Hans Zimmer složí hudbu k filmu X-Men: Dark Phoenix

Hans Zimmer složí hudbu k filmu X-Men: Dark Phoenix

28.1.2018 17:29


Fox znovu slibuje revoluci. Tentokrát s filmem X-Men: Dark Phoenix. Kromě silného hereckého obsazení studio ukořistilo i zvučné jméno předního hudebního skladatele, který se postará o celý soundtrack k filmu. Co asi Hans Zimmer vymyslí s osvědčenými tématy X-Menů?


Sophie Turner prohlásila, že film Dark Phoenix bude revoluční a znovu posune komiksový žánr o kus dál. Těžko říci, co tím herečka myslela. Jedno je ale jisté – hudba bude stát za to, když vezmeme v potaz velice úspěšné soundtracky Hanse Zimmera. Ten se podílel na hudbě například k Počátku, trilogii o Temném rytíři, Pirátech z Karibiku a podobně.

(Jak budou asi znít motivy Jean Grey? Foto: Fox)

Co je ale na zprávě nejvíc překvapivé? Hans Zimmer po složení hudby k snímku Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti prohlásil, že se superhrdinskými filmy končí. Sám Zimmer se podílel hned na několika takových. Kromě již zmiňovaného Temného rytíře připravil hudbu k Muži z oceli, vymyslel ústřední téma Wonder Woman a odskočil si i k Marvelu, kde se postaral o velice povedený soundtrack k Amazing Spider-manovi 2.

A nyní ho zlákalo i studio Fox. Těžko říci, zda Zimmera přesvědčil štědrý šek, nebo naopak právě zajímavá vize studia, která se se svými komiksovými filmy vydává do neprozkoumaných oblastí. Možná Zimmera projekt zaujal natolik, že má sám zájem hudbu k filmu složit. Pro milovníky dobré hudby je to nicméně dobré zpráva. Soundtrack rozhodně nebude nudný, to už můžeme říci nyní. Uvidíme, jaké zajímavé motivy Hans Zimmer tentokrát vymyslí.

Jste rádi, že se o hudbu postará osvědčený Hans Zimmer?

Zdroj: ComicBook.com, Inverse.com


Jít na X-Men | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!