Duncan Jones: U pokračování nebudu, tak fanouškům můžu řici, o čem mělo být

Duncan Jones: U pokračování nebudu, tak fanouškům můžu řici, o čem mělo být

27.6.2017 18:07


Jeden z nejočekávanějších filmů minulého roku nedopadl dobře finančně a bohužel neměl ani nejlepší ohlasy u kritiků. Série se tak na úplném začátku dostala do bodu mrazu. Pokračování je v nedohlednu, a tak se režisér Duncan Jones alespoň rozpovídal, o čem měly pojednávat další filmy.


Filmový Warcraft se sice chystal několik dlouhých let, ale bohužel snímek nedopadl příliš dobře. Velice nesourodé recenze neprovázely přívětivé tržby v kinech. I když je film nejvýdělečnějším filmem podle hry, 433 milionů dolarů celosvětově není dostatečně velký obnos peněz při rozpočtu 160 milionů dolarů. I když v plánu bylo několik filmů, nejspíše se jich v dohledné době nedočkáme.

Nebo alespoň ne pod Duncanem Jonesem a stejným tvůrčím týmem. Již dříve se hovořilo, že příští film vznikne pod dohledem Číny, vydá se zcela jiným směrem a převážná část herců bude pocházet právě z Asie. I když v posledních měsících bylo okolo tohoto tématu ticho a nikdo neví, jak to vlastně bude, jedno je jisté – Duncan Jones u toho nebude, a tak ho netrápí se s námi podělit o svou vizi ohledně pokračování série.

(Ani herci už s pokračováním příliš nepočítají. Foto: Blizzard)

Jones původně plánoval celou trilogii. V centru dění mělo být především téma rodiny. Vymyšlenou měl nejvíce dějovou linku s Orky, o příběhu lidí v čele s Anduinem Lotharem až tak nepřemýšlel, ale ve filmu by se pochopitelně postavy z prvního filmu objevily, když jim byl věnován tak velký prostor v úvodním snímku.

Příběh druhého a třetího filmu se měl točit okolo Thralla, syna Durotana, kterému byla věnována poslední scéna filmu. V dalším pokračování jsme se měli posunout o několik let dopředu, kdy by Thrall už byl dospělý, poznával, kým vlastně je a postupem času usiloval o to, čeho chtěl docílit jeho otec – najít Orkům nový domov. V tomto duchu se měly nést pokračování Warcraftu. Bohužel už na to zřejmě nikdy nedojde.

Líbil by se vám takový příběh? Chtěli byste znovu u kormidla Duncana Jonese? Nebylo by lepší celou sérii zrestartovat a začít odznova?


Jít na Warcraft | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!