#1877 Harimata: Navíc teda nevim jak vy, ale udělat si tábor v lese mi nepříde jako dvakrát nejchytřejší nápad. Sice je Pravda, že skrze les nevedou komunikace (a dá se tak dobře vyhnout případným nájezdníkům),proti chodcům je to ovšem dost nepraktický, a případně i proti lidem, když na to příde. Já osobně bych asi volil jako úkryt nějákou budovu která by se dala dobře ubránit jak proti lidem, tak chodcům. Přece jen zdi jsou lepší než větve, I les má své pro, ale osobně, kdybych tvořil jednočlenou nebo velmi malou skupinu, bych určitě volil úkryt v budovách. Nemohl bych večer usnout v lese s představou, že se mi nějákej mrtvák zakousne ve spánku do krku.
Mě se díl líbil a i 4. Série je fajn, když si vzpomenu na druhou.
Guvernér začal zabíjet, aby ochránil svoji rodinu. (nikdy je nechci ztratit). Mertinéz začínal mluvit o jeho minulosti a on se bál, aby se od něj neodvrátili. Pak viděl, jak je nový vůdce slabý a že brzy vypuknou rozbroje, takže chtěl sebrat rodinku a zdrhnout. Ale jak uviděl ty zombíky v blátě, uvědomil si, že venku nemají šanci a tak se vrátil, zabil toho nového, aby mohl převzít moc a tak to mít pod palcem a zajistit bezpečí.
Osobně si myslím, že v příštím díle už bude střet a věznice půjde do hajzlu. Zařve guvernér a pár dalších z naší skupiny. (nejspíše hershel, ale raději bych mishone). Pak se vydají dále. Nezapomínejme na to hlášení, co slyšela Darylova skupina. Podle mě se v druhé části vydají po stopách tohoto hlášení a postupně někam dojdou, kde to už bude na stálo. Tam pak mohou být už výraznější střety, čištění okolí atd…
Ano, ty 2 jsou lesbičky, škoda, ta vojanda je fakt krásná holka.
Jak guvernérovi mohly projít ty dvě vraždy? To si nikdo nevšiml, že odjíždí s Martinézem? Jak vynesl tělo z tábora? Je tam docela dost lidí a jsou pohromadě. Tam jen tak něco neuteče.
Co se týče toho tábora v lese. Nevím, kdo to udělal, ale guvernér sám? Kde by na to vzal čas, když byl na výpravě s těma dvěma. Taky nechápu, proč tamten hned toho dědulu zabil. Zase je divné, že by tento masakr neslyšeli, nebo si nevšimli, že guvernér na čas zmizel.
Já nevím, ale to s těmi lesbičkami nebylo jen naznačeno, ale i přímo řečeno-zmínila to ta její sestra. Jinak díl ušel, jsem ráda, že je Guvernér stejný, dává to větší smysl. Ty holky nepotkal proto, aby se změnil(což taky kdo se dneska mění, že?) ale proto, aby dostal nový smysl bytí.
Souhlasím, že by to chtělo nový vítr do děje. taky jsem překvapená, kolik lidí v tom světě vlastně ještě žije a vůbec jsem nepobrala tu scénu s vyvražděným táborem. Vypadalo to, jako by šli kolem, byli ještě živí, za 5 minut se vrátili a najednou byly všeci podřezaní. Guvernér to určitě nebyl, to by musel být dobrý terminátor. Každopádně všem těm přeživším táborům chybí nějaký dlouhodobý udržitelný plán. Ve vězení aspoň pěstují zeleninu a chovají zvířata, ale jinak ostatní… A taky se mi nezdá, že by ty lesy byly tak zvěře prosté.Nevěřím, že by je vybíjeli pomalí zombíci, to spíš náhodou.
#1861 Cybercaf: Naprostý souhlas, chtělo by to něco nového, např. nějaké lidi (vědce), kteří by třeba objevili nějakou protilátku, nebo něco podobného :-)
Mně to tedy zas až taková nuda nepřijde. Ano, omílá se tam stále několik věcí, ale to je na jednu stranu odbře (šetří se scénáristický materiál). Čtvrtá řada zatím odsýpá celkem slušně, takové klasické udržitelné tempo. Musím říci, že linka s Guvernérem se mi moc líbí, taky bych čekal, že se aspoň trochu změní, ale ne (tím lépe). Každopádně boj o věznici mi přijde poněkud nelogický. Pro malou skupinku lidí je to moc velké (špatně se brání), všude okolo hafo zombíků, chybí tam větší zdroj vody a okolí mi přijde absolutně bez zásob.
#1869 whynot: Komiks je opravdu povedený a oproti seriálu v mnohém jiný, takže se dočkáš i dost překvapení. Můžu taky doporučit hru Walking Dead od studia Telltale Games. Závěr hry je naprosto zdrcující emoční jízda, kde padne nejedna slza.
no a ty Lumicko sa nenudis? cela 4ta seria az na par momentov bola fakt dost nuda radsej to asi mali vydavat v rocnych intervaloch ako zozaciatku a viac to premysliet…
By mě zajmalo,kde může ještě brát Rickova skupina zásoby v okolí věznice.Dyť už to musí bejt široko daleko vybraný.Vyprd bych se na nějakou věznici a vydal bych se na cestu.Když se takhle v nejbližších dílech nestane,tak pude seriál půjde rychle do háje…Už to začíná bejt docela nudný.
Jak Andrea jsem začala v minulém díle málem sympatizovat s guvernérem, ještě že se zas ukázal. Souhlas, Pete pod vodou byl ‚kouzelný‘, stejně tak to, jak guvernérovi při konverzaci o tanku svitlo očko. Dobrý díl.
Jinak změna prostředí je vždy vítána, díly typu Indifference mám nejraději. Letos to nestíhám moc sledovat, ale jestli by v budoucnu mělo být odklizeno pár postav, tak snad aspoň jednu (v řádném záběru) oddělají příště. Čekání na všechny ‚oběti‘ do příštího roku by bylo nemilé.
#1864 whynot: Pozor VELIKÝ Spoiler z komiksu!!! Číst na vlastní nebezpečí!
Guvernér zaútočí na tábor, zničí plot a zabije mnoho postav včetně Lori, Judy, Hershela nebo Tyreese. Když ten masakr vidí jeho lidi, znechutí je to a střelí ho do hlavy a předhodí bandě zombíků. Masakr přežijí Rick, Carl a Michonne. Pak taky Glenn, Maggie, Andrea a Dale, kteří ještě před útokem opustili vězení. Vězení je tedy dobyté a od této doby už o něm příběh nevypráví. Přeživší pak potkají skupinku tři lidí, kteří mají namířeno do Washingonu a tam se společně vydají. A v DC začíná nová kapitola, která je opravdu zajímavá a těším se až bude i v seriálu.
Myslim si že serial stagnuje od prvého dielu 3 serie to iste len guverner ,a teraz 4 seria to iste z tym zombikom vo vode to bol fajnovy zaber zase niečo nove a prave toho by sa mali držat ,toho guvernera by mali dat do pečka už konečne a rickova skupna by sa mala vydat znova na cesty nabrat novych ludi a proste to sa mi pači ako cestuju hladaju ,rabuju,nasavaju benzin,a tak podobne tam to nieje stereotypne lebo možu vymyšlat nove veci ohladom zombie ,ked budu na cestach autory možu vymysliet nove zaujimave veci ako ked su vo vezeni je to furt to iste a ešte ten guverner naozaj ked ho nezabiju v 8 diely tak ma rozdrapí a ked bude aj v dalšej polovičke tak tu polovičku asi vynecham a počkam si kym bude mrtvy lebo furt dokola to iste to je nuda .
#1860 hulmihoukoleen: no to áno … ale zase si to vezmi tak že ak tam mal ten týpek (Mitch tankista) to je jeho tank … taaak že ked ho tam mal zaparkovaný tak to ber takto..a ešte zohladni že je to serial :) …
Jsem jediný kdo si myslí, že ty lidi v tom kempu, jak jim chtěli vzít zásoby postřílel Guvernér? Jinak díl znovu nic moc, ale těším se už na příští pondělí, podle traileru to vypadá na luxusní díl!!
Já jen doufám, že se v této části budou co nejvíce držet komiksové předlohy, protože zrovna v zde nastal opravdu veliký zvrat v celém ději a je to pro mě doposud jedna z nejsilnějších pasáží celého WD.
Taky se docela bojím, že poslední díl budou jen přípravy a kecání…dokonce ani v tom „teaseru“ na další epizodu tý akce nic moc nebylo…Snad jen Carl někoho střelil ale to mohl bejt klidně mrtvák a nejspíš i byl…jinak je to všechno takový nic neříkající: Rick střílí, Tyrese utíká před kulkama, Guvernér má krev na obličeji…to jsou zase indície jako stehno :D. Lidi raději nečekejte žádný zázraky, ať nejste zklamaní…ale třeba překvapí. Největší strach mám o Hershela…vypadá to snim bledě ale na druhou stranu by mi tam chyběl nejmín.
Co se týče ješte zombíků ve vodě. Pochybuju že by všichni hromadně emigrovali do moří a plavali někam na ostrov i když…sou to fakt strašní „Terminátoři“. Pokud bych hledal nějáký útočiště na vodě tak určitě letadlová loď…stejně jako tomu bylo ve World War Z. Vzhledem k povaze seriálu je to poměrně vyloučený, ale kdyby se už na scéně objevila nějáká naděje na obnovenou infrastrukturu (jako třeba nově vytvořená vláda apod.) v nějákém hodně vzdáleném městě, nebo už prostě něco převratného stim virem. Protože nějak nevím co tenhle seriál může v budoucnu ješte nabídnout nového. Vy ano? Tohle je stále jen o skupinkách lidí co se budou mlátit o lepší místa, zbraně, zásoby a jídlo. No a hlavně o stále dokola omílané psychice lidí s jejich problémy o vyrovnáním se s přeměnou lidí na chodce, zabíjení svých milovaných po přeměně a podobné VKVéčka. Mě osobně by v jejich kůži takovej život už taky začínal pěkně srát. Tohle „přežívání“ už stejně nic „seriálově“ novýho nemůže nabídnout. Je to takový plácání se v moderní době kamenné. Chtělo by to už konečně nastřelit nějákej vyšší smysl…nemyslíte?
#1877 Harimata: Navíc teda nevim jak vy, ale udělat si tábor v lese mi nepříde jako dvakrát nejchytřejší nápad. Sice je Pravda, že skrze les nevedou komunikace (a dá se tak dobře vyhnout případným nájezdníkům),proti chodcům je to ovšem dost nepraktický, a případně i proti lidem, když na to příde. Já osobně bych asi volil jako úkryt nějákou budovu která by se dala dobře ubránit jak proti lidem, tak chodcům. Přece jen zdi jsou lepší než větve, I les má své pro, ale osobně, kdybych tvořil jednočlenou nebo velmi malou skupinu, bych určitě volil úkryt v budovách. Nemohl bych večer usnout v lese s představou, že se mi nějákej mrtvák zakousne ve spánku do krku.
#1880 hulmihoukoleenMě se díl líbil a i 4. Série je fajn, když si vzpomenu na druhou.
Já nevím, ale to s těmi lesbičkami nebylo jen naznačeno, ale i přímo řečeno-zmínila to ta její sestra. Jinak díl ušel, jsem ráda, že je Guvernér stejný, dává to větší smysl. Ty holky nepotkal proto, aby se změnil(což taky kdo se dneska mění, že?) ale proto, aby dostal nový smysl bytí.
Souhlasím, že by to chtělo nový vítr do děje. taky jsem překvapená, kolik lidí v tom světě vlastně ještě žije a vůbec jsem nepobrala tu scénu s vyvražděným táborem. Vypadalo to, jako by šli kolem, byli ještě živí, za 5 minut se vrátili a najednou byly všeci podřezaní. Guvernér to určitě nebyl, to by musel být dobrý terminátor. Každopádně všem těm přeživším táborům chybí nějaký dlouhodobý udržitelný plán. Ve vězení aspoň pěstují zeleninu a chovají zvířata, ale jinak ostatní… A taky se mi nezdá, že by ty lesy byly tak zvěře prosté.Nevěřím, že by je vybíjeli pomalí zombíci, to spíš náhodou.
#1879 Cybercaf#1873 Remi91: WD od Telltale taky doporučuji a za chvíli nás koněčně čeká druhá série, Go Clementine Go :D
#1861 Cybercaf: Naprostý souhlas, chtělo by to něco nového, např. nějaké lidi (vědce), kteří by třeba objevili nějakou protilátku, nebo něco podobného :-)
#1882 LumickoMně to tedy zas až taková nuda nepřijde. Ano, omílá se tam stále několik věcí, ale to je na jednu stranu odbře (šetří se scénáristický materiál). Čtvrtá řada zatím odsýpá celkem slušně, takové klasické udržitelné tempo. Musím říci, že linka s Guvernérem se mi moc líbí, taky bych čekal, že se aspoň trochu změní, ale ne (tím lépe). Každopádně boj o věznici mi přijde poněkud nelogický. Pro malou skupinku lidí je to moc velké (špatně se brání), všude okolo hafo zombíků, chybí tam větší zdroj vody a okolí mi přijde absolutně bez zásob.
#1869 whynot: Komiks je opravdu povedený a oproti seriálu v mnohém jiný, takže se dočkáš i dost překvapení. Můžu taky doporučit hru Walking Dead od studia Telltale Games. Závěr hry je naprosto zdrcující emoční jízda, kde padne nejedna slza.
#1876 DiceCzeno a ty Lumicko sa nenudis? cela 4ta seria az na par momentov bola fakt dost nuda radsej to asi mali vydavat v rocnych intervaloch ako zozaciatku a viac to premysliet…
#1882 Lumicko#1851 atack: No zacinam sa trochu obavat…:( 4 seria pre dost ludi je asi nudna atd..Co vobec nechapem… take kecy.. vkuse si stazuju co som pocul
By mě zajmalo,kde může ještě brát Rickova skupina zásoby v okolí věznice.Dyť už to musí bejt široko daleko vybraný.Vyprd bych se na nějakou věznici a vydal bych se na cestu.Když se takhle v nejbližších dílech nestane,tak pude seriál půjde rychle do háje…Už to začíná bejt docela nudný.
#1867 Remi91: No asi se máme na co těšit, když to tak čtu, tak nejspíš začnu číst taky komiks :)
#1873 Remi91Jak Andrea jsem začala v minulém díle málem sympatizovat s guvernérem, ještě že se zas ukázal. Souhlas, Pete pod vodou byl ‚kouzelný‘, stejně tak to, jak guvernérovi při konverzaci o tanku svitlo očko. Dobrý díl.
Jinak změna prostředí je vždy vítána, díly typu Indifference mám nejraději. Letos to nestíhám moc sledovat, ale jestli by v budoucnu mělo být odklizeno pár postav, tak snad aspoň jednu (v řádném záběru) oddělají příště. Čekání na všechny ‚oběti‘ do příštího roku by bylo nemilé.
#1864 whynot: Pozor VELIKÝ Spoiler z komiksu!!! Číst na vlastní nebezpečí!
Guvernér zaútočí na tábor, zničí plot a zabije mnoho postav včetně Lori, Judy, Hershela nebo Tyreese. Když ten masakr vidí jeho lidi, znechutí je to a střelí ho do hlavy a předhodí bandě zombíků. Masakr přežijí Rick, Carl a Michonne. Pak taky Glenn, Maggie, Andrea a Dale, kteří ještě před útokem opustili vězení. Vězení je tedy dobyté a od této doby už o něm příběh nevypráví. Přeživší pak potkají skupinku tři lidí, kteří mají namířeno do Washingonu a tam se společně vydají. A v DC začíná nová kapitola, která je opravdu zajímavá a těším se až bude i v seriálu.
#1869 whynotMyslim si že serial stagnuje od prvého dielu 3 serie to iste len guverner ,a teraz 4 seria to iste z tym zombikom vo vode to bol fajnovy zaber zase niečo nove a prave toho by sa mali držat ,toho guvernera by mali dat do pečka už konečne a rickova skupna by sa mala vydat znova na cesty nabrat novych ludi a proste to sa mi pači ako cestuju hladaju ,rabuju,nasavaju benzin,a tak podobne tam to nieje stereotypne lebo možu vymyšlat nove veci ohladom zombie ,ked budu na cestach autory možu vymysliet nove zaujimave veci ako ked su vo vezeni je to furt to iste a ešte ten guverner naozaj ked ho nezabiju v 8 diely tak ma rozdrapí a ked bude aj v dalšej polovičke tak tu polovičku asi vynecham a počkam si kym bude mrtvy lebo furt dokola to iste to je nuda .
#1860 hulmihoukoleen: no to áno … ale zase si to vezmi tak že ak tam mal ten týpek (Mitch tankista) to je jeho tank … taaak že ked ho tam mal zaparkovaný tak to ber takto..a ešte zohladni že je to serial :) …
#1862 Remi91: Jaký nastal zvrat v komiksu?
#1867 Remi91Jsem jediný kdo si myslí, že ty lidi v tom kempu, jak jim chtěli vzít zásoby postřílel Guvernér? Jinak díl znovu nic moc, ale těším se už na příští pondělí, podle traileru to vypadá na luxusní díl!!
Já jen doufám, že se v této části budou co nejvíce držet komiksové předlohy, protože zrovna v zde nastal opravdu veliký zvrat v celém ději a je to pro mě doposud jedna z nejsilnějších pasáží celého WD.
#1864 whynotTaky se docela bojím, že poslední díl budou jen přípravy a kecání…dokonce ani v tom „teaseru“ na další epizodu tý akce nic moc nebylo…Snad jen Carl někoho střelil ale to mohl bejt klidně mrtvák a nejspíš i byl…jinak je to všechno takový nic neříkající: Rick střílí, Tyrese utíká před kulkama, Guvernér má krev na obličeji…to jsou zase indície jako stehno :D. Lidi raději nečekejte žádný zázraky, ať nejste zklamaní…ale třeba překvapí. Největší strach mám o Hershela…vypadá to snim bledě ale na druhou stranu by mi tam chyběl nejmín.
Co se týče ješte zombíků ve vodě. Pochybuju že by všichni hromadně emigrovali do moří a plavali někam na ostrov i když…sou to fakt strašní „Terminátoři“. Pokud bych hledal nějáký útočiště na vodě tak určitě letadlová loď…stejně jako tomu bylo ve World War Z. Vzhledem k povaze seriálu je to poměrně vyloučený, ale kdyby se už na scéně objevila nějáká naděje na obnovenou infrastrukturu (jako třeba nově vytvořená vláda apod.) v nějákém hodně vzdáleném městě, nebo už prostě něco převratného stim virem. Protože nějak nevím co tenhle seriál může v budoucnu ješte nabídnout nového. Vy ano? Tohle je stále jen o skupinkách lidí co se budou mlátit o lepší místa, zbraně, zásoby a jídlo. No a hlavně o stále dokola omílané psychice lidí s jejich problémy o vyrovnáním se s přeměnou lidí na chodce, zabíjení svých milovaných po přeměně a podobné VKVéčka. Mě osobně by v jejich kůži takovej život už taky začínal pěkně srát. Tohle „přežívání“ už stejně nic „seriálově“ novýho nemůže nabídnout. Je to takový plácání se v moderní době kamenné. Chtělo by to už konečně nastřelit nějákej vyšší smysl…nemyslíte?
#1875 k0udyjsem jedinej koho zaráží, že v postapokaliptickym světě kde je nouze o palivo se najde pojízdnej tank přece jen ty stroje dost žerou
#1865 Chattahoochee #1946 Wazzzap