návrh by byl účinný, pokud by tam bylo pár desítek chodců a dostatečný prostor. Pokud by to bylo mezi stromy, či přišlo stádo čítající pár set, možná tisíc chodců, tak to by takhle nedali. Takové stádo by se dalo sejmout jen systematickým odstřelováním. Trvalo by to, ale dalo by se to zvládnout. Rozbíjení hlav tyčemi bych nedoporučoval, jelikož by se mrtví hromadili pod hradbami a ostatní by po nich časem vylezli jako po schodech. Na to by ani nebyly potřeba náboje, stačil by prak a kameny. Dobře udělaný prak by dokázal lebku prostřelit. Znal jsem jednoho chlápka a ten závodně střílel z praku. Měl tedy prak koupený, ale s ním dokázal prostřelit nejen prkno, ale i slabý železný plát. Viděl jsem to na vlastní oči. Pro boj s menším počtem chodců bych použil sparťanskou falangu. Pár chlapů v první řadě drží velké štíty, čímž udělají zeď a chlapi, či ženy v druhé řadě pak tyčemi rozbíjejí zombíkům hlavy. Postupně ustupují, doku nejsou všichni zombíci vyřízeni.
Na běžné ježdění je tank nepraktický, ale pokud by mým cílem bylo získat tu osadu, tak bych do toho šel, protože pak už nebudu potřebovat nikam jezdit. Zda by do toho byla munice je otázka. Nevím, k čemu potřebuješ tankovou střelu? Já bych si nabral obyčejné náboje a vzal jeepa. Tank a náboje do něj bych tam nechal. A popravdě bych tank spíše použil na proražení té zdi, či plotu, než na střelbu. Trefit se bez výcviku by bylo dost těžké. A když ten val budeš rovnou udusávat a sem tam něčím proložíš, tak se nesesune, ani kdyby byl čerstvě postavený. (také záleží na poměru výšky ku základně.
Ano, měli klid, ale rozumný člověk se připravuje na hrozbu ex ante, nikoliv ex post. Rozumnou úvahou by měli přijít na to, že se něco může stát. Je lepší mít obranu a nepotřebovat jí, než jí potřebovat a nemít. Obzvlášť, když nemají moc co jiného na práci.
#4952 Moor8: joo s vetsinou veci souhlasim. Ono ocel ma vetsi pevnost v tahu nez pri tlaku, takze to neni zase tak mimo, ovsem meli by tam mit minimalne jeste jednu uroven oploceni a to prave s opacnyma vzperama, kvuli lidem. Ale chapu, ze pokud to zrovna v te oblasti bylo fakt klidnejsi a nepotkali nejaky zvraceny skupiny, tak to staveli proste kvuli chodcum a tam se to da pochopit. Pokud takovy lidi nepotkali, tak nemaj jak vedet, co se z vetsiny lidi stalo a tim padem nemeli ani duvod delat obranu proti jinym lidem. To je treba si uvedomit. A z tohodle uhlu pohledu se jim nemuzes divit, ze jsou pomerne klidni.
Dale k tomu koseni haldy chodcu. Uz sem si nekolikrat rikal, proc tam takova taktika jeste nebyla ukazana, podle me naprosto jednoducha, ale ucinna. Staci dlouhe lano a neco s dlouhym ostrim – nejaka ta katana, ale i obyc kosa by stacila. Dva lidi (klidne i vic) ti natahnou lano kazdy za jeden konec a nabehnou s natazenym proti chodcum. Ti bud spadnou na zem, kde by je nejaky treti okamzite probodaval na zemi nez by cokoliv stihli a nebo by se sunuli spolu s lanem do velkeho hloucku, kterej by obvazali a pak jim jen posekali hlavy. V serialu bylo uz kotel mist, kde by se to dalo vyuzit. Tezko rict jestli by padali nebo se sunuli, ale to by se ozkouselo, coz v realu nemuzem :-D
Pokud by se ti tam ten tank opravdu dostal (nevim kdo by v takove dobe plytval palivem do stroje co zere 100 na 100 a vic), tak pokud by odpalil ten plot, kterej by drzel val, tak samotnej val by se ti sesunul (pokud by nestal uz par let a nebyl zpevnenej napriklad tebou zminenou vegetaci). Navic bych rekl, ze hodne takovych zbrani bude bez munice a v dezolatnim stavu, popripade budou takovy mista vybrany. Kazdej se chtel zachranit. Ta skupina vojaku u Woodberry mela co vim jen Jeepy s tezkejma kulaskama a taky toho nemeli zas tolik a navic meli vubec stesti, ze nekoho takovyho potkali. Jinak i tank ti projede hluboky prikop, uz v prvni svetovy na to meli svoje zpusoby.
Jinak s navrhem opevneni bych plus minus souhlasil. Samozrejme to jde udelat stokrat lip, nez maji v serialu. Na druhou stranu pokud nikdo z nich nikdy nenarazil na zadnyho zmrda, ani nevidel pobliz obri stado, tak nemaji duvod si myslet, ze nejsou v bezpeci. Ale je fakt, ze me zarazi, ze lepsi a mazanejsi napady se tam fakt neobjevuji skoro vubec. Pritom clovek vymysli porad nejaky zlepsovaky, byt kvuli capinam, tak nechapu, ze casto tam lidi jednaji jak bez mozku a racionalniho mysleni, pritom v takovem serialu je pro to hora prostoru.
#4964 Moor8#4961 oneill88: Ono momentálně těžko říct, jak a co bude podle předlohy, ale seriálová madam to možná dělá nejspíš z taktickýho hlediska, páč lokální a okolní poměry tak trochu určitě narozdíl od našich rambů z lesa přece jen víc zná. Počítám s tím, že nemíní zatím šlapat do hoven bosou nohou. Ale už ta srdceryvná snaha nasomrovat bandu Ricks do komunity za každou cenu o něčem přece jen vypovídá.
Působí prostě jako sluníčkový lidé. Neni tam náznak taktického myšlení dokonce i hlídání ve věži si musí madam vedoucí promyslet. Jediný problém je co uvařit k večeři. Rick by to tam měl ovládnout nebo je stáhnou ke dnu až se něco stane.
#4962 ZvacA#4954 Mela: Ehm… není třeba 3. světová, aby se daly sehnat zbraně. To, že většina lidstva je pryč neznamená, že zmizely i jejich zbraně. Ba naopak, získat zbraně těžšího kalibru jdou získat mnohem snadněji. Jeden osamělý tulák to u sebe mít nebude, ale motivovaná skupina by si to sehnat mohla. Viz sklad národní obrany u Woodbury. A sorry, zatím jsem neviděl někoho něco dělat a všichni jsou tam celkem nastrojeni. Prostě to působí, že tam jen tak vegetují a sem tam někdo jde za hradby na průzkum, aby se neřeklo. Možná se mýlím, ale čekal bych, že v seirálu o přežití nám ukážou, jak přežívají, co pro to dělají. Měli na to dva díly, které byly naplněny kecáním, takže dokud neukážou opak, myslím si, že nic moc nedělají. Bagr? To je taková ta věc s křídly, co pluje po vodě ne? Ne?! Aha :( neboj, vím, jak vypadá bagr a věřím, že by ho dokázali dát dohromady, navíc to měli dělat už dávno.
#4956 pajajs: Zkus si to ještě jednou přečíst, jistě tam najdeš odpověď. Ale pokud i přesto nenacházíš odpověď, tak tady: „Pak bych začal budovat z plotu val.“ Ani tank by nepřekonal příkop a pak by ještě neprorazil val.
#4955 toren555: Hodně práce by zabralo budování toho valu.