V roce 1923 strávíme dvě sezóny a ve hře jsou i další prequely

V roce 1923 strávíme dvě sezóny a ve hře jsou i další prequely

6.11.2022 14:25


Za měsíc a půl se dočkáme premiéry seriálu 1923. První prequel seriálu Yellowstone tady s námi pobyl jen jednu sérii, avšak v roce 1923 se zdržíme o rok více. Bude totiž složen ze dvou řad a už se navíc uvažuje o dalších yellowstonských prequelech.


Když před pár lety započalo vysílání seriálu Yellowstone, málokoho tehdy napadlo, jaký úspěch tato značka nakonec přinese. První dvě série na sebe až tak moc neupozornily a i na naší stránce byl seriál takovým nenápadným hráčem bez pořádného webu. Zásadní změna ale nastala s příchodem třetí řady, s níž jsme u nás na Edně rozjeli fanweb a na své domácí půdě Yellowstone zaznamenal dvakrát větší sledovanost a začalo se o něm všude mluvit. S další sérií se sledovanost zase zdvojnásobila a na světě byl nový seriálový hit, který může konkurovat oblíbeným seriálům a značkám jako jsou Game of Thrones, The Walking Dead či Vikings. S takovým úspěchem se vedení Paramountu rozhodlo značku Yellowstonu rozšířit a nabídnout další seriály ze stejného světa. Jako první se představil prequel 1883 a ve fázi příprav je i yellowstonský spin-off s prozatímním názvem 6666 a něco jakoby spin-off k 1883 s názvem 1883: The Bass Reeves Story. Ty jsou ale teprve v raných fázích, což se ale už nedá říct o druhém yellowstonském prequelu 1923, jehož se dočkáme na konci tohoto roku.

1923 naváže na předchozí seriál 1883, v němž jsme sledovali putování první generace Duttonových do Montany. V novém seriálu, v němž se posuneme o 40 let dopředu, se podíváme na další generaci Duttonových a pojítkem mezi těmito seriály bude postava Johna Duttona, Sr., v 1883 malého chlapce, v 1923 již dospělého muže.

(Postava Johna Duttona, Sr. bude nejspíš jediná, kterou ze seriálu 1883 uvidíme.)

1883 sklidil u diváků ohromný úspěch a fanoušci by rádi viděli pokračování se stejnými postavami. Nicméně tvůrce Taylor Sheridan onen seriál vždy zamýšlel pouze jako jednosezónní projekt, na který ale naváže další seriál, tedy 1923. Většina z vás tak už mohla předpokládat, že i tento seriál bude tvořen pouze jednou řadou, ale nakonec se ukázalo, že tomu tak nebude. Sheridan totiž tento projekt připravuje ve formě dvou řad a každou z nich bude tvořit osm epizod. Důvodem je to, že má být příběh natolik rozsáhlý, že by prostě jedna řada nestačila. Seriál se samozřejmě natáčí v domovské Montaně a aby nám Sheridan potvrdil, jak velký rozsah tato sága bude mít, prozradil, že natáčení dále probíhá i v Jižní Africe, v Tanzanii a také na Maltě. Lze předpokládat, že s těmito oblastmi bude nějak souviset dějová linka s první světovou válkou, která měla značný vliv na postavu Spencera Duttona.

1923 by však neměl být posledním prequelem, jakého se Yellowstone dočká. Sheridan a vedení Paramountu totiž už uvažují o dalších dvou seriálech, z nichž jeden by nás zavedl za Duttonovými do čtyřicátých let a další do šedesátých let. Prequel z 60. let by nejspíš byl skutečně tím posledním, jelikož v té době by už měl být na světě John Dutton s tváří Kevina CostneraYellowstonu.

(Uvidíme v nějakém dalším prequelu dospívání Johnova otce Johna Duttona, Jr.?)

Zdroj: Deadline
Foto: Paramount

Jste rádi, že 1923 budou tvořit dvě řady? A chtěli byste, aby se vytvořily další dva prequely?


Jít na 1923 | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Ale k tomu se musíš registrovat nebo se přihlásit!

Zatím žádné komentáře