#7501 Vinstor: #7506 tap: Jasné, celý ten krkolomný běh s poměrně čerstvým zraněním byl dost nepravděpodobný… ale jen mne zarazilo, že lidi po tomhle považují za jedno velké wtf právě tu závěrečnou scénu :) A to, že ji Waif mohla zabít tisíckrát předtím je taky fakt, ale zase to sedí k té její povaze – přijde mi, že si to chtěla co nejvíc vychutnat, až na to doplatila…
#7505 Eddard1: A víš co, já bych jí klidně nechala zabít. Za prvé kvůli tomu, že její dějová linka je od jednoho okamžiku, jak už tady bylo jednou psáno, je jenom plácání ode zdi kde zdi. A navíc i kvůli tomu, že je to GoT a ne kdejakej jinej seriál. Už dávno neplatí, že se nemůžeš bát o nikoho. Naběhlo to na vyzkoušenej princip – všechno dopadne dobře a oblíbeným postavám se nemůže nikdy nic stát, a to ani v situaci, kdy není jiného východiska. Viz Arya. To její bodnutí by nepřežila. Ok, tak ho teda přežila. Takže skočila z x metrů na kamený schody a zázrakem si ani nic nevykloubila. Ok, tak stane se, že jo. A pak bojuje s jednou z nejlepších nájemných zabijáků po tom, co na kord x měsíců (nebo jak dlouho tam byla) nesáhla a s přehledem jí zabije (vzhledem k tomu, že neměla jediný škrábanec ani jiné zranění, když mluvila s jaquenem). Oooo a zmínila jsem, že byla i po tom všem schopná normálně chodit a být celá „ok“?
[7502 #7502 HenryTheEight: Jo ale nezapomeň že Walf měla zabit Aryu rychle Jenomže Walf Aryu z duše nenáviděla . Tak ji třeba chtěla způsobit pomalou bolestivou smrt.
#7496 Bernadette: mne ani tak nevadi ta zaverecna scena, jako to, co ji predchazelo. Arya, jedna z nejbystrejsich postav v celym pribehu, se chova jako totalni mimon, prochazi se po meste neozbrojena jako kral a pritom vi, ze po ni jdou? Jakoze, co?
A to uz vubec nekomentuju, ze se zranenim, na ktery se bezne umiralo skoci do vody a plave (otrava krve nic?) a pak po chvilce leceni nasleduje sprint, skakani, atd, pri kterym by s takovym zranenim proste normalne umrela bolesti.
Hodne mi to vadi, opravdu hodne. Kdyby se ty holce vysmekla a skocila rovnou, ale po takovych bodnych ranach takovej vykon? Asi ne…
A kdo mi napise, ze je to fantasy atd. tak je mimo, protoze i fantasy ma mit jasny zakonitosti. A jestlize Ned Stark kvuli ostepu v noze nemohl x dilu chodit, tak nechapu, jak muze Arya s timhle behat. Tecka.
#7502 HenryTheEight: Jo jistě mohla jí klidně bodnout do srdce. To je snad dobře, že to Walf zpackala. Přece nechceš aby mě zabily mojí oblíbenou postavu.
#7490 Eddard1: No jak myslíš, možná máš pravdu, já se hádat nepotřebuju. Prostě Aryina linka mě už v knize přestala bavit v okamžiku, když opustila Westeros. A seriál to mně to více méně potvrdil, takové plácání ode zdi ke zdi. Navíc mi není úplně jasné, proč waif Aryu jednoduše nezabila? Proč ji bodat do břicha, když jí mohla např. podříznout krk? Kvůli dramatičnosti? Nebo aby si umírání víc vytrpěla? A to už jsme jinde viděli, že podříznout krk funguje (red wedding). Ale ok.
Je překvapující, jak ji Arya v dnešním díle zabila? Takovou otázku nemá cenu vůbec pokládat. Protože tam by jediným překvapením bylo to, kdyby Arya vážně zařvala. Jinak by ta její linka byla naprosto zbytečná. A to že zabila Meryna fucking Tranta opravdu nemá na hlavní linii velký vliv.
#7500 Bernadette: Waif mohla zabiť aryu už 500 krát, celé je to holywoodska šaškárna tá scéna aby to bolo „napínavé“ Arya keby zoskočí hentak čerstvo zašitá ublíži si.
#7498 Vinstor: Tak já myslím, že nikdo nevíme, jak daleko byla Arya od dokončení výcviku… a to, že by se všichni Muži bez tváře trénovali poslepu ke mně taky nedošlo :) Navíc na to, aby se člověk s poměrně dlouhým ostřím potmě dostal (s využitím momentu překvapení) k někomu, kdo má takovou „rybičku“ a je si sám sebou natolik jistý jako Waif, a přitom dělá spoustu chyb (viz první pokus o zabití) asi ani nějaký extra fit stav nepotřebuje…
Myslíte, že v příštím díle nebo v blízké době se v seriálu objeví LS. Protože pokud ne, tak se opět dějová linie Bratrstva v seriálu odchýlí od knihy. Připadá mi totiž, že když by se k ní nechtěli tvůrci seriálu vrátit, tak by nám neukazovali znovu Berica a Thorose.
#7494 Eddard1: Gravedigger :) Avšak myslím že ohař sa už neukáže v knihe, myslím že autor ho použil ako metaforu pre to že nenávisť je choroba a cez kľud sa vie mať človek o moc lepšie.
Upřímně mne zaráží ohlasy na tenhle díl. To že Arya, která dlouhou dobu trénovala potmě, vlastnící několikanásobně delší zbraň a trénovaná v šermu (teď si vážně nevzpomenu, jestli jsme Waif někdy viděli s kordem, ale myslím, že ne) + za pomoci momentu překvapení porazí Waif mi jako zas takový wtf nepřijde.
#7492 Eddard1: to proto, ze Ohar je proste bez nadsazky genialne napsana postava se skvelou osobnosti (i kdyz rozporuplnou) a herec si to dava jako malokdo.
Vysvětlíte mi prosím, kdo a proč útočil na pyramidy? Moc jsem tu Tyrionovu dohodu nepochopil. dík
#7511 Vinstor #7515 tap#7501 Vinstor: #7506 tap: Jasné, celý ten krkolomný běh s poměrně čerstvým zraněním byl dost nepravděpodobný… ale jen mne zarazilo, že lidi po tomhle považují za jedno velké wtf právě tu závěrečnou scénu :) A to, že ji Waif mohla zabít tisíckrát předtím je taky fakt, ale zase to sedí k té její povaze – přijde mi, že si to chtěla co nejvíc vychutnat, až na to doplatila…
#7505 Eddard1: A víš co, já bych jí klidně nechala zabít. Za prvé kvůli tomu, že její dějová linka je od jednoho okamžiku, jak už tady bylo jednou psáno, je jenom plácání ode zdi kde zdi. A navíc i kvůli tomu, že je to GoT a ne kdejakej jinej seriál. Už dávno neplatí, že se nemůžeš bát o nikoho. Naběhlo to na vyzkoušenej princip – všechno dopadne dobře a oblíbeným postavám se nemůže nikdy nic stát, a to ani v situaci, kdy není jiného východiska. Viz Arya. To její bodnutí by nepřežila. Ok, tak ho teda přežila. Takže skočila z x metrů na kamený schody a zázrakem si ani nic nevykloubila. Ok, tak stane se, že jo. A pak bojuje s jednou z nejlepších nájemných zabijáků po tom, co na kord x měsíců (nebo jak dlouho tam byla) nesáhla a s přehledem jí zabije (vzhledem k tomu, že neměla jediný škrábanec ani jiné zranění, když mluvila s jaquenem). Oooo a zmínila jsem, že byla i po tom všem schopná normálně chodit a být celá „ok“?
[7502
#7502 HenryTheEight: Jo ale nezapomeň že Walf měla zabit Aryu rychle Jenomže Walf Aryu z duše nenáviděla . Tak ji třeba chtěla způsobit pomalou bolestivou smrt.
#7496 Bernadette: mne ani tak nevadi ta zaverecna scena, jako to, co ji predchazelo. Arya, jedna z nejbystrejsich postav v celym pribehu, se chova jako totalni mimon, prochazi se po meste neozbrojena jako kral a pritom vi, ze po ni jdou? Jakoze, co?
A to uz vubec nekomentuju, ze se zranenim, na ktery se bezne umiralo skoci do vody a plave (otrava krve nic?) a pak po chvilce leceni nasleduje sprint, skakani, atd, pri kterym by s takovym zranenim proste normalne umrela bolesti.
Hodne mi to vadi, opravdu hodne. Kdyby se ty holce vysmekla a skocila rovnou, ale po takovych bodnych ranach takovej vykon? Asi ne…
A kdo mi napise, ze je to fantasy atd. tak je mimo, protoze i fantasy ma mit jasny zakonitosti. A jestlize Ned Stark kvuli ostepu v noze nemohl x dilu chodit, tak nechapu, jak muze Arya s timhle behat. Tecka.
#7509 Bernadette#7502 HenryTheEight: Jo jistě mohla jí klidně bodnout do srdce. To je snad dobře, že to Walf zpackala. Přece nechceš aby mě zabily mojí oblíbenou postavu.
#7508 Hexa#7503 Eddard1: On povedal že zomrel hlavne a sám hovorí o sebe že sa tu znova narodil. Podľa mňa to pochovanie je že ohař zanechal svoju zbroj tam :)
#7497 Vinstor: Ano Hr....... On ten Septon v knize říká, že ho pohřbil, ale já si myslím že je to ten Hr......
#7504 Vinstor#7490 Eddard1: No jak myslíš, možná máš pravdu, já se hádat nepotřebuju. Prostě Aryina linka mě už v knize přestala bavit v okamžiku, když opustila Westeros. A seriál to mně to více méně potvrdil, takové plácání ode zdi ke zdi. Navíc mi není úplně jasné, proč waif Aryu jednoduše nezabila? Proč ji bodat do břicha, když jí mohla např. podříznout krk? Kvůli dramatičnosti? Nebo aby si umírání víc vytrpěla? A to už jsme jinde viděli, že podříznout krk funguje (red wedding). Ale ok.
Je překvapující, jak ji Arya v dnešním díle zabila? Takovou otázku nemá cenu vůbec pokládat. Protože tam by jediným překvapením bylo to, kdyby Arya vážně zařvala. Jinak by ta její linka byla naprosto zbytečná. A to že zabila Meryna fucking Tranta opravdu nemá na hlavní linii velký vliv.
#7505 Eddard1 #7507 Eddard1#7500 Bernadette: Waif mohla zabiť aryu už 500 krát, celé je to holywoodska šaškárna tá scéna aby to bolo „napínavé“ Arya keby zoskočí hentak čerstvo zašitá ublíži si.
#7509 Bernadette#7498 Vinstor: Tak já myslím, že nikdo nevíme, jak daleko byla Arya od dokončení výcviku… a to, že by se všichni Muži bez tváře trénovali poslepu ke mně taky nedošlo :) Navíc na to, aby se člověk s poměrně dlouhým ostřím potmě dostal (s využitím momentu překvapení) k někomu, kdo má takovou „rybičku“ a je si sám sebou natolik jistý jako Waif, a přitom dělá spoustu chyb (viz první pokus o zabití) asi ani nějaký extra fit stav nepotřebuje…
#7501 VinstorMyslíte, že v příštím díle nebo v blízké době se v seriálu objeví LS. Protože pokud ne, tak se opět dějová linie Bratrstva v seriálu odchýlí od knihy. Připadá mi totiž, že když by se k ní nechtěli tvůrci seriálu vrátit, tak by nám neukazovali znovu Berica a Thorose.
#7496 Bernadette: Všetci muži bez tváre trénujú po tme arya nedokončila tréning Waif už dávno a fakt že arya bola ťažko zranená ani ani nekomentujem.
#7500 Bernadette #7599 anyq#7494 Eddard1: Gravedigger :) Avšak myslím že ohař sa už neukáže v knihe, myslím že autor ho použil ako metaforu pre to že nenávisť je choroba a cez kľud sa vie mať človek o moc lepšie.
#7503 Eddard1Upřímně mne zaráží ohlasy na tenhle díl. To že Arya, která dlouhou dobu trénovala potmě, vlastnící několikanásobně delší zbraň a trénovaná v šermu (teď si vážně nevzpomenu, jestli jsme Waif někdy viděli s kordem, ale myslím, že ne) + za pomoci momentu překvapení porazí Waif mi jako zas takový wtf nepřijde.
#7498 Vinstor #7506 tap #7523 mr_bunglevíc a víc mi připadá, že sleduji nějakou ne moc povedenou fanfikci :D
#7480 Vinstor: To se uvidí, ale ty víš kde se Ohař v knize nachází? Já si tedy myslím kde je. Napiš schválně jestli se schodnem.
#7497 Vinstor#7492 Eddard1: to proto, ze Ohar je proste bez nadsazky genialne napsana postava se skvelou osobnosti (i kdyz rozporuplnou) a herec si to dava jako malokdo.
#7486 Darth Jar Jar: Dialog Tyrion a a spol(vtípky) trapnost nad trapnost. Dialog Bratrstvo a Ohař fantastický.
#7493 tap#7489 Malerno: Bože jen to ne.