#7443 Vinstor: Stannis neměl šanci. Potom co dezertovali žoldnéři měl tak polovinu vojáků, co má teď Jon. Navíc byli vyčerpáni dlouhým pochodem a ani se nestačili zformovat, když na ně vyrazila Boltonská kavalérie. S tím Stannis už nemohl nic dělat. Pokud by se neobjevil Malíček, tak Jon dopadne stejně.
Ale kdo ví i v reálu se staly bláznivější věci. Nedávno jsem četl o bitvě u San Jacinta v Texaské revoluci. Mexický generál Santa Anna měl o polovinu vojáků víc než Texasané, ale nařídil uprostřed dne, aby si jeho vojáci dali siestu. V tu chvíli Texasané zaútočili a za 18 minut bylo po všem, zemřelo cca 650 Mexičanů oproti 11 Texasanům :-)
Scéna Jaime + Edmure byla rozhodně zajímavá, ne však návrat Edmura do Řekotočí. Čekal jsem, že řekně strýčkovi něco jako „Uteč, ať můžeš dál bojovat“. Vždyť heslo Tullyů je: Rodina, povinnost, čest. Tak by se tím mohl Edmure aspoň trochu řídit. A že to dělal pro manželku a pro prcka? Jeho syna stejně momentálně vychovávají Freyové a pochybuju, že Edmure na něj bude mít nějakej vliv. Ale to si neuvědomí, radši chce mít strejdu, kterej mu udržel hrad, rovnou v řetězech a starej se pro jistotu nechá zabít, navíc off-screen, takže nečtenáři jen velmi těžko docení jeho charakter.
Co měla sakra znamenat ta scéna s Tyrionem? Ožereme se a budem si vykládat fóry??? Ta postava měla neskutečný potenciál a náboj, ale on té doby, co seriál předběhl knihu, je z něj jen taková prázdná skořápka. Aneb vzpomínáte na jeho proslov, kde žádal trial-by-combat?
Aryu ani nemá cenu moc komentovat.
Bronn pronesl sice jen pár vět, ale byla to jedna z nejsvětlejších chvilek dílu.
Nejhorší je, že celá tato série je postavená na neskutečně „silných“ upoutávkách na jednotlivé díly (promo). Ale když potom člověk ten díl shlédne, tak zjistí, že ty nejlepší okamžiky byly v té upoutávce a zbytek je bohužel jen taková nezáživná vata.
No a myslím, že budeme moc být svědky dalšího zázračného teleportu, až se v posledním díle Varys zjeví před Kevanem a Pycellem.
Mě teda dneska zklamalo… že ačkoliv se tam mohla najít minuta dvě na ty dvě dobré bitky tak se vyřešili střihem… Stejně tak sem trochu nepochopil kde se tam vzala daenerys jen tak for fun.
#7443 Vinstor: Zapomínáš na to, že Ramsey měl 20 dobrých mužů, kterejma dokázal zabít všechny stannisovy koně a ty které nezabil mu dezertovali :D Trapnost no…
#7440 Kalam: Je tam krásně vidět kontrast vytříbenosti armády Lannisterů a pravý opak v podání Freyů.. to je fakt :)
Jinak docela škoda, že nám neukázali Drogona v akci – očekávám, že loďstvo otrokářů tam plápolá do teď..
Návrat Berica a Thorose naprosto famózní – třikrát sláva, že i po takové době, kdy nebyli na scéně, se objevili a nebyli přeobsazeni
Prosím, dokáže mi někdo stručně vysvětlit, jaký asi mělo účel to Aryino putování Bravosem? K čemu to ve výsledku bylo? Myslim pro účel seriálu.. Je tedy jedna z Faceless men nebo ne? To jí Jaqen prostě nechá být, i když zná jejich nejzásadnější tajemství? :-/
#7442 Engeneer: Tak ono tá bitka proti boltonom je bullshit, Stannis mal podobne veľku lepšie trénovanú armádu a prehral a netvrdte mi že Snow je lepší veliteľ ako Stannis nie je. Avšak to že by malíček dorazil divokých by bol zaujímavý zvrat.
#7439 WhiteWalker: No je naprosto jasné, že Jon bude dostávat nářez a na poslední chvíli se objeví Malíček s armádou Údolí a zachrání den. Je tady šance, že potom co skoncuje s Boltony se otočí a vyřeší i zbytek divokých, ale to pochybuju.
#7438 WhiteWalker: Presne súhlasím že jediné fakt dobré bolo Jaime a to hlavne pre to že toto je z knihy. Už smrť brydena a to že ho chcel vydať edmure nie je. V knihe edmure sa s nim dohodol a pomohol mu utiecť. Ale inak ostatné ano možno som to prehnal s 3mi hviezdičkami aj ja, pretože tyrion grc, arya grc… Ostatné tam proste nejak bolo.
jen jednu technickou… hrozně se mě líbí uniformy lannisterů, co ale nepobírám je, proč snad každý řadový voják má plášť, jen jaime velitel celé armády je bez pláště, to je prostě wtf…
Noooo dovolím si okomentovat ukázku na příští díl: může to dopadnout jakkoliv a to se mi líbí, doteď vše moc předvídatelné, uhádnutelné, žádné kličky, záhady tak snad příště…sranda by byla kdyby Boltoni a spol. pozabíjeli všechny krom Jona a ten pak pozvedl ruce a hele modrá očička zaplanou muhaha (spíš doběhne Malíček a hurá…přidá se na nějakou stranu)
#7436 Vinstor:jo líbilo, sice jsem dal jen dvě hvězdy za celek, ale Jaime byl právě skoro jedinej good, vyřešil to výborně, jak říkáš bez řezničiny, logicky, pomocí strachu – skoro jako taťka Tywin… sice mě štve jak je Cerseina podržtaška, ale co ženy vládnou přece všude a všem a zvláště v GoT ;-)
Škoda, má nejoblíbenější postava, Edmure Tully, to … neudělal dobře. Ale líbilo se mi, jak se na sebe s Black Fish podívali.. bylo v tom všechno. Naopak kde nebylo vidět nic, to bylo, jak Black Fish umřel. To naštvali… minimálně si to zasloužil (ne tu smrt). Jinak arya nezaslouží z mé strany žádné komentáře… k čemu taky…
#7431 Somebody Special: V minulých dílech přece dávali nějaké pokyny Varysovým ptáčkům – možná se to týkalo i průzkumu podzemí a hledání zásob divokého ohně.
#7431 Somebody Special: mám dojem že jsme v předchozích dílech žádnej její konkrétní pokyn Qyburnovi nedávala. Napadá mě teda jen Wildfire a jeho zásoby nashromážděný pod městem…
#7431 Somebody Special: Podle toho co jí může zajímat v téhle situaci, tak leda údajná zásoba divokého ohně, který Aerys nechal i pod septem, která se ukázala pravdivou a větší, než měla být?
#7446 Hed94: Teleportovala se tam :D Ne, přiletěla na Drogonovi, který dosedl na vršek pyramidy
#7443 Vinstor: Stannis neměl šanci. Potom co dezertovali žoldnéři měl tak polovinu vojáků, co má teď Jon. Navíc byli vyčerpáni dlouhým pochodem a ani se nestačili zformovat, když na ně vyrazila Boltonská kavalérie. S tím Stannis už nemohl nic dělat. Pokud by se neobjevil Malíček, tak Jon dopadne stejně.
Ale kdo ví i v reálu se staly bláznivější věci. Nedávno jsem četl o bitvě u San Jacinta v Texaské revoluci. Mexický generál Santa Anna měl o polovinu vojáků víc než Texasané, ale nařídil uprostřed dne, aby si jeho vojáci dali siestu. V tu chvíli Texasané zaútočili a za 18 minut bylo po všem, zemřelo cca 650 Mexičanů oproti 11 Texasanům :-)
#7451 Vinstor #7518 Snoopy dogScéna Jaime + Edmure byla rozhodně zajímavá, ne však návrat Edmura do Řekotočí. Čekal jsem, že řekně strýčkovi něco jako „Uteč, ať můžeš dál bojovat“. Vždyť heslo Tullyů je: Rodina, povinnost, čest. Tak by se tím mohl Edmure aspoň trochu řídit. A že to dělal pro manželku a pro prcka? Jeho syna stejně momentálně vychovávají Freyové a pochybuju, že Edmure na něj bude mít nějakej vliv. Ale to si neuvědomí, radši chce mít strejdu, kterej mu udržel hrad, rovnou v řetězech a starej se pro jistotu nechá zabít, navíc off-screen, takže nečtenáři jen velmi těžko docení jeho charakter.
Co měla sakra znamenat ta scéna s Tyrionem? Ožereme se a budem si vykládat fóry??? Ta postava měla neskutečný potenciál a náboj, ale on té doby, co seriál předběhl knihu, je z něj jen taková prázdná skořápka. Aneb vzpomínáte na jeho proslov, kde žádal trial-by-combat?
Aryu ani nemá cenu moc komentovat.
Bronn pronesl sice jen pár vět, ale byla to jedna z nejsvětlejších chvilek dílu.
Nejhorší je, že celá tato série je postavená na neskutečně „silných“ upoutávkách na jednotlivé díly (promo). Ale když potom člověk ten díl shlédne, tak zjistí, že ty nejlepší okamžiky byly v té upoutávce a zbytek je bohužel jen taková nezáživná vata.
No a myslím, že budeme moc být svědky dalšího zázračného teleportu, až se v posledním díle Varys zjeví před Kevanem a Pycellem.
#7457 LUCCKE #7469 Eddard1#7445 Hed94:Jo a tých 20 dobrých mužov padlo v bitke proti stannisovi, preto vyhrá snow! Doprdele dáva to zmysel! :D :D
Mě teda dneska zklamalo… že ačkoliv se tam mohla najít minuta dvě na ty dvě dobré bitky tak se vyřešili střihem… Stejně tak sem trochu nepochopil kde se tam vzala daenerys jen tak for fun.
#7450 Engeneer#7443 Vinstor: Zapomínáš na to, že Ramsey měl 20 dobrých mužů, kterejma dokázal zabít všechny stannisovy koně a ty které nezabil mu dezertovali :D Trapnost no…
#7447 Vinstor #7517 Snoopy dog#7440 Kalam: Je tam krásně vidět kontrast vytříbenosti armády Lannisterů a pravý opak v podání Freyů.. to je fakt :)
Jinak docela škoda, že nám neukázali Drogona v akci – očekávám, že loďstvo otrokářů tam plápolá do teď..
Návrat Berica a Thorose naprosto famózní – třikrát sláva, že i po takové době, kdy nebyli na scéně, se objevili a nebyli přeobsazeni
Prosím, dokáže mi někdo stručně vysvětlit, jaký asi mělo účel to Aryino putování Bravosem? K čemu to ve výsledku bylo? Myslim pro účel seriálu.. Je tedy jedna z Faceless men nebo ne? To jí Jaqen prostě nechá být, i když zná jejich nejzásadnější tajemství? :-/
#7459 Tomi Lee Morpheus #7481 mr_bungle#7442 Engeneer: Tak ono tá bitka proti boltonom je bullshit, Stannis mal podobne veľku lepšie trénovanú armádu a prehral a netvrdte mi že Snow je lepší veliteľ ako Stannis nie je. Avšak to že by malíček dorazil divokých by bol zaujímavý zvrat.
#7445 Hed94 #7449 Engeneer#7439 WhiteWalker: No je naprosto jasné, že Jon bude dostávat nářez a na poslední chvíli se objeví Malíček s armádou Údolí a zachrání den. Je tady šance, že potom co skoncuje s Boltony se otočí a vyřeší i zbytek divokých, ale to pochybuju.
#7443 Vinstor#7438 WhiteWalker: Presne súhlasím že jediné fakt dobré bolo Jaime a to hlavne pre to že toto je z knihy. Už smrť brydena a to že ho chcel vydať edmure nie je. V knihe edmure sa s nim dohodol a pomohol mu utiecť. Ale inak ostatné ano možno som to prehnal s 3mi hviezdičkami aj ja, pretože tyrion grc, arya grc… Ostatné tam proste nejak bolo.
jen jednu technickou… hrozně se mě líbí uniformy lannisterů, co ale nepobírám je, proč snad každý řadový voják má plášť, jen jaime velitel celé armády je bez pláště, to je prostě wtf…
#7444 snehulakobrovskyNoooo dovolím si okomentovat ukázku na příští díl: může to dopadnout jakkoliv a to se mi líbí, doteď vše moc předvídatelné, uhádnutelné, žádné kličky, záhady tak snad příště…sranda by byla kdyby Boltoni a spol. pozabíjeli všechny krom Jona a ten pak pozvedl ruce a hele modrá očička zaplanou muhaha (spíš doběhne Malíček a hurá…přidá se na nějakou stranu)
#7442 Engeneer#7436 Vinstor:jo líbilo, sice jsem dal jen dvě hvězdy za celek, ale Jaime byl právě skoro jedinej good, vyřešil to výborně, jak říkáš bez řezničiny, logicky, pomocí strachu – skoro jako taťka Tywin… sice mě štve jak je Cerseina podržtaška, ale co ženy vládnou přece všude a všem a zvláště v GoT ;-)
#7441 VinstorŠkoda, má nejoblíbenější postava, Edmure Tully, to … neudělal dobře. Ale líbilo se mi, jak se na sebe s Black Fish podívali.. bylo v tom všechno. Naopak kde nebylo vidět nic, to bylo, jak Black Fish umřel. To naštvali… minimálně si to zasloužil (ne tu smrt). Jinak arya nezaslouží z mé strany žádné komentáře… k čemu taky…
#7516 Snoopy dogNaozaj všetci túžite len po rezničine? To sa nikomu nepáćilo to ako Jaime vyriešil zložité obliehanie bez tisícok mŕtvych?
#7438 WhiteWalker#7431 Somebody Special: V minulých dílech přece dávali nějaké pokyny Varysovým ptáčkům – možná se to týkalo i průzkumu podzemí a hledání zásob divokého ohně.
#7428 Engeneer: Proč by nepoužívala pravou ruku? Vždyť Syrio Forel ji učil, aby co do rukou byla pokud možno co nejvíc nezávislá.
#7431 Somebody Special: mám dojem že jsme v předchozích dílech žádnej její konkrétní pokyn Qyburnovi nedávala. Napadá mě teda jen Wildfire a jeho zásoby nashromážděný pod městem…
#7431 Somebody Special: Podle toho co jí může zajímat v téhle situaci, tak leda údajná zásoba divokého ohně, který Aerys nechal i pod septem, která se ukázala pravdivou a větší, než měla být?
O jakém rumour mluvili Cersei a ten nekromant? Vůbec si nemůžu nic takovýho vybavit v dřívějších dílech.
Jinak Hound mě neskutečně baví ^^
#7432 Ann Taylor #7433 černovláska #7435 Scalex