New Mutants může odstartovat novou sérii X-Menovských hororových filmů

New Mutants může odstartovat novou sérii X-Menovských hororových filmů

14.11.2017 17:29


Marvel Studios sází na humor a vtip, DC stále tápe ve tmě, Sony opisuje od Marvelu a Fox se vydává do nezmapovaných vod. Tak aktuálně vypadá komiksová scéna. Studio Fox si pohrává s myšlenkou, že bude točit další hororové filmy ve stylu New Mutants, který si půjdou svou vlastní cestou.


Před pár týdny byl oficiálně vypuštěn první trailer na film New Mutants, který měl opravdu hororový nádech. Věděli jsme, že nás čeká zcela odlišný film, ale to, že se dočkáme nekompromisního hororou z komiksového světa, asi nikdo moc nečekal. Proto také reakce byly smíšené. Nicméně studio Fox se alespoň vydává někam, kde ještě v komiksovém žánru nikdo nebyl.

Nyní promluvil i režisér Josh Boone, který je za film zodpovědný:

Přinesli jsme studiu Fox rovnou tři náměty na hororové filmy, které by se měly odehrávat v 80. letech. Všechny tyto tři filmy budou mít hororový nádech, ale každý z nich bude úplně jiný a bude hororem z jiného důvodu. Po New Mutants tak může přijít film, který bude úplně ve všech aspektech jiný a bude hororem v jiném slova smyslu.

(Jak si podle vás povede film v kinech? Foto: Fox)

Josh Boone si dále pochvaloval spolupráci se studiem Fox, který je nyní velice otevřený všem nápadům. Je opravdu vidět, že studio získalo potřebný klid, jistotu a důvěru v sama sebe, když uspěl DeadpoolLoganem. Nyní má studio opravdu touhu se vydávat k zajímavým a nevšedním věcem a tématům. A vypadá to, že Josh Boone se svou prací u Foxu ještě nekončí.

I nadále by mohl se studiem spolupracovat a koordinovat hororovou divizi X-menovských filmů. Sám Boone řekl, že ho baví prozkoumávat zcela nezmapované oblasti komiksového žánru a zároveň to, že se vydává na tenký led, kde nikde předtím nikdo nebyl, bude odhalovat i nové elementy hororového žánru.

Sám Boone nechtěl točit klasický komiksový film. Bál se, že kdyby studiu takový natočil, v podstatě nijak by se nelišil od klasických filmů hlavní linie. Znovu by v něm byla parta lidí s nadpřirozenými schopnostmi a šlo by o to samé. Jen by ve filmu chyběl Profesor X. Přesto se máme pomyslného propojení X-Menovského světa dočkat. Jak, kdy a v jaké míře se ale zatím neví.

Líbí se vám vize studia Fox a režiséra Joshe Boonea?


Jít na X-Men | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!