A proč si myslíš, že by to šlo jedině při zdrogování? Vždyť i při vzteklině se zvířata chovají jinak. Něco jako zombie apokalypsa opravdu možné je. I paraziti ovlivňují naše chování, četls někdy o toxoplazmoze(údajně může za 1/3 dopravních nehod)? Zpomaluje reflexy a nutí nemocného k apatii. Tak proč by nemohl jednou vzniknout virus/bakterie/parazit, který by nutil hostitele chovat se agresivně, až kanibalsky? Taky si nemyslím, že se to stane, ale není pravda, že to není možné. Vem si, vysoká horečka může poškodit mozek-vyřadit vědomí/lidství a program chování parazita zvýší agresivitu nemocného. Samozřejmě zombie co se rozkládají a stále žijí, nepotřebují krevní oběh a zabiješ je jen střelou do hlavy-to je neuskutečnitelné.
Jsou to maličkosti, který scházejí do dokonalosti… Např. ve třetí epizodě a situaci, ve který jsou hlavní hrdinové obklopeni zombíky, holohlavej černoch na zadním sedadle vedle Tye vystoupí z auta a pozdraví jedno z UD headshotem – jeho hlaveň ovšem míří jiným směrem…
#1616 Gavriel: notak to je možne za pomoci chemickych zbrani alebo drog keby nas všetkych zdrogovali pri 30 % by vnikli sklony ku kanibalizmu a potom by to bolo ako vo filme behat po ulici a strielat z kušou :D
Já jsem jen se spožděním reagoval na diskuzi kterou tu někteří vedli… Tak jsem chtěl jen říct svůj názor na potencionální apokalypsu… nic víc… A hlavně jsem reagoval na to jak podle mě by zombí fungovali.. Žádná pomalá stvoření.. relativně normální člověk se sklony k agresi a kanibalismu..
#1610 k_ub0: Dobře vypadáváš z kontextu, příteli. Proč sem náhle taháme vlastně fakt, že „zombie“ jak ho dneska populární oblast chápe, by měl vůbec šanci reálně existovat? To je snad samozřejmá věc, ne? Už se tady probraly takové teorie, které reflektují realitu dost málo, ale přesto jsou pochopitelný v rámci toho, o čem teoreticky vypovídá seriál a jeho univerzum . Potřeba přpomínat, že „oživlá žravá mrtvola“ je věcí fantazií je zbytečnost. O čem se potom tady vlastně bavíme?
#1609 Gavriel: vo filme zombieland ? akože zmutuje choroba šialenych kráv a bude znich zombie :D jo to je realita :D , ježíš vy ste tak naivni jak američania .nikdy v zivote nebude existovat zombie ani to nieje možne neexistuje to ani nikdy nebude :D možete tomu verit ako chcete ale nieje to možne jedine ked tak možu vymysliet plynovu zbran (droga) krora by vybucchla nad nejakym mestom a tato droga z toho ludom prepne a maju halucinaccie a v amerike boli pripady ze človek sa zmenil na kanibala jeden černoch ktory bral tuto drogu napadol ineho človeka a znetvoril mu trvar lebo mu ju zubami rozkusal oči nos usta lica ale to je človek ktory bol zdrogovany nie zombie :D pozrite si zdravotnictvo vo svete pokial nemate peniaze že si zaplatitte sukromneho doktora tak zdravotnictvo je 0 bodov len vas nacpu liekami čo ani nepomahaju len aby farmaceuticka spoločnost zarabala .
Ani najlepši doktory a vedci nasvete neviedia oživit mrtveho človeka uplne tuheho ze je 2 dni v ladničke a oživia ho nieto ešte aby tu behali hnijuce mrtvoly :D
Osobně se přikláním k názoru na kryogenický spánek… Prostě v zimě nebudou oktivní.! Jinak podle mého názoru je zamoření zombí hypoteticky možné. Ale ne tak jak nám to předhazují scénárysti. Řekl bych že zombí budou spíše jako ve filmu ZombiLand… Vím že je to blbost, ale jejich pojetí zombí je podle mě realné. Co se týče těch plotů, v prvé řadě bych se taky věnoval ochraně než farmaření. Sice jsme si všimly že některá část plotu je už zapřená ale to samozřejmě nestačí.!
Pokud k vězení dojde to velké stádo mají po (domově)..:D Každopádně nás čeká stěhování. To je jasný…
Ohledně Hradů jak zde už někdo řekl v Americe jich moc neni pokud vubec… OSTROV podle mě neni nejlepší místo… Nevíme jestli zombí plavou, popř. chodí ve vodě… Bez opevnění jste na ostrově bezbraní.!
tak tak :)#1607 plucka: Stejně jak mají Ricka aby sázel mrkev, mohli by mít čističe okolí a stejně zodpovědně brát i procházky městem. Potkám zombíka? Zabiju zombíka :D
Krev stříkající po obličeji jim asi nijak zvlášť nevadí, když už nakaženi jsou. Souhlasím s teorií, že po kousnutí se rychle šíří něco jako otrava krve, na kterou zemřou a stanou se z nich zombie. Spíš mi občas připadá divné, že většina vstává z mrtvých tak rychle po smrti… mohli by to občas trochu protáhnout, i když to by asi tempu seriálu nepomohlo a teď už jsou zvyklí každého hned radši bacit do hlavy, aby měli jistotu.
Co mě víc vadí, než tyhle nevysvětlené věci, které scénaristi vůbec neřeší je, že být na jejich místě, tak potkat jednoho zombie, tak ho zabiju a nenechám ho připojit se k dalším a utvořit vetší skupinu. Nechávají je tam chodit i když by jejich zabitím nic neriskovali. Stojí jich deset u auta, blíží se k nim dva zombie a oni raději nasednou, ujedou a nechají je být. To mě rozčiluje :)
#1605 k_ub0: Proč ale hned uvažovat o tom, že by mráz a zima celkově musely mít tak efektní účinek? Ona ta myšlenka o vlivu zimy na „fiktivní“ zombies v podobě jaká se nám představuje pomocí filmů a seriálů, není samozřejmě neznámá, ale vzhledem k jejich teoretické anatomické odolnosti a funkčnosti bych se připouští i možnost, že přes zimu prostě mohou přecházet do kryogenických stávků, respektive být méně aktivní do doby, než by znovu nastaly příhodný podmínky. Mozek představuje sice jejich zranitělnou část, ale – alespoň v případě WD – je to z velké části mrtvá část, která by nemusela být počasím tak kriticky ovlivněna, jako v případě přímýho zásahu.
#1604 Moor8: ta ryba prežije vo vode 2 – 15 °C pri dlhšej dobre napr pri –20 je mrtva a zmrzne a aj tak ryba sa tym narodila stym aby nezmrzla ,cvrček sa tym narodil ,žiadny virus by nepremenil človeka na odolneho proti zime proste je to serial a ani sa v zime nenatačaju a nerieši sa to takze divakovy ostava verit že zima im nič nespravi ale v realite by zimu neprežili
mozog obsahuje 80% vody takže neni šanca že by v realite zombie prežil zimu ryba a hmyz je uplne inak stavany živočich .
V realite by neprežili po pravde v realite ani zombie neexistuju ani nikdy nebudu .
#1601 k_ub0: To se pleteš. Nemuseli by zmrznout. Například takjový cvrček dokáže kompletně promrznout bez pozkožení tkání. Severoatlantická treska má v krvi látku, která zabraňuje vytváření krystalků vody, takže nemůže zmrznout. Co když ten virus vytváří něco podobného, když už dokáže oživit mrtvé?
#1595 Bublaninamorava: V Americe moc hradů nenajdeš. navíc musí najít něco, kde je dost prostoru pro pěstování a dlouhodobé přežití. My bychom se mohli zabarikádovat na Karlštějně, ale jakmile ho obklopí velkej dav, tak ven nevylezeš a za čas začne hlad.
U ostrova nevíme, zda zombie umí plavat. pravděpodobně ano. Né vysmuslu, že si dají kraula, ale bu´d dojdou po dně, nebo se nechají unášet prodem a jednou za čas je moře vyplaví na břehu.
No s tou infekcí se me to nezdá, po nejakem cese mozna jo co nekoho kousnou ale kdyby člověk umřel třeba na zastavu srdce jak by se mu tam ty bakterie dostaly behem takove chvile .
#1600 Harimata: Ja si hlavne myslim že je to jedno je to serial tam su zombici odolny aj voči zime ale to je nemožne pretože aj vojenska technika pri velkych mrazoch zliha a zombici povecme si na rovinu su ziva bytost maju mozog takze si myslim že v realite by všetci zombici na svete zamrzli neexistuje ziadna šanca aby boli odolny voči mrazu ale v seriali to musi byt ale v realite ne zamrzol by im mozog a tym padom by to bolo to iste ako ich zastrelit takze všetci by pekne pokapali :)
Teorii s varanem jsem tu kdysi dávno taky psala-já bych se ani nedivila, kdyby tu zombie infekci vypustila nějaká šáhlá organizace a první zombíci ani nemuseli být pokousaní, ale prostě tradičně umřelí lidé. A ti teprve pak pokousali ostatní…
A proč si myslíš, že by to šlo jedině při zdrogování? Vždyť i při vzteklině se zvířata chovají jinak. Něco jako zombie apokalypsa opravdu možné je. I paraziti ovlivňují naše chování, četls někdy o toxoplazmoze(údajně může za 1/3 dopravních nehod)? Zpomaluje reflexy a nutí nemocného k apatii. Tak proč by nemohl jednou vzniknout virus/bakterie/parazit, který by nutil hostitele chovat se agresivně, až kanibalsky? Taky si nemyslím, že se to stane, ale není pravda, že to není možné. Vem si, vysoká horečka může poškodit mozek-vyřadit vědomí/lidství a program chování parazita zvýší agresivitu nemocného. Samozřejmě zombie co se rozkládají a stále žijí, nepotřebují krevní oběh a zabiješ je jen střelou do hlavy-to je neuskutečnitelné.
Jsou to maličkosti, který scházejí do dokonalosti… Např. ve třetí epizodě a situaci, ve který jsou hlavní hrdinové obklopeni zombíky, holohlavej černoch na zadním sedadle vedle Tye vystoupí z auta a pozdraví jedno z UD headshotem – jeho hlaveň ovšem míří jiným směrem…
#1616 Gavriel: notak to je možne za pomoci chemickych zbrani alebo drog keby nas všetkych zdrogovali pri 30 % by vnikli sklony ku kanibalizmu a potom by to bolo ako vo filme behat po ulici a strielat z kušou :D
Já jsem jen se spožděním reagoval na diskuzi kterou tu někteří vedli… Tak jsem chtěl jen říct svůj názor na potencionální apokalypsu… nic víc… A hlavně jsem reagoval na to jak podle mě by zombí fungovali.. Žádná pomalá stvoření.. relativně normální člověk se sklony k agresi a kanibalismu..
#1617 k_ub0#1614 ZvacA: no tak to maš pravdu ja som chodil do školy do fetackeho sidliska a ked som išiel domov tak tiež videl zaujimave bytosi . =D
#1613 k_ub0: Nech bejt, To by si čuměl, kolik zombies potkávám po ránu při cestě do roboty. Někdy jich je i plnej autobus. Já bych to nepodceňoval… :D
#1615 k_ub0#1612 k_ub0: teda že zombie apokalipsa je realna nato som reagoval !!!!!
#1614 ZvacA#1611 ZvacA: no ale prečitaj si načo som reagoval nato ze tu niektory pišu že zombie apokalipsa je neralna tak laskavo čitaj než začneš pisat … ok ?
#1613 k_ub0#1610 k_ub0: Dobře vypadáváš z kontextu, příteli. Proč sem náhle taháme vlastně fakt, že „zombie“ jak ho dneska populární oblast chápe, by měl vůbec šanci reálně existovat? To je snad samozřejmá věc, ne? Už se tady probraly takové teorie, které reflektují realitu dost málo, ale přesto jsou pochopitelný v rámci toho, o čem teoreticky vypovídá seriál a jeho univerzum . Potřeba přpomínat, že „oživlá žravá mrtvola“ je věcí fantazií je zbytečnost. O čem se potom tady vlastně bavíme?
#1612 k_ub0#1609 Gavriel: vo filme zombieland ? akože zmutuje choroba šialenych kráv a bude znich zombie :D jo to je realita :D , ježíš vy ste tak naivni jak američania .nikdy v zivote nebude existovat zombie ani to nieje možne neexistuje to ani nikdy nebude :D možete tomu verit ako chcete ale nieje to možne jedine ked tak možu vymysliet plynovu zbran (droga) krora by vybucchla nad nejakym mestom a tato droga z toho ludom prepne a maju halucinaccie a v amerike boli pripady ze človek sa zmenil na kanibala jeden černoch ktory bral tuto drogu napadol ineho človeka a znetvoril mu trvar lebo mu ju zubami rozkusal oči nos usta lica ale to je človek ktory bol zdrogovany nie zombie :D pozrite si zdravotnictvo vo svete pokial nemate peniaze že si zaplatitte sukromneho doktora tak zdravotnictvo je 0 bodov len vas nacpu liekami čo ani nepomahaju len aby farmaceuticka spoločnost zarabala .
Ani najlepši doktory a vedci nasvete neviedia oživit mrtveho človeka uplne tuheho ze je 2 dni v ladničke a oživia ho nieto ešte aby tu behali hnijuce mrtvoly :D
#1611 ZvacAOsobně se přikláním k názoru na kryogenický spánek… Prostě v zimě nebudou oktivní.! Jinak podle mého názoru je zamoření zombí hypoteticky možné. Ale ne tak jak nám to předhazují scénárysti. Řekl bych že zombí budou spíše jako ve filmu ZombiLand… Vím že je to blbost, ale jejich pojetí zombí je podle mě realné. Co se týče těch plotů, v prvé řadě bych se taky věnoval ochraně než farmaření. Sice jsme si všimly že některá část plotu je už zapřená ale to samozřejmě nestačí.!
Pokud k vězení dojde to velké stádo mají po (domově)..:D Každopádně nás čeká stěhování. To je jasný…
Ohledně Hradů jak zde už někdo řekl v Americe jich moc neni pokud vubec… OSTROV podle mě neni nejlepší místo… Nevíme jestli zombí plavou, popř. chodí ve vodě… Bez opevnění jste na ostrově bezbraní.!
Podle mě jistota je tanker..::D
#1610 k_ub0tak tak :) #1607 plucka: Stejně jak mají Ricka aby sázel mrkev, mohli by mít čističe okolí a stejně zodpovědně brát i procházky městem. Potkám zombíka? Zabiju zombíka :D
Krev stříkající po obličeji jim asi nijak zvlášť nevadí, když už nakaženi jsou. Souhlasím s teorií, že po kousnutí se rychle šíří něco jako otrava krve, na kterou zemřou a stanou se z nich zombie. Spíš mi občas připadá divné, že většina vstává z mrtvých tak rychle po smrti… mohli by to občas trochu protáhnout, i když to by asi tempu seriálu nepomohlo a teď už jsou zvyklí každého hned radši bacit do hlavy, aby měli jistotu.
Co mě víc vadí, než tyhle nevysvětlené věci, které scénaristi vůbec neřeší je, že být na jejich místě, tak potkat jednoho zombie, tak ho zabiju a nenechám ho připojit se k dalším a utvořit vetší skupinu. Nechávají je tam chodit i když by jejich zabitím nic neriskovali. Stojí jich deset u auta, blíží se k nim dva zombie a oni raději nasednou, ujedou a nechají je být. To mě rozčiluje :)
#1608 Harimata#1605 k_ub0: Proč ale hned uvažovat o tom, že by mráz a zima celkově musely mít tak efektní účinek? Ona ta myšlenka o vlivu zimy na „fiktivní“ zombies v podobě jaká se nám představuje pomocí filmů a seriálů, není samozřejmě neznámá, ale vzhledem k jejich teoretické anatomické odolnosti a funkčnosti bych se připouští i možnost, že přes zimu prostě mohou přecházet do kryogenických stávků, respektive být méně aktivní do doby, než by znovu nastaly příhodný podmínky. Mozek představuje sice jejich zranitělnou část, ale – alespoň v případě WD – je to z velké části mrtvá část, která by nemusela být počasím tak kriticky ovlivněna, jako v případě přímýho zásahu.
#1604 Moor8: ta ryba prežije vo vode 2 – 15 °C pri dlhšej dobre napr pri –20 je mrtva a zmrzne a aj tak ryba sa tym narodila stym aby nezmrzla ,cvrček sa tym narodil ,žiadny virus by nepremenil človeka na odolneho proti zime proste je to serial a ani sa v zime nenatačaju a nerieši sa to takze divakovy ostava verit že zima im nič nespravi ale v realite by zimu neprežili
mozog obsahuje 80% vody takže neni šanca že by v realite zombie prežil zimu ryba a hmyz je uplne inak stavany živočich .
V realite by neprežili po pravde v realite ani zombie neexistuju ani nikdy nebudu .
#1606 ZvacA#1601 k_ub0: To se pleteš. Nemuseli by zmrznout. Například takjový cvrček dokáže kompletně promrznout bez pozkožení tkání. Severoatlantická treska má v krvi látku, která zabraňuje vytváření krystalků vody, takže nemůže zmrznout. Co když ten virus vytváří něco podobného, když už dokáže oživit mrtvé?
#1605 k_ub0#1595 Bublaninamorava: V Americe moc hradů nenajdeš. navíc musí najít něco, kde je dost prostoru pro pěstování a dlouhodobé přežití. My bychom se mohli zabarikádovat na Karlštějně, ale jakmile ho obklopí velkej dav, tak ven nevylezeš a za čas začne hlad.
U ostrova nevíme, zda zombie umí plavat. pravděpodobně ano. Né vysmuslu, že si dají kraula, ale bu´d dojdou po dně, nebo se nechají unášet prodem a jednou za čas je moře vyplaví na břehu.
No s tou infekcí se me to nezdá, po nejakem cese mozna jo co nekoho kousnou ale kdyby člověk umřel třeba na zastavu srdce jak by se mu tam ty bakterie dostaly behem takove chvile .
#1600 Harimata: Ja si hlavne myslim že je to jedno je to serial tam su zombici odolny aj voči zime ale to je nemožne pretože aj vojenska technika pri velkych mrazoch zliha a zombici povecme si na rovinu su ziva bytost maju mozog takze si myslim že v realite by všetci zombici na svete zamrzli neexistuje ziadna šanca aby boli odolny voči mrazu ale v seriali to musi byt ale v realite ne zamrzol by im mozog a tym padom by to bolo to iste ako ich zastrelit takze všetci by pekne pokapali :)
#1604 Moor8Teorii s varanem jsem tu kdysi dávno taky psala-já bych se ani nedivila, kdyby tu zombie infekci vypustila nějaká šáhlá organizace a první zombíci ani nemuseli být pokousaní, ale prostě tradičně umřelí lidé. A ti teprve pak pokousali ostatní…
#1601 k_ub0