Warcraft vs. Assassin's Creed: Proč nepůjde Warcraft stejnou cestou?

Warcraft vs. Assassin's Creed: Proč nepůjde Warcraft stejnou cestou?

11.4.2017 16:31


Pokud mají herní série Warcraft a Assassin's Creed něco společného, tak je to finanční neúspěch v kinech. Zatímco Ubisoft s asasíny dlouho neotálel a v budoucnu se dočkáme hraného seriálu, nad sérií Warcraft je stále velký otazník. Proč se nemohou tvůrci vydat stejným směrem jako studio Ubisoft?


Rok 2016 byl soubojem dvou velkých herních sérií, které konečně zavítaly i na plátna kin. V létě jsme se dočkali snímku Warcraft, který celkově vydělal v kinech 433 milionů dolarů. Bohužel značná část tržeb přišla z Číny a studiu se tak vrátila pouze jedna čtvrtina. Assassin's Creed zase celosvětově vydělal 241 milionů dolarů. Asijské země zde asasínům příliš nepomohly.

V obou případech se uvažovalo nad několika pokračováními, ale tržby studiu v nelehkém rozhodování moc neulehčily. Zatímco u Warcraftu je stále naděje na druhý film, který by mohl vzniknout s trochu jiným obsazením pod čínským vedením, Assassin's Creed se dalšího filmu v dohledné době nedočká. Ten se definitivně přesouvá na televizní obrazovky. Zatím se neví, zda se bude pokračovat ve filmovém příběhu, či se tvůrci vydají zcela novým směrem.

(Seriál by stál hodně peněz, což by zřejmě rozpočet neunesl. Foto: Blizzard)

Proč stejným směrem nemůže jít i Warcraft? Tak rozsáhlý příběh by si určitě zasloužil mnohem více hodin času a Warcraftu by to tak slušelo více na televizních obrazovkách, kde by byl patřičný čas ponořit se do rozsáhlého světa. Assassin's Creed má ovšem tu výhodu, že se obejde bez závratně velkých rozpočtů. Může to být v podstatě historický seriál plný akce, něco na styl seriálu Vikings či Spartacus s mixem The Borgias a The Tudors.

Warcraft se ovšem bez velkého množství digitálních triků, náročných kostýmů a mask neobejde, což je hlavním důvodem, proč se seriálu nedočkáme. Sice jsme už viděli pár náročných seriálů, kde se tvůrci snažili o velkolepý seriál s mnoha triky (Defiance a podobné seriály), ale výsledek nikdy nebyl až tak oslnivý. Jedinou nadějí na pokračování je tak stále film. Doufejme, že v příštích měsících padne finální verdikt studia. Jakékoliv prodlužování rozhodnutí sérii jen ubližuje.

Pokud by to bylo možné, uvítali byste Warcraft seriál, nebo jste toho názoru, že si zaslouží pouze film?


Jít na Warcraft | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!