Disney chce koupit Fox: Přesunou se X-Meni do MCU?

Disney chce koupit Fox: Přesunou se X-Meni do MCU?

8.11.2017 12:19


Studio Disney patří k největším gigantům na světě a konkurenci hledají už velmi těžko. Po Star Wars si nyní studio dělá zálusk na Fox. Kdyby opravdu došlo k prodeji studia, Disney by získal do svého portfolia hned několik cenných přírůstků. Co to znamená pro rodinu mutantů?


Tak toto je opravdu nečekaná zpráva. Údajně již několik týdnů studio Disney jedná o tom, že koupí studio Fox. Nebo alespoň jeho určitou část. Jednání nejsou vůbec jednoduchá a týkají se především stanicí Fox, FX a také filmové divize. Než by ale ke koupi opravdu došlo, pojďme si trošku zaspekulovat, co vše by to pro svět mutantů mohlo znamenat.

Začneme u televize. Aktuálně tady máme dva seriály ze světa X-Menů – Legion a The Gifted. Show, které okrajově odkazují na širší svět X-Menů. Již dříve bylo několikrát potvrzeno, že seriály si půjdou svou vlastní cestou (dokonce nebudou ani mezi sebou propojeny). Jsou to zkrátka samostatná díla. Těžko říci, jak by Disney do televizní tvorby Foxu mluvilo, ale můžeme čekat, že by přišel nějaký příkaz od vedení, ať co nejrychleji seriály ukončí.

A z čeho čerpáme? Vzpomeňme si, když stanice Cartoon Netwoork vesele vysílala seriál Clone Wars. Dave Filoni měl s Georgem Lucasem v plánu dalších pár řad, ale jakmile studio Disney práva na Star Wars koupilo, seriál byl prakticky okamžitě zrušen a byl nahrazen Povstalci. Něčeho podobného bychom se moli dočkat i v případě Legion a Gifted.

(Největšího crossoveru jsme se zatím dočkali v Budoucí minulosti. Foto: Fox)

Seriály ale zřejmě nikoho až tak moc netrápí. Co by se dělo s filmy? Studio Fox má po delší době dlouhodobý plán s X-Meny. Kromě hlavních filmů s mutanty se připravuje druhý Deadpool, týmovka X-Force, Gambit, Fantastická čtyřka, Dr. Doom či rovnou trilogieNew Mutants. Očekávaných filmů je opravdu dost.

Jenže co by se dělo, kdyby Fox pod sebe získalo studio Disney? X-Meni nás na filmových plátnech provázejí již od roku 2000 a stále tvoří jeden velký a ucelený svět. Ten by se už určitě nedal napasovat na vše, co jsme viděli v MCU, takže by se muselo začít od začátku, což by někteří fanoušci nepřekousli. Jenže úplné restartování by se nemuselo vyplatit ani Disneymu.

Nezapomínejme, že Hugh Jackman sice Wolverinovi své sbohem dal, sám se ale nechal slyšet, že by se vrátil do role pouze v případě, kdyby se mohl objevit například v Avengers. Hugh Jackman byl dlouholetým tahounem celé série a Marvel Studios má k němu respekt. Určité propojení by tedy nebylo zase až tak od věci.

S největší pravděpodobností by se ale začínalo od nuly. Také je tu možnost, že by Marvel nechal X-Meny dožít a jít si je svou vlastní cestou. Mohl by si tak například pouze vypůjčit postavy z Fantastické čtyřky, o které má již několik let zájem. Nakonec uvidíme, jak to celé dopadne. Před lety by si asi nikdo z nás netipl, že je tu šance, že Disney bude mít opět práva na všechny postavy od Marvelu. Začalo to Spider-manem a nyní to může pokračovat X-Meny.

Co říkáte na tuto šokující novinku?


Jít na X-Men | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!