Pár možných důvodů, proč je film New Mutants posunut téměř o rok

Pár možných důvodů, proč je film New Mutants posunut téměř o rok

31.1.2018 19:47


Premiéra nás měla čekat již za několik týdnů, propagace začala, studio Fox ale vše zastavilo. Poté oznámilo, že se filmu dočkáme až v dubnu 2018, tedy téměř rok po plánované premiéře. Co vše může za odsunutím hororového snímku stát? To si rozebereme v našem článku.


1.) Rozmělnění filmů do delšího období

Původně mělo letos studio Fox vydat tři filmy – Deadpoola 2, New Mutants a X-Men: Dark Phoenix. Minulý rok jsme se dočkali pouze Logana a to hned zkraje roku. I když má studio ohlášeno hned několik filmů ve výrobě, rok 2019 se mohl zdát opět prázdný. Navíc nyní, když se natáčení Gambita opět opozdí (nemluvě o tom, zda nakonec film vůbec vznikne), by bylo poněkud logické, aby Fox rozmělnil své síly do delšího časového horizontu. Deadpool 2 bude mít premiéru už za měsíc, Dark Phoenix je filmem z hlavní linie, proto se celkem nabízí, že když už musel někdo z kola ven, je to New Mutants.

2.) Prodej studia Fox Disneymu

Fox vesele ohlašuje filmy i po prodeji Disneymu. Zatím to vypadá, že studio pojede ještě několik let samo na sebe, než antimonopolní úřad definitivně schválí všechny části prodeje. I tak tu ale může být vnější tlak Disneyho a potažmo Kevina Feige. Ten už má nyní s X-Meny své plány. Studio Fox se navíc kdysi nebránilo možnosti, že by se z New Mutants mohla stát rovnou trilogie hororových filmů. Mohou nás čekat přetáčky, aby film lépe pasoval do světa MCU? Mají Disney a Kevin Feige se sérií vlastní úmysly? I to je možné.

(Ne každý projekt má cestu na stříbrná plátna lehkou. Foto: Fox)

3.) Film má problémy

Další z možností je to, že film se dostal do problémů. Trailer byl přijat poměrně vlažně, přesto Fox studiu věří. Pustil určitý sestřih vedení studia, které se začalo projektu bát? Budou potřeba rozsáhlé přetáčky? I to je možné, ale většinou se o takovýchto okolnostech dozvíme mnohem dříve. Málokterému studiu se podaří ututlat, že filmu nevěří. O rozsáhlých předělávkách většinou vždy někdo z okolí štábu promluví, takže tento druh informací máme z první ruky. Pokud je tomu jinak v případě New Mutants, dává odložení filmu smysl. Je ale opravdu nutné pozdržet premiéru o deset měsíců?

4.) Vše může být jinak

Za odsunutím filmu může být pochopitelně i jiný důvod, který se nikdy nedozvíme. Spekulací je celá řada. Propagace filmu začala, ale kampaň trochu pošpinila různá obvinění. Jedno z nich je například to, že Charlie Heaton údajně bere drogy. Všichni víme, že Hollywood si nyní prochází velice pochmurným obdobím, kdy se plive špína na jednoho herce za druhým, ti pak ztrácejí své ikonické role a jejich kariéry spějí ke konci. To samozřejmě už zabíháme do zcela jiných vod, pouze chceme naznačit, že za odsunutím filmu může být celá řada jiných (a strategických) důvodů studia.

Pravý důvod ovšem může být i úplně jiný. Snad se brzy dozvíme od studia něco podrobnějšího, abychom pochopili jeho úmysly. Mrzí vás, že se New Mutants dočkáme až za rok?


Jít na X-Men | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!