Budoucnost seriálu a jeho třetí řada

Budoucnost seriálu a jeho třetí řada

31.3.2018 11:19


Osud seriálu je již známý a bohužel i neveselý. Seriál byl zrušen po druhé řadě. Třetí řady už se tedy nedočkáme. Krátký rozbor naleznete uvnitř článku.


První řada slibovala zajímavé prostředí a spousty záhad. Výsledek ale očekávání nenaplnil. První řada přišla o dvě třetiny diváků. Z hlediska sledovanosti se seriálu tedy nevedlo nijak závratně. Jakkoliv byl začátek první řady podle mne dobrý, její závěr už kladně hodnotit nemohu.

Z počátečního milionu diváků se seriál během první řady dopracoval až na tři sta tisíc. V průměru měla první řada okolo půl milionu diváků. Pokud se nebudeme soustředit na onen propad, nejsou to zas tak špatná čísla. Konec konců si díky nim seriál vysloužil prodloužení. Ačkoliv děj ke konci první řady lehce kulhal, sliboval zajímavou podívanou a spoustu záhad do budoucna.

Opět tu máme „ale“. Ani v druhé řadě se příliš nedařilo udržet si diváky natož jejich řady rozšířit. Byla to taková horská dráha, která sledovanost držela na hranici dvou set tisíc. Z mého pohledu je to způsobeno hlavně špatným využitím příběhové linky.

První řada budovala legendu okolo Říše a snažila se nám ji ukázat. Místo toho, aby druhá řada využila Říše a jejích tajemství, pustila se do klasického scénáře s padouchy, kteří nás chtějí zničit. Velký potenciál, který seriál měl zůstal naprosto nevyužit. Vždy se zdálo, že pro nás scénáristé chystají něco velkého a výsledek byl něco podprůměrného. Velká bitva s lidí se schopnostmi a obyvateli Říše byla spíše fackovaná mezi Holdenem a Diegem.

I když se stanice Freeform snažila prezentovat druhou řadu stylem: „Podívejte, tyto záhady vám objasníme“. Výsledek byl zcela odlišný. Z Říše jsme toho viděli pramálo a řešení záhad se také moc nekonalo. Ona sledovanost je tomu důkazem a konec seriálu pouze smutným završením.

Foto: Freeform


Jít na Beyond | Jít na Edna


Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se přihlaš!