Film o Doctoru Doomovi by mohl být politickým thrillerem

Film o Doctoru Doomovi by mohl být politickým thrillerem

8.4.2018 17:40


Fox rád zkouší něco nečekaného, už za pár týdnů vlétne do kin druhý Deadpool, příští rok nás čeká hororový film New Mutants a studio má v hledáčku několik jiných projektů, které budou měnit komiksový žánr. Jedním z nich byl měl být i Doctor Doom, který byl měl být koncipován jako thriller.


Noah Hawley, který je především známý jako tvůrce seriálů Fargo a Legion, pro studio Fox připravuje film o Doctoru Doomovi, slavném záporákovi, který se v komiksech nejčastěji staví proti Fantastické čtyřce. Právě ta posledně v kinech pod taktovkou Joshe Tranka vyhořela, ale Fox se nechce postav z Fantastické čtyřky vzdát, a tak chystá film o jiné postavě z tohoto světa.

I když studio Fox bylo již prodáno Disneymu, schválení prodeje může trvat ještě několik měsíců či let, takže Fox v klidu dál chystá hned několik filmů. Noah Hawley se nyní přiznal, že film o Doomovi je teprve v úplných začátcích a popravdě vlastně ani nemusí vůbec vzniknout. Zatím nebyl obsazen ani jeden herec a se scénářem to také není úplně růžové.

(Jaký je podle vás Doom jako záporák? Foto: Fox)

Hawley je teprve v plánovací fázi a vymýšlí, jak vůbec film uchopit. Noah nebere Dooma jako záporáka, ve filmu chce položit hned několik základních otázek – kdo je to vlastně Doom, co chce, je to hrdina, nebo ho máme chápat zcela jinak? To by měly být hlavní teze celého filmu. Hawley si také pohrává s myšlenkou, že půjde o politický thriller vzhledem k Doomovým kořenům ve východní Evropě.

Noahu Hawleymu se velice líbil film Captain America: Winter Soldier, což byl právě snímek, který byl koncipován jako politický thriller. A ten se povedl. Hawley si dokáže film na podobné notě představit i s Doomem. Jak už jsme ale psali, Hawley dává zatím dohromady první nápady, které posléze představí studiu. Je klidně možné, že Fox jeho výmysly zavrhne. O dalším průběhu vás budeme informovat.

Má podle vás samostatný film s Doctorem Doomem šanci? Pokud ano, dokázali byste si snímek představit jako politický thriller?

Zdroj: ComicBook.com


Jít na X-Men | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!