#7223 HenryTheEight: Tuhle teorii popravdě slyším poprvé. Je to myšleno tak, že Waif neexistuje a je jen nějaký Aryin přelud? To je přece hloupost.
Jinak mám ještě dotaz, jestli má někdo nápad, jak se Arya může zachránit, protože zranění co má, jsou smrtelná i v dnešní době (natož někde v Braavosu). Teorie o tom, že jí zachrání železní nebo ta hérečka mi přijdou nedotažené, protože by jí neměli jak zachránit a pokud by jí našel sám Jacquen, tak ten by pro změnu neměl proč jí zachraňovat.
#7215 Vinstor: Aaaha, tak to jsem spatne pochopil. Ja myslel, ze chces napsat, jestli a proc je tomu tak i v knihach. A souhlasim, hodne veci postrada logiku, aspon teda pro me. Karstarky a Umbery chapu, Glovery fakt ne – vzhledem k tomu co uvadeli je to celkem bullshit. Pritom stacilo uvest pouze duvod, ze po boku divokych bojovat nebudou a bral bych to, ale ty capiny o Robbovi byly hodne mimo.
#7222 LadyThorn: vladci udoli ktery ji slibil armadu ale ona ho odmitla :p pak jeste mohla cerne rybe co ji pan udoli radil ale ten momentalne asi nebude k dispozici… mozna by se mohl dohodnout ze s armadou odtahne na sever a ten hrad vyda lanisterum ale pochybuju…
jinak dnešní díl taky docela pěkně ukázal, jakej je vrabčák vyčůranej k.k.t. v rozhovoru s margery bylo patrný, že mu vůbec nejde o nějaký hříchy, čistotu, pokoru a balast, ale o korunu a království. vím, že to už v seroši několikrát očividně zaznělo, ale takhle patrný to, myslím, ještě nebylo. doufám, že ho margery pěkně dostane a s ním i tu stvůru abatyši … přála bych jim trpět dřív, než tam dorazí dany, stejně jako cercei, ale to se asi už nestihne…
Když Jon vstal z mrtvých a na Zdi se objevila Sansa, tak to všechno vypadalo jako happy end. Teď nám tady severské rody předvádí svou nechuť bojovat za Starky. Ano, jejich důvody jsou racionální, většina šla s Robbem, mezitím sever napadli krakatice, Robba zradili Freyové a Roose, pak se těch pár přeživších vrátilo domů a museli bojovat o svoje vlastní území. Opravdu se nedá divit tomu, že se nikomu takhle před zimou nechce do boje. Třeba tu bitvu vyhraje Ramsay, spojí se s WW, sedne si na Iron throne a stáhne draka z kůže.
Přijde mi škoda, že se tam nemohl objevit někdo jako Manderly v knize, už jen vzhledem k tomu, že několikrát v seriálu zaznělo: „The north remembers.“ (Bavili se o tom Tyrion s Tywinem, potom to říkala ta babka Sanse.) Ale zatím ho jenom zmiňovali, třeba se ještě objeví. I když spíš se objeví Malíček s armádou Údolí a porazí vítěze bitvy o Zimohrad a bude si sám vládnout Severu.
Je docela zvláštní, že nám D&D ukazují seveřany v jiném světle, než co by se dalo čekat z knih. Tahleta replika „North remembers“ je očividně jen prázdná fráze, která má dát divákům falešné naděje, že všechno bude jako po másle. Místo toho na Starky všichni pěkně zvysoka se*ou. Nebo jim plivnou do ksichtu, 62 vojáků je výsměch. Vždyť většina rodů byla ochotná bez mrknutí oka vyměnit Starky za Boltony a neprotestoval téměř nikdo. Kdybych něčetl Píseň i Svět, tak bych se sakra divil, že mohl jeden rod vládnout na Severu po tisíce let…
A proč vlastně pomáhá Davos Jonovi? Jen tak z dobré vůle? Nemá nic lepšího na práci? Spíš bych čekal, že půjde a vykuchá Mellisandru.
Potěšila scéna před Řekotočím, jako vystřižená z knihy. Narozdíl od většiny těch nedomyšlených scénářů, kterými D&D nahradili knižně fungující příběh.
Já teda nechci spoilerovat, ale docela mi sedí teorie s Aryou…
o tom, že trpí nějakou bipolární poruchou osobnosti a Waif a Arya jsou v podstatě tytéž osoby. V holce se to pere, jestli zůstat Aryou Stark, což je bolestivá záležitost, nebo být opravdu nikým, bez tváře. Proto Waif vždycky ví, kde se Arya nachází, proto ví, kdy lže… vždycky ji najde, načapá, prozradí. Teď je otázka, co na to Jacquen v domě černé a bílé. Myslím, že na sklonku smrti nabídne Arye, aby se už skutečně rozhodla, jestli umřít jako Arya, nebo žít jako Waif… Otázka taky je, jestli Jacquen taky existuje a není též jen nějaká forma Aryi představy. Arya ho pustila na svobodu, což může znamenat, že v sobě jen uvolnila nějaké schopnosti a možnosti kým být a nebýt… V příštím díle se to asi rozsekne, osobně si nejsem jista, jestli bych se ráda po zbytek série koukala na Aryu, která je opravdu nikým…
#7218 Vinstor: no ramsy byl legitimizovanej takze uz to neni bastard ale bolton… proc by mu nekdo mel byt verny… jednem pomohl ziskat hrad zpatky… druzi protoze boltny kral prohlasil za strazce severu… treti protoze tam vydi moznost pomsty… dalsi se spojuji ze zistnych duvodu vzdy stim kdo ma zrovna v tu chvyli navrch… nekdo se snim zase spoji protoze z nej ma strach a nevidi jinou moznost… kazdopadne osobne si myslim ze vsechno se mu nejakym zpusobem vrati co provedl… stejne jako se vzdycky neco vracelo ostatnim postavam v podstate uz od zacatku serialu… kdyz se podivame na rod zeleznych tak strycek verejne priznal ze zabil jejich krale a lituje ze to neudelal driv a vetsine zeleznych se to libilo… samozrejme ale taky musime pocitat stim ze freyove nevedi o skutecnem osudu pani boltonove… nebo ze boltonsti vojaci nevedi o skutecnem duvodu umrti jejich lorda boltona… o tom vedi jenom kastarkove a pak ten radce nejakej… uz si nevzpominam jestli tam jeste u toho byl nejaky jiny rod ale osobne bych vydel vrazdu jeho otce pred zraky svedku jednu z veci co se mu vrati
#7214 Michgod: Ano máš pravdu, avšak ja sa pýtam ďalej čo sú vlastne boltni? Roose zabil každému severanovi okrem karstarka niekoho v rodine. Rammsay je známy psychopat čo loví ženy pre šport, ano to nie je dôvod pre lorda avšak je to bastard. Bastard zrádcu a krvoprísažníka a pravdepodobne aj otcovrah čo je v mentalite Westerosu ťažký zločin.Taktiež fakt že ho Boltonom prehlásil kráľ proti ktorého rodu severania bojovali by z neho spravilo fakt nenávideného. Ano beriem že severania nechú možno bojovať, ale i tak myslím že Rammsaymu by neboli už verný ani jeho vlastný muži… Možno sa z toho niečo vyvŕbi ale celé je to len hollywoodska metóda ako vyvynúť napätie pred 9tou epizódou ktorá bude o boji o zimohrad.
nevim kde to bylo myslim ze to bylo i tu v diskuzich ale nekdo psal ze nektere rody co se tvari jako verni rodu boltonum az tak uplne verni nejsou a ve spravnej cas to daji na jevo… kazdopadne o tomhle nic nevim jenom se mi libi prestava ramsyho obliceje az bude prekvapenej…
#7213 Monkeyskunk: Ja hovorím o seriály, nie o knihe. Knihu som čítal a nekritizujem, ja len keď som prehlásil že seriálova logika je asi rovnako veľká ako Varysov penis, všetci mi tu dávali šialené teórie. Povedal som že počkám ako sa to rozbehne a potom budem hubovať a ano teraz budem. Uprimne ano černá ryba bol super, ale povedzme si pre to že toto je viac menej podľa knihy. Vrabčák je tiež super po Joffreym druhý najlepší záporák. Nudné, mne politika nevadí, keby to bolo len o vraždení, práveže ja by som bral toho vraždenia menej. Ano dá sa to pochopiť čo hovoril Glover, aj Karstark ale ostatné Umber a spol buď fakt klame alebo to zmysel nedáva. Obzvlásť ani biedne počty armád, ide len o snahu trápnu snahu urobiť to napínavé aby Jon a banda vyhrali nakoniec…
#7211 Vinstor: kazdej ma asi jine a sve duvody… jak rikala lady mormont… ani sansa ani jon nejsou starkove… jak rikal potom glover rod starku je mrtvy… dalsi duvody jsou ze kdyz gloverove naposled uposlechly vizvu prineslo jim to zbytecnou smrt a prisli o svuj hrad… ktery s pomoci boltonu ziskali zpet… o kastarcich tu snad neni potreba psat a z rozhovoru sansi a johna v tabore jasne vypliva ze ani vsechny neobesli sansa chce dal ziskavat podporu a jon rika ze uz neni cas
#7211 Vinstor: SPOILER Sorry jestli to davam blbe, nejak mi nefunguje nahled SPOILER
To ti nikdo nepovi, protoze v knihach k tomuhle jeste nedoslo :) Sansa je jeste v Udoli a Jon mrtvej. Ale minimalne Manderlyovi jsou v knihach Starkum porad verni (uz tam podnikaji nejakej gambit proti Boltonum a Freyum).
Kua me to zas nejak zklamalo. To uz se mi vic libil dil predchozi. Arya – v jedne chvili to vypada, ze z toho vycviku neco ma, no dalsi scena me utvrdila v opaku a sice, ze se nenaucila vubec nic. Ohař welcome back, dobrý, ale nechápu, jak jsou z něj všichni posraní, holt stale plati proti gustu…Sever dneska hodne nudnej – jo sice jsme se posunuli dal a videli prakticke pouziti teleportu nekolikrat v jednom dilu :-D:-D nicmene to bylo takove nemastne neslane. Taky jsem moc nepochopil, jak muze neco Glover vycitat Robbovi, kdyz vi jak dopadl – ze ho zradili a nebyla to jeho chyba (svym zpusobem jo, ale snad vite jak to myslim), kdyby dal zil, tak by Severu proti Zeleznym urcite pomohl. To uz mi vic sedly duvody Umberů, tam se to pak dalo pochopit. Vrabcak stale boduje, opravdu jsem se o Ollenu chvilku bal, doufam, ze ji nechytnou jeste nekde po ceste. Králokat a Ryba, jako dobrý, ale taktéž nic extra – asi něco jako scény s Ohařem. Nejvic mi chybel asi chudak Bran, pac Dany je na cestach, tak tam by to asi taky moc zazivne nebylo.
Takže ten kto čítal knihu asi viem aké je idiotské to vyvraždenie, pretože to robí z bratstva bez praporcov len drancírov, pritom ich cieľ bol presne opačny. Ale čo by som si rád vypočul aby nejaký smark mi vysvetlil logiku severských lordov a toho že Jon Snow a Sansa nemajú podporu ale Rammsay má. Fakt rád si to vypočujem.
Tak mám pocit, že snad Arya nebyla Arya…připadá mi jako by to bylo nějak narafičené, ale kloudnou teorii nevypotím :-)
#7223 HenryTheEight: Tuhle teorii popravdě slyším poprvé. Je to myšleno tak, že Waif neexistuje a je jen nějaký Aryin přelud? To je přece hloupost.
Jinak mám ještě dotaz, jestli má někdo nápad, jak se Arya může zachránit, protože zranění co má, jsou smrtelná i v dnešní době (natož někde v Braavosu). Teorie o tom, že jí zachrání železní nebo ta hérečka mi přijdou nedotažené, protože by jí neměli jak zachránit a pokud by jí našel sám Jacquen, tak ten by pro změnu neměl proč jí zachraňovat.
#7239 Michgod #7241 Eleanor05 #7267 LadyThorn#7221 Michgod: Je legitimovany nepriatelskym kralom ktorym sever pohrda, pre nich by to bol bastard zradcu. :)
#7231 Smooth #7238 Michgod#7222 LadyThorn: tuhle teorii vylucuju pro absoutni neoriginalitu :p to uz by pak martin nemusel byt spisovatel ale rovnou delat scenare :D
#7215 Vinstor: Aaaha, tak to jsem spatne pochopil. Ja myslel, ze chces napsat, jestli a proc je tomu tak i v knihach. A souhlasim, hodne veci postrada logiku, aspon teda pro me. Karstarky a Umbery chapu, Glovery fakt ne – vzhledem k tomu co uvadeli je to celkem bullshit. Pritom stacilo uvest pouze duvod, ze po boku divokych bojovat nebudou a bral bych to, ale ty capiny o Robbovi byly hodne mimo.
#7222 LadyThorn: vladci udoli ktery ji slibil armadu ale ona ho odmitla :p pak jeste mohla cerne rybe co ji pan udoli radil ale ten momentalne asi nebude k dispozici… mozna by se mohl dohodnout ze s armadou odtahne na sever a ten hrad vyda lanisterum ale pochybuju…
jinak dnešní díl taky docela pěkně ukázal, jakej je vrabčák vyčůranej k.k.t. v rozhovoru s margery bylo patrný, že mu vůbec nejde o nějaký hříchy, čistotu, pokoru a balast, ale o korunu a království. vím, že to už v seroši několikrát očividně zaznělo, ale takhle patrný to, myslím, ještě nebylo. doufám, že ho margery pěkně dostane a s ním i tu stvůru abatyši … přála bych jim trpět dřív, než tam dorazí dany, stejně jako cercei, ale to se asi už nestihne…
Když Jon vstal z mrtvých a na Zdi se objevila Sansa, tak to všechno vypadalo jako happy end. Teď nám tady severské rody předvádí svou nechuť bojovat za Starky. Ano, jejich důvody jsou racionální, většina šla s Robbem, mezitím sever napadli krakatice, Robba zradili Freyové a Roose, pak se těch pár přeživších vrátilo domů a museli bojovat o svoje vlastní území. Opravdu se nedá divit tomu, že se nikomu takhle před zimou nechce do boje. Třeba tu bitvu vyhraje Ramsay, spojí se s WW, sedne si na Iron throne a stáhne draka z kůže.
Přijde mi škoda, že se tam nemohl objevit někdo jako Manderly v knize, už jen vzhledem k tomu, že několikrát v seriálu zaznělo: „The north remembers.“ (Bavili se o tom Tyrion s Tywinem, potom to říkala ta babka Sanse.) Ale zatím ho jenom zmiňovali, třeba se ještě objeví. I když spíš se objeví Malíček s armádou Údolí a porazí vítěze bitvy o Zimohrad a bude si sám vládnout Severu.
Je docela zvláštní, že nám D&D ukazují seveřany v jiném světle, než co by se dalo čekat z knih. Tahleta replika „North remembers“ je očividně jen prázdná fráze, která má dát divákům falešné naděje, že všechno bude jako po másle. Místo toho na Starky všichni pěkně zvysoka se*ou. Nebo jim plivnou do ksichtu, 62 vojáků je výsměch. Vždyť většina rodů byla ochotná bez mrknutí oka vyměnit Starky za Boltony a neprotestoval téměř nikdo. Kdybych něčetl Píseň i Svět, tak bych se sakra divil, že mohl jeden rod vládnout na Severu po tisíce let…
A proč vlastně pomáhá Davos Jonovi? Jen tak z dobré vůle? Nemá nic lepšího na práci? Spíš bych čekal, že půjde a vykuchá Mellisandru.
Potěšila scéna před Řekotočím, jako vystřižená z knihy. Narozdíl od většiny těch nedomyšlených scénářů, kterými D&D nahradili knižně fungující příběh.
#7229 HexaJá teda nechci spoilerovat, ale docela mi sedí teorie s Aryou…
o tom, že trpí nějakou bipolární poruchou osobnosti a Waif a Arya jsou v podstatě tytéž osoby. V holce se to pere, jestli zůstat Aryou Stark, což je bolestivá záležitost, nebo být opravdu nikým, bez tváře. Proto Waif vždycky ví, kde se Arya nachází, proto ví, kdy lže… vždycky ji najde, načapá, prozradí. Teď je otázka, co na to Jacquen v domě černé a bílé. Myslím, že na sklonku smrti nabídne Arye, aby se už skutečně rozhodla, jestli umřít jako Arya, nebo žít jako Waif… Otázka taky je, jestli Jacquen taky existuje a není též jen nějaká forma Aryi představy. Arya ho pustila na svobodu, což může znamenat, že v sobě jen uvolnila nějaké schopnosti a možnosti kým být a nebýt… V příštím díle se to asi rozsekne, osobně si nejsem jista, jestli bych se ráda po zbytek série koukala na Aryu, která je opravdu nikým…
No a komu podle vás píše Sansa?
#7225 Michgod #7227 Michgod#7218 Vinstor: no ramsy byl legitimizovanej takze uz to neni bastard ale bolton… proc by mu nekdo mel byt verny… jednem pomohl ziskat hrad zpatky… druzi protoze boltny kral prohlasil za strazce severu… treti protoze tam vydi moznost pomsty… dalsi se spojuji ze zistnych duvodu vzdy stim kdo ma zrovna v tu chvyli navrch… nekdo se snim zase spoji protoze z nej ma strach a nevidi jinou moznost… kazdopadne osobne si myslim ze vsechno se mu nejakym zpusobem vrati co provedl… stejne jako se vzdycky neco vracelo ostatnim postavam v podstate uz od zacatku serialu… kdyz se podivame na rod zeleznych tak strycek verejne priznal ze zabil jejich krale a lituje ze to neudelal driv a vetsine zeleznych se to libilo… samozrejme ale taky musime pocitat stim ze freyove nevedi o skutecnem osudu pani boltonove… nebo ze boltonsti vojaci nevedi o skutecnem duvodu umrti jejich lorda boltona… o tom vedi jenom kastarkove a pak ten radce nejakej… uz si nevzpominam jestli tam jeste u toho byl nejaky jiny rod ale osobne bych vydel vrazdu jeho otce pred zraky svedku jednu z veci co se mu vrati
#7228 Vinstor#7210 Scalex: mne sa podobal na Luke Skywalkera v novom Star Warse :)
#7216 Michgod: Ano ak sa to stane tak nemám s tým problém. Možné to je…
#7214 Michgod: Ano máš pravdu, avšak ja sa pýtam ďalej čo sú vlastne boltni? Roose zabil každému severanovi okrem karstarka niekoho v rodine. Rammsay je známy psychopat čo loví ženy pre šport, ano to nie je dôvod pre lorda avšak je to bastard. Bastard zrádcu a krvoprísažníka a pravdepodobne aj otcovrah čo je v mentalite Westerosu ťažký zločin.Taktiež fakt že ho Boltonom prehlásil kráľ proti ktorého rodu severania bojovali by z neho spravilo fakt nenávideného. Ano beriem že severania nechú možno bojovať, ale i tak myslím že Rammsaymu by neboli už verný ani jeho vlastný muži… Možno sa z toho niečo vyvŕbi ale celé je to len hollywoodska metóda ako vyvynúť napätie pred 9tou epizódou ktorá bude o boji o zimohrad.
#7221 Michgod #7245 Eleanor05Sandor „fuck all“ Clegane je zpět!
nevim kde to bylo myslim ze to bylo i tu v diskuzich ale nekdo psal ze nektere rody co se tvari jako verni rodu boltonum az tak uplne verni nejsou a ve spravnej cas to daji na jevo… kazdopadne o tomhle nic nevim jenom se mi libi prestava ramsyho obliceje az bude prekvapenej…
#7211 Vinstor:
#7219 Vinstor#7213 Monkeyskunk: Ja hovorím o seriály, nie o knihe. Knihu som čítal a nekritizujem, ja len keď som prehlásil že seriálova logika je asi rovnako veľká ako Varysov penis, všetci mi tu dávali šialené teórie. Povedal som že počkám ako sa to rozbehne a potom budem hubovať a ano teraz budem. Uprimne ano černá ryba bol super, ale povedzme si pre to že toto je viac menej podľa knihy. Vrabčák je tiež super po Joffreym druhý najlepší záporák. Nudné, mne politika nevadí, keby to bolo len o vraždení, práveže ja by som bral toho vraždenia menej. Ano dá sa to pochopiť čo hovoril Glover, aj Karstark ale ostatné Umber a spol buď fakt klame alebo to zmysel nedáva. Obzvlásť ani biedne počty armád, ide len o snahu trápnu snahu urobiť to napínavé aby Jon a banda vyhrali nakoniec…
#7226 Monkeyskunk#7211 Vinstor: kazdej ma asi jine a sve duvody… jak rikala lady mormont… ani sansa ani jon nejsou starkove… jak rikal potom glover rod starku je mrtvy… dalsi duvody jsou ze kdyz gloverove naposled uposlechly vizvu prineslo jim to zbytecnou smrt a prisli o svuj hrad… ktery s pomoci boltonu ziskali zpet… o kastarcich tu snad neni potreba psat a z rozhovoru sansi a johna v tabore jasne vypliva ze ani vsechny neobesli sansa chce dal ziskavat podporu a jon rika ze uz neni cas
#7218 Vinstor#7211 Vinstor: SPOILER Sorry jestli to davam blbe, nejak mi nefunguje nahled SPOILER
To ti nikdo nepovi, protoze v knihach k tomuhle jeste nedoslo :) Sansa je jeste v Udoli a Jon mrtvej. Ale minimalne Manderlyovi jsou v knihach Starkum porad verni (uz tam podnikaji nejakej gambit proti Boltonum a Freyum).
Kua me to zas nejak zklamalo. To uz se mi vic libil dil predchozi. Arya – v jedne chvili to vypada, ze z toho vycviku neco ma, no dalsi scena me utvrdila v opaku a sice, ze se nenaucila vubec nic. Ohař welcome back, dobrý, ale nechápu, jak jsou z něj všichni posraní, holt stale plati proti gustu…Sever dneska hodne nudnej – jo sice jsme se posunuli dal a videli prakticke pouziti teleportu nekolikrat v jednom dilu :-D :-D nicmene to bylo takove nemastne neslane. Taky jsem moc nepochopil, jak muze neco Glover vycitat Robbovi, kdyz vi jak dopadl – ze ho zradili a nebyla to jeho chyba (svym zpusobem jo, ale snad vite jak to myslim), kdyby dal zil, tak by Severu proti Zeleznym urcite pomohl. To uz mi vic sedly duvody Umberů, tam se to pak dalo pochopit. Vrabcak stale boduje, opravdu jsem se o Ollenu chvilku bal, doufam, ze ji nechytnou jeste nekde po ceste. Králokat a Ryba, jako dobrý, ale taktéž nic extra – asi něco jako scény s Ohařem. Nejvic mi chybel asi chudak Bran, pac Dany je na cestach, tak tam by to asi taky moc zazivne nebylo.
#7215 Vinstor#7210 hral cernovouse ve 4 dilu piratu z karibiku, mozna proto ti je povedomej
Takže ten kto čítal knihu asi viem aké je idiotské to vyvraždenie, pretože to robí z bratstva bez praporcov len drancírov, pritom ich cieľ bol presne opačny. Ale čo by som si rád vypočul aby nejaký smark mi vysvetlil logiku severských lordov a toho že Jon Snow a Sansa nemajú podporu ale Rammsay má. Fakt rád si to vypočujem.
#7213 Monkeyskunk #7214 Michgod #7216 Michgod